Cele mai bune clone open source ale marilor jocuri vechi

Cele mai bune clone open source ale marilor jocuri vechi
⏱️ 5 min read

Lumea software-ului open source nu se limitează la LibreOffice și Linux. Există și o tona de dezvoltare a jocului. O distracție a dezvoltatorilor open source clonează jocuri vechi sau care nu pot fi jucate în versiuni open source. Există câteva jocuri gratuite uimitoare pe care le poți juca și multe merită explorate. Următoarele sunt câteva dintre clonele noastre preferate de jocuri open source.

Toate jocurile de mai jos pot fi jucate fără a deține jocul original. Există multe actualizări uimitoare ale motorului open source care permit jocurilor antice să ruleze pe sisteme mai noi. Cu toate acestea, ne vom uita la jocuri independente doar în această postare.

1. FreeCiv

FreeCiv, o clonă a Civilizației II a lui Sid Meier, este fidelă și de lungă durată. În timp ce jocul clasic 4X rulează numai pe Windows, există și un versiunea bazată pe browser a jocului cu grafică 3D care rulează pe OpenGL. Acesta este modul în care mulți jucători ajung să cucerească capitale în aceste zile. Asemănător FreeCol imită Colonizarea lui Sid Meier, un alt joc în stilul civilizației, de care se bucură fanii de mult timp ai genului.

2. OZN: invazia extraterestră

open-source-games-ufo-alien-invasion

OZN: invazia extraterestră clonează jocul de strategie de luptă extraterestră XCOM. Jucătorii trimit soldați pentru a lupta împotriva extratereștrilor invadatori într-o luptă puternică RNG. Jocul rulează pe Windows, Ubuntu și Debian.

3. Alien Arena

jocuri open-source-alien-arena

Înainte ca titlurile moderne să preia genul shooter-ului de arenă, jocuri precum Quake și Unreal conduceau categoria. Alien Arena este un apel înapoi la acele zile. Există o versiune gratuită, cu ceva mai puține caracteristici și un Versiunea Steam de 10 USD, cu mai multe opțiuni. Ambele versiuni sunt compatibile între ele pentru meciuri multiplayer. Testați lucrurile cu versiunea gratuită și faceți upgrade când sunteți conectat. Jocul rulează atât pe Windows, cât și pe Linux.

4. OpenRA

jocuri open-source-open-ra

O clonă din seria Command and Conquer: Red Alert, OpenRA recreează fidel jocul de strategie în timp real, grafica pixelată și toate acestea. Dacă aveți un loc cald în auzul pentru această serie, veți găsi comsuri zdrobitoare pentru a fi în mod adecvat plină de satisfacții. Jucătorii mai noi ar putea fi dezamăgiți de limitările grafice. Și dacă Alerta Roșie nu este favorita ta din seria C&C, Tiberian Dawn și Dune 2000 au fost, de asemenea, reînviate. Jocul rulează pe Windows, MacOS și cele mai populare distribuții Linux.

5. FlightGear

jocuri-sursa-deschisa-echipament-de-zbor

FlightGear este un simulator de zbor open source complet dotat. Acest joc nu este o clonă a unui anumit joc, în sine. Cu toate acestea, împarte mult cu simulatoarele de zbor, cum ar fi Microsoft Flight Simulator. Este o simulare sofisticată, la nivel profesional. În consecință, ar trebui să fiți pregătiți să petreceți un timp serios învățând cum să zburați cu un avion. Chiar dacă ar putea fi distractiv, nu poți pur și simplu să măriți pista în albastru sălbatic. Jocul rulează pe Windows, MacOS și cele mai multe versiuni de Linux.

6. Oolit

jocuri open-source-oolite

Oolit este o clonă Elite, simul zburător spațial conceput pentru a testa cotletele dvs. de zbor și lupte împotriva câinilor într-un mediu cu gravitație zero. În timp ce jucătorii au numit uneori Elite „camioane spațiale”, jocul are mulți fani hardcore. Jocul este compatibil cu Windows, MacOS și Linux.

7. Bătălia pentru Wesnoth

jocuri-sursă-deschisă-wesnoth

Bătălia pentru Wesnoth este un joc de strategie open source, bazat pe ture, amplasat într-un regat de înaltă fantezie. Este similar cu alte jocuri de strategie în timp real, cum ar fi Starcraft, dar amplasat într-o lume fantezistă și cu mai puțină construcție de bază. Wesnoth acceptă, de asemenea, multiplayer pentru joc online competitiv și oferă un sistem de luptă captivant și sofisticat pentru a vă provoca abilitățile de general. Jocul rulează pe Windows, MacOS, Linux, iOS și Android.

7. 0 d.Hr.

jocuri open-source-o-ad

Dacă doriți o clonă mai fidelă a Age of Empires II, 0 d.Hr. este biletul tău. În acest joc de strategie în timp real, vei construi o bază și vei lupta împotriva dușmanilor cu diferite clase de combatanți. Jocul rulează pe Windows, MacOS și Linux.

8. SuperTuxKart

linux-pentru-copii-tux-kart

SuperTuxKart este un joc de curse open source bazat pe Mario Kart. În timp ce personajele licențiate ale lumii Mario Kart au dispărut, veți găsi aceeași atmosferă jucăușă și comenzi rapide. Împreună cu meciurile multiplayer, campania de poveste pentru un singur jucător îi provoacă pe jucători să elibereze lumea Regatului Mascotelor din ghearele răului Nolok. Jocul este compatibil cu Linux, Windows, macOS și Android.

9. Tuxmon

jocuri-sursă-deschisă-tuxmon

Tuxmon este un RPG gratuit, open source, turn-based, care luptă cu monștri, în stilul Pokémon. La fel ca Pokémon, vei explora lumea, vei prinde monștri și îi vei apăsa în luptă pentru a-ți câștiga gloria. În modul SuperTuxKart, jocul aduce spiritul inspirației sale către Linux cu un stil și o poveste proprie. Jocul este încă în mare parte în construcție, dar instalatorii sunt disponibili pentru Windows, macOS, Linux și Android.

10. Cronicile Maryo secrete

jocuri open-source-super-maryo-cronici

Cronici secrete Maryo este o clonă de – ai ghicit – Super Mario. Platformerul etern etern este recreat aici, deși dezvoltarea a fost blocată de câțiva ani. Jocul rulează încă pe sisteme moderne, deși poate fi un mic buggy. Dacă reușiți să funcționeze corect, este o clonă excelentă a unui clasic. Jocul este compatibil cu Windows, macOS și majoritatea distribuțiilor Linux.

Concluzie

În timp ce jocurile open source nu pot concura cu priceperea grafică a titlurilor AAA, există încă o mulțime de plăcere pentru a ieși din titlurile open source. Dacă nu vă deranjează că jocurile sunt puțin aspre în jurul marginilor, veți găsi o mulțime de satisfacții.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x