Dacă doriți să vă dezvoltați ca dezvoltator, nu pot sublinia excesiv avantajele aderării la o comunitate de dezvoltatori. Există multe avantaje, de la programarea de la egal la egal la schimbul de cunoștințe, mentorat, partajare de asistență, schimb de instrumente, recenzii de coduri, răspunsuri la întrebări și multe altele.

Comunitățile sunt de obicei construite pe lupte comune ale indivizilor care învață într-o anumită regiune, iar obiectivele fiecărei comunități diferă în funcție de nevoile colective ale individului.

De-a lungul anilor, aceste comunități de dezvoltatori s-au dezvoltat în întreaga lume cu diferite obiective și misiuni, dar totuși cu scopul general de a oferi dezvoltatorilor o platformă pentru a învăța, interacționa, împărtăși idei, se sprijină reciproc și se dezvoltă.

“Dacă vrei să mergi repede, du-te singur. Dacă vrei să mergi departe, mergi împreună.” – Proverb african

Pentru a-i ajuta mai bine pe cei care caută comunități să se alăture, am alcătuit o listă cu cele mai bune 20 de comunități în nici o ordine specială, de la Inginerie, Proiectare, Știința datelor, Învățarea automată, Relațiile cu dezvoltatorii, Scrierea tehnică și multe altele.

Dacă mai cunoașteți comunități pe care le-ați găsit utile, vă rugăm să le împărtășiți în secțiunea de comentarii pentru beneficiul tuturor :).

1. Femeile care codifică

Captură de ecran 09-03-2020 la 8.17.55 PM.png

Women Who Code este o organizație internațională nonprofit care oferă o comunitate globală pentru femeile din tehnologie cu evenimente, resurse de codificare, locuri de muncă, mentorat și multe altele. Acestea își propun să inspire, să sprijine și să ajute femeile să-și dezvolte abilități tehnice și să exceleze în cariera lor.

Alăturați-vă acum pentru a obține acces exclusiv la comunitatea lor, evenimente, burse, bilete gratuite pentru evenimente, forumuri de locuri de muncă și multe altele.

2. Hashnode

Screen Shot 2020-03-09 la 8.18.13 PM.png

Hashnode este o comunitate online în care dezvoltatorii împărtășesc cunoștințe și își dezvoltă cariera. Dezvoltatorii din întreaga lume participă la discuții consecvente despre Hashnode. Puteți scrie povești, puteți pune întrebări deschise, precum și întrebări tehnice, puteți pune întrebări în mod anonim și puteți începe sondaje. Poti de asemenea puneți întrebări echipelor populare de tehnologie și influențatorilor de dezvoltatori sau să învețe de la povești despre femei minunate în tehnologie.

Devblog-ul lui Hashnode platforma vă permite să vă creați blogul personal pe domeniul dvs. personalizat în câțiva pași simpli, cu tot ce aveți nevoie pentru a vă dezvolta ca blogger. (Fără Paywall, domeniu gratuit, SSL, backup automat al postărilor, Markdown, asistență AMP și multe altele). Dețineți-vă canonicul, faceți conținutul independent și construiți-vă autoritatea domeniului.

3. Freecodecamp

Screen Shot 2020-03-09 la 8.18.25 PM.png

Routech este o organizație nonprofit care ajută oamenii să învețe să codeze gratuit prin intermediul mii de videoclipuri, articole, lecții interactive de codificare și mii de grupuri de studiu Routech din întreaga lume.

Înveți completând provocări de codificare și construind proiecte alături de certificări verificate.

4. StackOverflow

Captură de ecran 2020-03-10 la 11.54.48 AM.png

Stack Overflow este un site de întrebări și răspunsuri pentru programatori cu tone de întrebări și răspunsuri pe o gamă largă de subiecte în programarea computerelor.

Puteți învăța de la întrebările deja puse și răspunsuri, să vă împărtășiți cunoștințele de programare răspunzând la întrebările adresate sau să vă împărtășiți problemele / erorile aici.

5. HackerNews

Captură de ecran 09-03-2020 la 8.18.37 PM.png

Hacker News este un site de știri sociale axat pe informatică și antreprenoriat, unde puteți trimite un link către conținut tehnic.

Acesta este un loc minunat pentru a vă promova conținutul la o gamă largă de spectatori și pentru a găsi conținut uimitor de la alți experți tehnici.

6. Hackernoon

Screen Shot 2020-03-09 la 8.19.24 PM.png

Hackernoon este un site media tehnologic care oferă povești și opinii scrise de profesioniști în tehnologie reală și citite de tehnologi, dezvoltatori de software, Bitcoiners, entuziaști Blockchain.

Puteți scrie articole tehnice aici și puteți învăța dintr-o gamă largă de conținuturi tehnice disponibile nelimitate.

7. Comunitatea SitePoint

Captură de ecran 09-03-2020 la 20.20.43 PM.png

Comunitatea SitePoint este o comunitate destinată dezvoltatorilor și dezvoltatorilor de web pentru a discuta despre orice dezvoltare web de la HTML, CSS, JavaScript, PHP, Photoshop, SEO și multe altele.

Similar cu StackOverflow, puteți pune și răspunde la toate întrebările de dezvoltare web aici.

8. Kaggle

Captură de ecran 09-03-2020 la 21.23.33 PM.png

Kaggle este o comunitate online de oameni de știință a datelor și practicieni în învățarea automată, cu un vast depozit de date și cod publicate de comunitate, cu peste 19.000 de seturi de date publice și 200.000 de notebook-uri deschise. Kaggle oferă, de asemenea, cursuri de învățare automată, panda, Python, învățare profundă, vizualizare date, SQL alături de competiții și discuții pentru a vă ajuta să vă dezvoltați.

9. Hackeri independenți

Captură de ecran 09-03-2020 la 21.21.51 PM.png

Un hacker independent este „o persoană care construiește un proiect online care poate genera venituri”. Indie Hackers este o comunitate globală de dezvoltatori care își împărtășesc proiectele, strategiile și statisticile privind veniturile din spatele companiilor și proiectelor lor secundare.

Veți învăța de la fondatorii din spatele a sute de companii online de succes și vă conectați cu alții care își încep și își dezvoltă propriile companii prin întâlnirile lor globale, discuții, articole și multe altele.

10. Cod Newbie

Captură de ecran 09-03-2020 la 22.02.04 PM.png

Code Newbie este cea mai susținută comunitate de programatori și oameni care învață să codeze. A început ca o discuție săptămânală pe Twitter făcută pentru a oferi un sprijin atât de necesar oamenilor care învață să codeze. De atunci a devenit o comunitate internațională de susținere a oamenilor care învață să codeze.

11. Digital Ocean Community

Captură de ecran 09-03-2020 la 22.22.24 PM.png

Acesta este un loc incluziv, unde dezvoltatorii pot găsi sau acorda sprijin și pot contribui la comunitatea de pasionați de DevOps și cloud computing. Comunitatea oferă ghiduri complete, tutoriale, tendințe pentru dezvoltatori, sesiuni Q / A și multe altele.

12. Vânătoare de produse

Captură de ecran 09-03-2020 la 22.23.39 PM.png

Product Hunt este o comunitate interesantă de produse uimitoare prezentate lansate în fiecare zi. Este un loc pentru entuziaștii iubitori de produse pentru a partaja și a afla despre cele mai noi aplicații mobile, site-uri web, proiecte hardware și creații tehnologice.

13. Reddit

Captură de ecran 09-03-2020 la 23.25.05 PM.png

Reddit este o comunitate globală de mii de sub-comunități, conversații interminabile și rețea autentică cu tone de fluxuri nesfârșite pentru dezvoltatori precum r / reactjs, r / vuejs, r / JAMstack_dev, r / Python și altele.

14. DevCareers

Captură de ecran 09-03-2020 la 23.24.24 PM.png

DevCareer este o organizație nonprofit care se concentrează pe sprijinirea dezvoltatorilor viitori cu mentorat și resurse pentru a le permite să devină dezvoltatori de talie mondială. Acestea oferă laptopuri, spațiu de lucru în comun, resurse, mentorat și locuri de muncă pentru dezvoltatorii de software din Africa care trec prin program.

15. Comunitatea Interaction Design Foundation

Captură de ecran 09-03-2020 la 23.24.47 PM.png

Comunitatea Interaction Design Foundation oferă o oportunitate interesantă proiectanților de a-și crea și perfecționa portofoliul în timp ce se pregătesc pentru o nouă slujbă User Experience. Oferă cursuri de la experți UX, întâlniri locale de design UX în orașe din întreaga lume, discuții UX, colaborare și multe altele.

16. IU zilnic

Captură de ecran 09-03-2020 la 24.04.01 PM.png

Daily UI este o serie gratuită de provocări zilnice de design UI, inspirație de design și recompense surpriză pentru a vă face să deveniți un designer mai bun în 100 de zile. Mementourile lor uimitoare zilnice vă vor motiva să continuați să învățați.

17. Dev.to

Captură de ecran 09-03-2020 la 24.23.23 PM.png

DEV este o comunitate de dezvoltatori de software care se ajută reciproc. DEV oferă un loc dezvoltatorilor pentru a colabora și a face rețea în timp ce învață și își împărtășesc cunoștințele.

18. Colectiv DevRel

Captură de ecran 09-03-2020 la 24.24.39 PM.png

DevRel Collective este o comunitate de entuziaști ai relațiilor cu dezvoltatorii care există pentru a facilita schimbul de informații, resurse și încurajări între comunitatea DevRel.

Dacă sunteți implicat activ în comunitățile de dezvoltatori, advocacy sau gestionarea evenimentelor, ar trebui să vă alăturați acestei comunități.

19. Cercuri pentru dezvoltatori Facebook

Captură de ecran 09-03-2020 la 20.25.54 PM.png

Cercurile de dezvoltatori de pe Facebook este un program conceput pentru a crea comunități organizate local pentru dezvoltatori. Aceste comunități educă și oferă un forum pentru discuții și schimb de cunoștințe în jurul unor subiecte de top pentru minte pentru dezvoltatorii de pe o anumită piață.

Găsiți aici un cerc de dezvoltatori local cel mai apropiat de dvs..

20. Grupuri de dezvoltatori Google

Captură de ecran 09-03-2020 la 26.23.13 PM.png

GDG reunește dezvoltatorii de software cu interese similare pentru a se întâlni prin întâlniri și ateliere practice. Comunitatea întâmpină pe toți și pe oricine este interesat de tehnologie, de la începători la profesioniști cu experiență “

Găsiți aici un capitol GDG cel mai apropiat de dvs.

Concluzie

„Nu există o putere de schimbare mai mare decât o comunitate care descoperă la ce îi pasă”. – Margaret J. Wheatley

Legătura în comunitățile de dezvoltatori a crescut de la doar „grupuri tehnice” la „grupuri de familie”, unde toată lumea este pasionată de schimbul de cunoștințe, de restituire și de a ajuta pe toată lumea să atingă înălțimi mai înalte.

Nu este doar uimitor? Noroc la noua eră în care împărtășirea cunoștințelor și a comunității devine la ordinea zilei. ??