Cele mai bune aplicații de muzică socială pe care ar trebui să le verificați

Cele mai bune aplicații de muzică socială pe care ar trebui să le verificați
⏱️ 4 min read

Toată lumea adoră să asculte muzică. De când YouTube ne-a adus practic toată muzica din lume la cerere (deși într-un format video), locuitorii internetului au acceptat muzica ca parte a vieții lor de zi cu zi. Creșterea serviciilor precum iTunes și Pandora a adus muzica și mai mult în viața tuturor, iar acum avem aplicații și site-uri web care profită din plin de caracteristicile pe care ni le oferă tehnologia modernă.

Printre aceste caracteristici se află partajarea muzicii noastre prin intermediul rețelelor sociale. În acest articol voi trece în revistă ceea ce consider că sunt cele mai bune aplicații / site-uri web atât pentru funcțiile lor de muzică, cât și pentru cele de partajare.

Spotify: pentru colectare și partajare

Spotify este o platformă muzicală imensă. În timp ce versiunea gratuită oferă funcții bune pe mobil, desktop-ul este locul în care gratuitul începe să strălucească cu posibilitatea de a asculta albume complete, deși cu reclame. Modelul Premium permite acest lucru să fie realizat pe dispozitive mobile (precum și descărcare pentru ascultare offline) și desktopuri fără reclame. Majoritatea artiștilor pe care îi cunoașteți au deja munca lor pe Spotify (alta decât Taylor Swift), așa că nu veți avea prea multe dificultăți în a găsi melodiile dorite.

Spotify folosește și integrarea Facebook. Aceasta înseamnă crearea listelor de redare care pot fi partajate cu prietenii dvs. de pe Facebook și împărtășirea intereselor muzicale între voi. Spotify are și o funcție radio, dar majoritatea oamenilor pe care îi cunosc nu folosesc Spotify pentru asta.

Punctul forte principal al Spotify poate fi găsit în construirea colecțiilor de muzică de la același artist și ascultarea albumelor în ordinea lor corectă. În timp ce un serviciu precum Google Play Music poate fi o valoare mai bună pentru beneficiile YouTube RED suplimentare, Spotify este mult mai bun în ceea ce privește caracteristicile sale sociale.

Soundcloud: pentru a crea și a găsi

socialmusicapps-soundcloud

Soundcloud nu este o platformă în felul în care sunt Spotify (sau altele asemenea).

În schimb, Soundcloud permite artiștilor din toate gamele să își împărtășească munca. Fie că este vorba de „soundclowning” (în care oamenii creează remixuri de glume de melodii populare din cultura pop sau jocuri video încărcate cu meme) sau muzică complet originală creată și partajată pe platformă, Soundcloud este uimitor pentru ceea ce face pentru artiști. În timp ce Bandcamp există pentru cei care doresc să-și vândă lucrările, iar mulți artiști folosesc atât Soundcloud, cât și Bandcamp din acest motiv exact, Soundcloud oferă un public pentru artiștii care își găsesc doar publicul. Caută prin Soundcloud cândva; este un loc interesant.

8Tracks: Pentru partajare

socialmusicapps-8tracks

8Piste este o platformă socială pentru partajarea colecțiilor de melodii preferate. Deși nu veți găsi aici pietre ascunse de la Soundcloud sau capacitățile complete ale albumului Spotify, aveți o platformă concentrată în întregime pe partajarea listelor de redare de popularitate diferită. Puteți răsfoi aceste liste de redare pe baza artiștilor / genurilor pe care le ascultați, precum și a oricărei căutări abstracte pe care doriți să o rulați în acel moment.

Monolist: pentru lista de redare finală

socialmusicapps-monolist

Monolist renunță la aproape orice altceva în favoarea concentrării doar pe crearea unui playlist. Combină biblioteca nesfârșită a YouTube cu Soundcloud și iubirea indie a lui Bandcamp pentru a vă asigura că, indiferent de melodia pe care o căutați, o puteți și o veți putea pune într-o listă de redare pentru ca dvs. și prietenii dvs. să vă bucurați. Monolist are scopul de a fi cel mai bun creator de playlisturi, folosind tot ce poate de la o grămadă de platforme diferite. Dacă doriți să puneți o mulțime de muzică preferată într-o singură listă de redare, dar nu puteți pentru că nu sunt toate pe același serviciu, probabil că Monolist este exact ceea ce căutați.

Concluzie

Împărtășirea muzicii dvs. este o tradiție de onoare. De la zilele anterioare de a-ți înghesui prietenii prin radio, când cântecul tău preferat se aprinde, până la a avea acele melodii pe bandă digitală, CD și playere MP3, am ajuns în sfârșit la un punct în care putem împărtăși orice vrem, instantaneu puterea internetului.

Aplicațiile de muzică socială sunt un exemplu principal al modului în care tehnologia avansată a schimbat peisajul a ceva ce a existat de veacuri. În timp ce acțiunea de bază de a pune o pereche de căști bune, de a vă sprijini pe scaun și de a lăsa muzica să se schimbe probabil nu se va schimba niciodată, dispozitivele, site-urile și serviciile pe care le utilizați pentru a face acest lucru au și vor continua să le schimbe.

Tu ce crezi? Aveți o preferință pentru oricare dintre aceste aplicații? Ai unul în minte pe care l-am lăsat deoparte? Comentează mai jos și dă-ne gândurile tale.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x