Cele mai bune console de jocuri în 2021

Cele mai bune console de jocuri în 2021
⏱️ 9 min read

Aceasta nu este lista obișnuită a celor mai bune console de jocuri: mergem în profunzime și discutăm despre caracteristicile pe care nu le veți vedea pe pagina Amazon, cum ar fi suportul de emulare. Evaluăm console atât din ultima generație, cât și din cea actuală, mai ales că punerea mâinii pe una dintre cele mai recente console poate fi destul de dificilă în momentul scrierii.

Notă: în timp ce vom discuta mai jos despre opțiunile disponibile prin hacking / homebrew / jailbreaking, vă rugăm să faceți o cercetare atentă înainte de a cumpăra o consolă în acest scop sau de a încerca să vă sporiți propria! La momentul scrierii, de exemplu, doar unele Nintendo Switch-uri mai vechi pot fi de fapt sparte.

1. Nintendo Wii U

Nintendo Wii U este fiul vitreg al familiei de console de acasă Nintendo, dar în contextul acestui articol, este un concurent surprinzător de bun!

Credit de imagine: Tokyoship pe Wikimedia Commons

În primul rând, să vorbim despre compatibilitatea oficială cu compatibilitatea cu versiunile anterioare în Wii U. Jocurile Wii sunt acceptate în mod nativ, la fel ca și unele jocuri Nintendo DS de pe eShop. Aveți, de asemenea, jocuri NES, SNES, N64 și Game Boy Advance disponibile pe Wii U eShop. Anterior cu Wii, aveai acces la o bibliotecă și mai mare de jocuri compatibile cu serviciul său Virtual Console, dar, din moment ce acesta a fost întrerupt, nu poți accesa acele jocuri cu Wii U astăzi decât dacă sunt deja instalate. .

Dacă sunteți dispus să vă spălați Wii U, brusc vă aflați pe un teritoriu mult mai bun. Nu numai că toate jocurile listate anterior sunt compatibile, dar veți obține și compatibilitatea GameCube. Aceasta este o caracteristică care a fost eliminată inexplicabil din consola oficială. (Acest lucru este deosebit de ciudat, deoarece GameCube, Wii și Wii U au toate aceeași arhitectură de procesare, doar cu îmbunătățiri ale puterii și vitezei de-a lungul generațiilor.)

Hackarea Wii U deschide, de asemenea, porțile inundațiilor către RetroArch, care poate fi folosit pentru a imita aproape orice a fost făcut înainte de N64. În timp ce RetroArch și alte emulatoare pot rula și pe Wii, puterea îmbunătățită a Wii U asupra fratelui său mai mare îi permite să emuleze jocuri clasice cu probleme de performanță și mult mai puține.

2. Microsoft Xbox One (S / X)

De când Xbox One a fost lansat, Microsoft a făcut din compatibilitatea oficială înapoi o afacere destul de mare. Cu Xbox One, puteți juca în mod nativ Xbox 360 și jocuri Xbox originale pe consola dvs. Cu Xbox One X îmbunătățit, imaginile acestor jocuri sunt îmbunătățite cu rezoluții mai mari și filtrare superioară a texturii. One X rulează, de asemenea, jocuri Xbox One acceptate la rezoluții și framerate mai mari, care pot fi utile în special pentru jocurile care sunt reduse la rezoluții scăzute pe hardware-ul One original.

Cele mai bune console de jocuri Emu Incl Xbox One

Deci, compatibilitatea oficială înapoi este incredibil de solidă și, probabil, mai bună decât concurenții. Dar dacă vrei să devii puțin neoficial și să începi să rulezi niște emulatoare?

De fapt, nu trebuie neapărat să devii neoficial! Trebuie doar să activați Modul dezvoltator pe Xbox (pentru 20 USD) și veți putea instala RetroArch. Cu RetroArch, veți putea emula cu ușurință jocurile până în epoca Nintendo 64 și PlayStation 1. După aceea, veți începe să aveți o mulțime de probleme de performanță, mai ales dacă nu sunteți pe Xbox One X.

3. Sony PlayStation 4 (Pro)

Suportul oficial de compatibilitate inversă pentru consolele PlayStation 4 este un mix. Prin intermediul serviciului de streaming PlayStation Now, puteți juca un număr mare de jocuri PS3 și PS2, dar asta este departe de a rula acele jocuri pe propria consolă, mai ales dacă nu aveți o conexiune bună la Internet. Unele jocuri native PS3, PS2 și PS1 pot fi găsite pe PlayStation Store și pot fi redate pe PS4, dar discurile dvs. reale nu sunt compatibile cu consola.

Cele mai bune console de jocuri Emu Incl Playstation 4

Cu PlayStation 4 Pro, veți obține rezoluție și framerate îmbunătățite în jocurile PS4 acceptate, dar nu există îmbunătățiri ale compatibilității oficiale înapoi.

Cu un PS4 piratat, situația se îmbunătățește. Folosind RetroArch, puteți juca jocuri până la PS1 și Nintendo 64. Dacă mergeți până la instalarea unei construcții Linux personalizate pe PS4, puteți chiar să o împingeți până la rularea unor jocuri GameCube și Wii mai ușoare pe Dolphin, dar nu Nu vă așteptați la rate mari de cadre în toate titlurile, chiar și cu PS4 Pro.

În ciuda compatibilității înapoi limitate, PlayStation 4 este încă lăudat drept una dintre cele mai bune console de jocuri create vreodată. Deși ne concentrăm în principal pe compatibilitatea și emularea înapoi în acest articol, nu uitați de jocurile de vânzare cu amănuntul disponibile pentru aceste console. La sfârșitul zilei, jocurile contează cel mai mult.

4. Nintendo Switch

Nintendo Switch este un exemplu interesant. În mod oficial, singura dvs. opțiune de compatibilitate cu versiunile anterioare este emularea jocurilor NES și SNES prin plata serviciului Switch Online. Comparativ cu Wii U și Wii, compatibilitatea inversă a ceva de genul Consolei virtuale pur și simplu nu este aici, oficial. Consola virtuală avea mai multe jocuri de la sisteme mai noi decât Switch Online!

Cele mai bune console de jocuri Emu Incl Switch

Cu toate acestea, acest lucru nu face din Switch neapărat o consolă proastă, mai ales dacă nu reușiți să puneți mâna pe un model hackable. Chiar și vechiul Switch obișnuit se bucură de un volum mare de porturi PC AAA precum Doom Eternal și Mortal Kombat 11, dar cu hacks, puteți emula aproape orice până la Nintendo 64 și PS1 extrem de bine.

5. Sony PlayStation 5

La fel ca PlayStation 4, PS5 nu oferă prea multe moduri de a juca jocuri de pe PS3 și anterior. Cu toate acestea, PS5 poate juca jocuri PS4, chiar și pe disc. La minimum, acele jocuri PS4 se vor comporta ca și cum ar fi rulate pe un PS4 Pro cu îmbunătățirile corespunzătoare, dar câteva titluri selectate de PS4 au văzut patch-uri de îmbunătățire PS5. Unul dintre jocurile care vede cea mai mare îmbunătățire în acest sens este Ghost of Tsushima, care își dublează frecvența atât față de versiunile PS4, cât și PS4 Pro ale jocului, alături de alte îmbunătățiri vizuale.

În momentul scrierii, această consolă nu a fost încă spartă, deci nu există emulatoare. Dacă faceți cumpărături având în vedere acest lucru, nu aveți prea mult noroc. Dar dacă doriți să vedeți versiuni și mai bune ale jocurilor PS4, sau biblioteca de jocuri noi a PS5 vi se pare atrăgătoare, aceasta rămâne o opțiune convingătoare.

6. Microsoft Xbox Series (S / X)

Nu în ultimul rând, sunt consolele Xbox Series S și Xbox Series X.

Dacă ați citit intrarea Xbox One anterioară, aveți deja o idee despre ce să vă așteptați aici. Compatibilitatea cu versiunea anterioară a Seriei S / X revine la Xbox-ul original cu o serie de upgrade-uri la imagini. Cu 20 USD și ceva răbdare, puteți, de asemenea, să deblocați modul dezvoltator și să instalați RetroArch pe sistem.

Cele mai bune console de jocuri Emu Incl Xbox Series

Xbox Series S este cea mai ieftină dintre consolele de nouă generație, dar este capabilă de emulare GameCube, Wii și PS2. Puteți juca chiar și jocuri PSP!

Seria Xbox X este, în esență, aceeași poveste ca seria S când vine vorba de emulare, dar, deoarece este mult mai puternică, vă puteți aștepta să vedeți o îmbunătățire proporțională a performanței emulației. Dacă doriți ultima consolă de acțiune pentru emulare, seria X este probabil cel mai bun pariu – mai ales că dezvoltarea continuă să îmbunătățească performanța emulatoarelor disponibile pe sistem. Nu am fi surprinși să vedem jocuri PS3 și Wii U care rulează pe seria X în câțiva ani!

Încheierea

În ceea ce privește puterea hardware pură, sisteme precum Xbox Series X și PlayStation 5 pur și simplu nu pot fi învins de alte console. Cu toate acestea, nu este nevoie să cumpărați aceste console pentru a avea o experiență de joc excelentă. Seria S mai ieftină este în continuare cea de-a doua cea mai bună consolă pentru emulare, iar hacking-ul sistemelor mai vechi poate spori exponențial jocurile jucabile. Nintendo Switch este, de asemenea, o alegere excelentă pentru a juca jocuri exclusive Nintendo.

Legate de:

  • 4 dintre cele mai bune dispozitive portabile pentru jocuri retro
  • Cum se instalează RetroPie pe Raspberry Pi 4 și se construiește o consolă de jocuri retro
  • Cele mai bune 5 console retro pentru jocuri ROM legale

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x