Os melhores aplicativos de autenticação de dois fatores (2FA) que sincronizam com vários dispositivos

Cele mai bune aplicații de autentificare cu doi factori (2FA) care se sincronizează cu mai multe dispozitive

⌛ Reading Time: 5 minutes

Dacă sunteți conștient de securitatea dvs. online, autentificarea cu doi factori (2FA) ar trebui să fie pe radar. Pentru cei care nu știu, este o modalitate mai bună de a vă valida identitatea atunci când vă conectați la un site web decât o singură parolă. Acesta va furniza un cod unic pe care îl veți introduce într-un câmp dedicat care vă autentifică celelalte acreditări. În această postare, ne uităm la câteva aplicații 2FA care se sincronizează între dispozitive, pentru a vă permite să vă conectați oriunde vă aflați.

De ce ar trebui să utilizați aplicații multi-dispozitiv 2FA

Principalul motiv pentru care ar trebui să utilizați o aplicație 2FA pentru a sincroniza codurile este flexibilitatea. De exemplu, puteți utiliza mai multe dispozitive în mai multe locații diferite. Acest lucru este relevant dacă lucrați la distanță sau în alt mod departe de birou.

Mai mult, dacă utilizați aceeași aplicație 2FA pe un smartphone, tabletă și chiar desktop, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la purtarea unui anumit dispozitiv cu dvs. Indiferent de locația dvs. actuală, dacă aveți oricare dintre dispozitivele dvs., veți putea să vă conectați cu siguranță – un avantaj dacă sunteți conștient de securitate.

Dacă nu sunteți încă în trenul 2FA, este o modalitate fantastică de a vă proteja datele personale. Cu sincronizarea, 2FA este și mai valoros pentru aproape fiecare utilizator.

Cele mai bune aplicații 2FA cu sincronizare pe mai multe dispozitive

Pentru a începe, cele ce urmează sunt câteva dintre cele mai bune aplicații 2FA care oferă sincronizare între dispozitive. Detaliem natura exactă a sincronizării pe bază de aplicație. Cu toate acestea, le veți putea folosi pe fiecare, indiferent unde vă aflați.

Rețineți că nu acoperim aplicațiile 2FA care nu se sincronizează. De aceea, nu veți vedea aplicații precum Google Authenticator pe această listă. În schimb, aveți trei aplicații care vă vor ajuta să vă mențineți în siguranță pe dispozitivele dvs. multiple.

1. Authy

Prima aplicație 2FA este populară, indiferent dacă doriți să utilizați sincronizarea pe mai multe dispozitive. Primele impresii ale Authy este că este o interfață de utilizator simplă și superbă (UI). Câștigă notele superioare comparativ cu aproape toate celelalte aplicații disponibile.

Este o interfață vizuală care folosește siglele companiei și schemele de culori pentru a vă ajuta să identificați diferitele conturi. Ecranele One-Time Password (OTP) sunt, de asemenea, plăcute de utilizat și oferă caracteristici standard, cum ar fi copierea cu un singur clic în clipboard.

Ne place că puteți utiliza Authy offline și că vă puteți sincroniza cu mai multe dispozitive.

O colecție de aplicații cross-device 2FA ale Authy.

Indiferent dacă dețineți un telefon, tabletă, ceas sau computer, există o aplicație Authy. Deși, deși existau o extensie pentru Chrome, aceasta nu mai există. Este o muscă mică în unguentul unei aplicații altfel fantastice.

2. Obsidian

The Aplicație Obsidian este un copil nou în bloc (de confundat cu aplicația Obsidian pentru preluarea notelor), cu un set de caracteristici în evoluție care îl va face să fie un jucător major cu suportul potrivit.

Aplicația Obsidian 2FA.

Folosește Keychain-ul iCloud al Apple pentru a sincroniza datele între diferite instanțe ale aplicației. Ca atare, gândurile dvs. despre performanța Obsidianului vor depinde de modul în care vă simțiți despre serviciul Apple bazat pe cloud.

În testele noastre, Obsidian este un interpret fantastic, indiferent de dispozitivul pe care îl veți folosi. Având în vedere că folosește stocarea în cloud Apple, dispozitivele Windows nu sunt acceptate. Totuși, pentru utilizatorii de macOS, iOS, iPadOS și watchOS, Obsidian este un jucător principal.

Ne place, de asemenea, că este o aplicație care respectă confidențialitatea. Nu colectează date și își păstrează procesele în ecosistemul iCloud Keychain. Ca atare, datele dvs. sunt sigure și sănătoase în timp ce utilizați Obsidian.

3. Zoho OneAuth

Zoho este cunoscut pentru mult mai multe aplicații 2FA, dar reușește să ofere o aplicație funcțională și valoroasă pentru dispozitivele Google și Apple.

2fa Apps Sync Oneauth

OneAuth va fi o alegere fantastică pentru clienții Zoho cărora le place să se afle în ecosistem. Deși, dacă aveți conturi care nu sunt Zoho, OneAuth vă va ajuta, de asemenea, să le protejați. Ca atare, aveți aici o aplicație 2FA completă, cu câteva trucuri în mânecă.

De exemplu, puteți utiliza tehnologia „fără parolă” pentru a vă deschide aplicațiile Zoho, care este aproape o caracteristică de sânge. De asemenea, puteți proteja mai multe conturi Zoho de la o singură aplicație – stelară pentru cei cu multe autentificări în numeroase conturi.

întrebări frecvente

1. Ar trebui să folosesc manageri de parole cu aplicații 2FA încorporate?

Deși ar trebui să utilizați cu siguranță un manager de parole, cum ar fi 1Password sau Bitwarden, nu vă recomandăm să asociați acest lucru cu funcționalitatea 2FA încorporată. Dacă pierdeți accesul la parolele dvs. (fie prin acțiuni inocente sau rău intenționate), nu va mai exista nicio modalitate de a vă conecta la diferitele conturi.

În schimb, stocați parolele într-o aplicație și lucrați cu 2FA într-o altă aplicație. Acest lucru vă va oferi cea mai sigură cale pentru protejarea datelor dvs.

2. Există probleme de securitate atunci când utilizați aplicații 2FA care se sincronizează cu iCloud, OneDrive sau Google Cloud?

În opinia noastră, nu. Ne face plăcere să recomandăm lucruri precum Obsidian și considerăm că o aplicație de acest gen este la fel de sigură ca și altele.

Totuși, veți dori să luați unele dintre aceleași precauții ca și în cazul altor soluții de stocare bazate pe cloud. De exemplu, backupul codurilor 2FA vă va oferi un strat suplimentar de securitate.

Pe scurt, tratați totul în cloud într-un mod similar, inclusiv codurile dvs. 2FA.

3. Este cel mai bine să utilizați aplicații 2FA care se sincronizează între dispozitivele mobile sau cele cu o aplicație desktop?

Acest lucru depinde de obiectivele tale. În unele cazuri, va trebui să utilizați doar un dispozitiv mobil, caz în care aveți la dispoziție mai multe opțiuni. Deși, dacă aveți un dispozitiv de lucru și un dispozitiv personal, totuși trebuie să accesați aceleași conturi prin ambele, aplicația aleasă va trebui să se sincronizeze între ele.

O aplicație desktop nu este necesară pentru multe cazuri, iar Obsidian este aproape singura aplicație care oferă una. Cu toate acestea, vă economisește ceva timp dacă lucrați de pe un desktop și nu vă place să aveți telefonul cu dvs. în acel moment.

În concluzie

Pentru a vă proteja datele personale, 2FA este o tehnologie excelentă de implementat. Mai mult, există multe aplicații disponibile pentru aproape fiecare dispozitiv. Pentru a duce lucrurile mai departe, luați în considerare aplicațiile 2FA care se sincronizează între dispozitive. Aceasta înseamnă că puteți (de exemplu) să vă lăsați telefonul acasă și să vă conectați la conturi folosind ceasul inteligent sau tableta. Vă oferă flexibilitate și vă eliberează de a fi legat de un singur dispozitiv.

Dacă doriți să aruncați o privire asupra modului în care utilizatorii rău intenționați încearcă să ocolească 2FA, citiți acest articol detaliat. Folosiți aplicații 2FA și, dacă da, utilizați una care sincronizează dispozitivele încrucișate? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!