Cele mai bune dispozitive inteligente de economisire a apei de care aveți nevoie acasă

Cele mai bune dispozitive inteligente de economisire a apei de care aveți nevoie acasă

Știi cât de mult ai putea economisi pe apă în fiecare lună doar făcând câteva alegeri mai inteligente? În acest caz, nu este vorba doar de a folosi mai puțină apă, ci de a folosi dispozitive inteligente de economisire a apei pentru a vă oferi mai mult control asupra utilizării apei.

În timp ce factura de apă ar putea arăta cât de mult utilizați, nu vă ajută exact la conservare. Imaginați-vă că aveți un sprinkler inteligent care udă numai atunci când este necesar. Sau ce zici de un dispozitiv inteligent care te avertizează asupra scurgerilor devreme pentru a evita utilizarea excesivă a apei și deteriorarea costisitoare a apei? Acestea sunt tipurile de dispozitive de care aveți nevoie acasă.

Economisind bani

S-ar putea să știți deja că trecerea la becuri inteligente ajută de fapt la economisirea energiei. La urma urmei, le puteți opri de la distanță și chiar seta orare pentru a reduce frecvența aprinderii luminilor. Cu toate acestea, udarea gazonului dvs., dușul prea lung și scurgerile ascunse folosesc energie și apă. Dispozitivele inteligente de economisire a apei vă permit să controlați totul din confortul smartphone-ului dvs. preferat.

Dacă nu credeți că ați putea economisi mult, luați în considerare faptul că scurgerile sunt deșeuri și în medie 900 de miliarde de galoane de apă în fiecare an. Sistemele de irigare la domiciliu configurate și întreținute necorespunzător pot irosi până la 25.000 de galoane de apă în fiecare an. Este o mulțime de apă pe care o puteți economisi cu câteva adăugări inteligente simple în casa dvs.

Rachio 3

Vă udați gazonul des? Unul dintre cele mai populare dispozitive inteligente de economisire a apei este Sprinkler inteligent Rachio 3. Sistemul, disponibil într-o varietate de opt și șaisprezece zone, vă permite să vă controlați programarea udării dintr-o aplicație ușor de utilizat. De asemenea, reglează automat programul în funcție de vreme (actuală și viitoare) și numai de ape atunci când este necesar. Acest lucru previne udarea excesivă și udarea în mijlocul unei furtuni. Zona din opt începe de la doar 229 dolari.

ad-banner

Orbit B-Hyve Timer robinet furtun

Dacă doriți ceva puțin mai simplu și mai ieftin, Orbit B-Hyve Timer robinet furtun începe de la doar 99 USD. Cronometrul activat pentru Wi-Fi se conectează la furtunul de grădină standard. Creați programe, detectați scurgerile din furtun și reglați cu ușurință pe baza alertelor meteorologice. Orbita are, de asemenea, Temporizator Wi-Fi B-Hyve (începând de la 59 USD), care se conectează la orice sistem de udare în aer liber existent, astfel încât să îl puteți controla de la distanță.

Netro Smart Sprinkler Controller

Netro Smart Sprinkler Controller funcționează la fel ca Rachio 3. Se poate regla automat în funcție de condițiile meteorologice. De asemenea, veți primi recomandări de udare pre-programate pe baza plantelor și tipului de sol. Obțineți alerte pe baza restricțiilor regionale de apă. Va trebui să vă abonați la Sprite pentru 29,99 USD pe an, care include dispozitivul, aplicația și toate funcțiile.

Flo de Moen Smart Water Shutoff

Cele mai bune conducte de apă inteligente pentru economisirea apei

Scurgerile nu sunt doar risipitoare, ci duc la daune grave la domiciliu, dacă nu sunt surprinse devreme. Flo de Moen Smart Water Shutoff detectează scurgerile și vă oprește apa pentru a preveni deteriorarea. Dispozitivul de oprire se conectează la conductele de apă și efectuează teste zilnice pentru a detecta modificările presiunii apei. De asemenea, vă va arăta exact câtă apă folosiți. De asemenea, puteți adăuga senzori de apă în zonele în care ar putea apărea scurgeri, cum ar fi băile și bucătăriile.

Senzorii monitorizează schimbările de umiditate, apă și temperatură și vă alertează imediat. Senzorii pot declanșa, de asemenea, dispozitivul de oprire pentru a vă opri apa până când puteți rezolva problema. Poate părea ridicat la 499 USD, dar prima scurgere pe care o detectează vă va salva cel puțin atât.

Alte detectoare de scurgere care economisesc apa

Deși Flo este cel mai popular în general, există și alte dispozitive de economisire a apei inteligente care detectează scurgerile. Unele dintre cele mai bune alternative la Flo includ:

  • Monitor de apă Flume – Detectează scurgerile, vă arată unde sunt și măsoară utilizarea apei. Se conectează la contorul de apă față de instalațiile sanitare și nu vă oprește automat apa. Opțiune mai ieftină la 199 USD.
  • Lyric Wi-Fi Detector de scurgeri de apă și îngheț – Dispozitivul Honeywell vă avertizează despre scurgeri și schimbări de temperatură. Este o opțiune mai simplă și costă doar 79,99 USD.
  • Samsung SmartThings ADT Detector de scurgeri de apă – Dacă aveți deja un hub de securitate ADT, puteți conecta acest dispozitiv la sistemul dvs. pentru a monitoriza scurgerile de apă. Dispozitivul costă doar 34,99 USD.

Senzor de inundații Fibaro

Cel mai bun potop de economisire a apei inteligente

Senzor de inundații Fibaro funcționează puțin diferit față de alte detectoare de scurgere. Așezați senzorul pe podea oriunde ați putea prezenta scurgeri sau inundații. Obțineți o alertă când apa atinge senzorul. De asemenea, veți primi alerte de temperatură și manipulare. Dacă aveți instalate electrovalve, cum ar fi supapa de apă fără fir Z-Wave, senzorul vă oprește și apa atunci când este detectată o scurgere.

Cap de duș Hydrao

Cap de duș Hydrao nu vă va opri brusc apa în mijlocul unui duș. Cu toate acestea, vă va oferi lovituri ușoare pentru a conserva apa cu lumini care schimbă culoarea. Când lumina trece de la verde la galben, este timpul să încheiem lucrurile. Dacă devine roșu, folosiți prea multă apă. Partea distractivă este că este alimentată complet de apă, deci nu sunt necesare baterii și începe de la 79 USD.

În timp ce economisirea apei este un lucru inteligent de făcut, economisirea energiei electrice este o modalitate bună de a economisi bani, de asemenea, și avem hacks minunate pentru asta. Verifică-i.

Imagini: Pavel Ševela / Wikimedia Commons

Legate de:

Scroll to Top