Cele mai bune cabluri coaxiale pentru televizorul dvs.

Cele mai bune cabluri coaxiale pentru televizorul dvs.
⏱️ 6 min read

Indiferent dacă ați lovit cablul de bordură sau l-ați completat pur și simplu cu o antenă over-the-air, veți avea nevoie de un cablu bun și de calitate pentru a vă conecta antena la televizor. Cablurile coaxiale sunt de o zecime, dar nu toate sunt realizate în mod egal. Iată câteva dintre cele mai bune cabluri coaxiale pe care ar trebui să le verificați.

Ce sunt cablurile coaxiale?

Cablurile coaxiale sunt utilizate pentru a transmite semnale video. Prin urmare, dacă aveți o antenă over-the-air, veți avea nevoie de un cablu coaxial pentru a transmite semnalul televizorului. Cablurile coaxiale au un conductor de cupru înconjurat de izolație neconductivă. Aceasta este închisă prin ecranare care protejează semnalul împotriva oricărei interferențe electromagnetice potențiale emise de alte dispozitive. În cele din urmă, cablul este înfășurat într-o manta din plastic durabil.

Tipuri de cabluri coaxiale

Există trei tipuri diferite de cabluri coaxiale care sunt cele mai des utilizate pentru a transmite semnale video: RG59, RG6 și RG11. Diferența dintre aceste cabluri este lățimea sau ecartamentul conductorului de cupru. În general vorbind, cu cât este mai mare gabaritul conductorului de cupru, cu atât este mai mică degradarea calității semnalului pe distanțe mari.

retro-moderntv-coaxial

RG59 are cel mai subțire conductor de cupru. Aceasta înseamnă că este cel mai potrivit pentru aplicații cu lățime de bandă redusă, cum ar fi fluxurile video analogice CCTV. Deoarece transmisiile de televiziune de înaltă definiție necesită o lățime de bandă mult mai mare, ar trebui să optați pentru cabluri coaxiale RG6 sau RG11. Cel mai obișnuit cablu coaxial utilizat pentru configurările televiziunii la domiciliu este RG6. Acestea fiind spuse, ați putea merge și cu cabluri coaxiale RG11, însă acestea tind să fie mai scumpe în comparație cu RG6. Singura diferență reală dintre cele două este distanța pe care cablul poate transporta un semnal fără o degradare a transmisiei. RG6 este evaluat până la 600 de metri, în timp ce RG11 este evaluat până la 1.100 de metri. Acestea fiind spuse, majoritatea proprietarilor nu ar avea nevoie de un cablu coaxial care ar putea transmite un semnal de peste 1.100 de metri.

1. Cablu TV coaxial AmazonBasics CL2

O parte din planul lui Jeff Bezos pentru dominația mondială este de a vinde practic tot ce se află sub soare sub eticheta AmazonBasics. Deci, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că cablurile coaxiale sunt unul dintre numeroasele produse care poartă marca AmazonBasics. Cablu coaxial AmazonBasics are toate caracteristicile pe care le-ați aștepta de la un cablu coaxial de calitate, inclusiv conductoare de calibru RG6 și trei straturi de ecranare.

Amazon coaxial

Cu toate acestea, ceea ce face ca cablul coaxial AmazonBasics să iasă în evidență este ratingul său CL2. O clasificare CL2 înseamnă că cablurile coaxiale AmazonBasics pot fi instalate în interior și în exterior. Acest lucru face ca cablul AmazonBasics să fie ideal pentru cei care optează pentru o antenă montată pe acoperiș. În plus, cablul coaxial AmazonBasics are „capace de prindere” care facilitează înșurubarea conectorului coaxial în antenă sau televizor.

2. Cablu coaxial Mediabridge

La fel ca cablurile AmazonBasics, cabluri coaxiale de la Mediabridge prezintă un conector „EZ Grip”. Oricine a avut experiența nefericită de a încerca să conecteze un cablu coaxial într-un punct strâns știe cât de greu poate fi să înfilezi unul cu o singură mână. Din fericire, EZ Grips fac din această durere de cap un lucru din trecut. În plus, capacele EZ Grip pot fi îndepărtate, astfel încât să le puteți arunca în cutia de instrumente și să le utilizați cu alte cabluri coaxiale non-Mediabridge.

Mediabridge coaxial

În plus, cablurile coaxiale Mediabridge au un rating UL. Aceasta înseamnă că cablurile sunt sigure pentru utilizarea în perete. Spune la revedere cablurilor negre urâte care îți serpează pe toată podeaua!

3. Cablul contează Cablu coaxial ecranat cu patru

Cablurile coaxiale de la Cable Matters s-ar putea să nu arate ca ceva special, dar contează ceea ce este în interior. Toate cablurile coaxiale constau dintr-un conductor înfășurat în izolație și ecranare. Datele se deplasează în jos pe conductor de la sursa semnalului, în acest caz antena dvs., la televizor. Ecranul protejează semnalul de interferențe electromagnetice. Interferențele electromagnetice pot fi naturale, ca o explozie solară, sau provocate de om, ca o rețea de telecomunicații mobile.

Coaxial Cablematters

Multe dintre cablurile coaxiale de pe piață sunt triplu ecranate pentru a proteja împotriva interferențelor. Cu toate acestea, cablurile coaxiale de la Cable Matters sunt cu patru ecranări. Aceasta oferă un strat suplimentar de protecție împotriva interferențelor electromagnetice pentru a menține fidelitatea și integritatea transmisiei primite de televizorul dvs. Acest lucru este benefic pentru cei care locuiesc în zone cu densitate ridicată, cum ar fi orașele, unde există o șansă mai mare ca un semnal să poată fi întrerupt de diferite dispozitive electronice datorită apropierii lor între ele.

4. Cablul coaxial Cimple Co

Cabluri coaxiale de la The Cimple Co sunt, de asemenea, clasificate CL2, ceea ce înseamnă că pot fi utilizate atât în ​​interior, cât și în exterior. Cu toate acestea, conectorii acestor cabluri coaxiale au o etanșare dublă. Acest lucru poate împiedica apa, murdăria, uleiul și alte rezultate ale vremii dure să interfereze cu semnalul.

Cimpleco coaxial

Datorită durabilității și rezistenței la intemperii, cablurile coaxiale de la The Cimple Co beneficiază de o garanție impresionantă de 10 ani. Mai mult, cablurile coaxiale Cimple Co sunt fabricate în SUA.

Dacă nu aveți o antenă TV HD over-the-air, pierdeți o mulțime de divertisment gratuit de înaltă definiție. Aruncați o privire la ghidul nostru despre cum să alegeți cea mai bună antenă pentru casa dvs. și cum să o configurați. Ce cablu coaxial folosiți în casa dvs.? Spuneți-ne în comentarii!

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x