Cele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office

Cele mai bune alternative gratuite pentru Microsoft Office
⏱️ 5 min read

Microsoft Office stăpânește repriza de când a intrat pentru prima dată în scenă în 1990. Spuneți ce veți dori despre prețul său și despre utilizarea sa încăpățânată a formatelor proprietare care au monopolizat mai mult sau mai puțin industria, dar iterația sa din 2016 este al naibii de bună, iar oamenii și întreprinderile care obțin bani mari pe acesta în general nu se simt în schimbare.

Dar asta nu înseamnă că nu puteți funcționa perfect cu unele dintre alternativele gratuite Office care vin adesea cu propriile avantaje care depășesc cele ale bebelușului Microsoft. Există multe motive pentru care nu doriți să faceți parte din ecosistemul Microsoft – preocupări privind confidențialitatea, monopolizarea, lipsa open source – și aceste specimene software fine vă vor ajuta să părăsiți-l.

Să aruncăm o privire la patru dintre alternativele noastre preferate (gratuite) pentru Microsoft Office.

WPS Office (fostul birou Kingsoft)

Compatibilitate: Windows, Linux, iOS, Android

Dacă sunteți gata să săriți peste bordul navei Microsoft, totuși doriți să păstrați aspectul general al acestuia, atunci Biroul WPS face o treabă al naibii de bună, făcându-ți să uiți că nu folosești MS Office. La fel ca cele mai recente iterații Office ale Microsoft, are o interfață bazată pe banner cu butoane „Acasă”, „Inserare” și similare, mai degrabă decât tradiționalul „Fișier”, „Editare” etc., pe care îl găsiți în multe dintre opțiunile enumerate aici .

Suportă toate formatele Microsoft proprietare, făcând tranziția perfectă și are, de asemenea, bonusul de a veni cu un cititor PDF inteligent. Spre deosebire de multe dintre celelalte alternative gratuite Office, WPS conține, de asemenea, 1 GB de stocare gratuită în cloud. (Hei, nu mai râde. În vremea mea, doar milionarii își permiteau acest tip de capacitate de stocare, iar „nor” era doar un cuvânt pentru acele lucruri pufoase de pe cer.)

Pentru un astfel de pachet ușor, WPS arată și simte rolul. Dezvoltatorul chinez Kingsoft s-a străduit într-adevăr să ofere nu atât o alternativă la Office, ci aproape o imagine oglindă a acestuia!

LibreOffice

Compatibilitate: Windows, macOS, Linux

free-microsoft-office-alternatives-libreoffice

Suita de birou de la oamenii care au lucrat anterior la dispariția OpenOffice, LibreOffice este continuarea firească a visului open-source care a început până înapoi cu StarOffice în 1985. (Da, cam asta îl face mai vechi decât Microsoft Office!)

În această suită de birou gratuită aveți echivalente cu Word, Excel și PowerPoint. În timp ce Draw este un instrument de diagramare similar cu Visio, Math este utilizat pentru crearea unor formule matematice complexe, iar Base este răspunsul Libre la Microsoft Access, permițând crearea și gestionarea bazelor de date.

Interfețele sunt puțin mai vechi decât panglicile fanteziste ale Office, dar sunt pline de caracteristici atât pentru utilizatorii de bază, cât și pentru cei avansați, care, fără îndoială, înving oferta Microsoft. (Iată o listă cuprinzătoare.) Are un sprijin imens pentru toate tipurile de formate obscure, iar comunitatea care zumzăie vine întotdeauna cu extensii inteligente pentru a vă ajuta să o adaptați la nevoile dvs. exacte.

FreeOffice

Compatibilitate: Windows, macOS, Linux, Android

free-microsoft-office-alternatives-freeoffice

Dacă sunteți în căutarea pentru ceva puțin mai intuitiv și poate nu la fel de greu, atunci este posibil să preferați FreeOffice peste Libre. Este super-compatibil cu formatele infame și omniprezente ale Microsoft – .doc, .xls, .ppt și așa mai departe – și vă permite să exportați în formate precum PDF-ul obișnuit și formatul de cărți electronice ePub nu atât de obișnuit.

FreeOffice prezintă doar cele trei programe standard – răspunsurile sale la Word, Excel și PowerPoint – dar pentru majoritatea oamenilor acestea vor fi suficiente, negând aglomerația de software suplimentar.

Ceva de reținut este că, deși FreeOffice este într-adevăr gratuit, va trebui să solicitați o cheie de produs pentru a o rula. Totuși, aceasta nu ar trebui să fie o problemă și, din câte știu, nu veți fi respins.

Google Drive

Compatibilitate: Windows, macOS, Linux (neoficial), Android, iOS

free-microsoft-office-alternatives-google-docs

Acesta este un fel de evident și în același timp unul controversat. Google DriveSfânta Treime a Documente, Foi și Diapozitive a declanșat un exod în masă de aproximativ 800 de milioane de oameni până acum către un mod de lucru bazat pe cloud.

Niciuna dintre aplicațiile de birou din Google Drive nu este la fel de bogată în funcții ca suitele dedicate, bazate pe hard disk, pe care le-am menționat anterior, dar le compensează prin sincronizare uniformă între dispozitive, economisire automată instantanee și opțiuni excelente de colaborare, permițând mai mulți oameni să lucreze la aceleași documente simultan și să comunice ușor între ei în timp ce lucrează.

Este ușor în comparație cu concurența în anumite privințe (potrivită, având în vedere natura sa bazată pe cloud), dar suita Google Drive este indispensabilă, chiar dacă ajungi să o folosești alături de suita de birou existentă, mai degrabă decât în ​​locul ei.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre alternativele gratuite care ar trebui să vă ofere speranța că există viață în afara Microsoft Office. Încercați cele trei opțiuni și vedeți ce credeți, deoarece este într-adevăr un caz de a vedea care dintre ele se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., decât să existe într-adevăr un univers „Numărul 1.” Sau poate aveți un favorit. Dacă da, spuneți-ne ce este în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x