Dezvoltarea bazată pe test este un lucru pe care fiecare dezvoltator de software ar trebui să îl implementeze în proiectele sale.

Succesul utilizării TDDtotuși, depinde foarte mult de cât de productiv poate fi dezvoltatorul în timp ce implementează testarea codului și a aplicației.

Aici intervin instrumentele de automatizare.

Mai jos este o listă cu 10 cadre / platforme de automatizare de testare recomandate și un scurt rezumat al caracteristicilor acestora.

Seleniu

Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

Seleniul este, probabil, cel mai popular cadru de testare automată. Este un cadru bazat pe browser care funcționează pe diferite sisteme de operare și browsere.

Dispune de Selenium IDE, care este extensia Chrome și Firefox care permite înregistrarea și redarea interacțiunilor utilizatorilor. Pentru testele de scalare (de exemplu, rulează pe mai multe mașini), atunci Selenium Grid este instrumentul ales.

Cel mai popular instrument din cadru este Selenium Webdriver, care este o colecție de legături specifice limbii și permite crearea de teste de regresie bazate pe browser.

Perfecto.io

1611562327 50 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

Perfecto este atât un cadru de testare pentru aplicații web, cât și mobile. Este livrat ca instrument SaaS și permite inginerilor de testare să-și execute testele de oriunde.

Instrumentul de testare web oferă testarea paralelă a aplicațiilor pe diferite sisteme de operare și browsere. Permite efectuarea unui volum imens de teste zilnice, iar testele sunt cu 50% mai rapide decât orice alt cadru.

Instrumentul de testare mobil permite inginerilor să testeze atât pe emulatoare, cât și pe dispozitive reale. La fel ca instrumentul de testare web, permite un volum mare de testări zilnice (10.000 de execuții).

Seninătate

1611562327 190 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

Sloganul Serenity BDD este „Testarea automată a acceptării cu stil”. Acest lucru se datorează faptului că unghiul unic al Serenity îi ajută pe testatori să scrie rapoarte și documentații de testare de nivel mondial.

Testarea începe cu crearea poveștilor utilizatorilor și a criteriilor de acceptare. Serenitatea automatizează apoi criteriile de acceptare. Testele sunt defalcate automat în pași care le fac mai ușor de citit. Dezvoltatorii pot rula cu ușurință aceste teste împotriva execuțiilor reale ale aplicațiilor.

După finalizarea testelor, Serenity creează rapoarte detaliate care includ capturi de ecran ale testelor și toate informațiile relevante, cum ar fi mesajele de eroare și timpul de execuție.

Chiparos

1611562327 363 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

Cypress este un instrument excelent de utilizat pentru frontend sau end-to-end testare automată.

Instalarea Cypress într-un proiect este la fel de ușoară ca rularea unui simplu npm install cypress sau yarn add cypress comanda. Dezvoltatori JavaScript care sunt obișnuiți cu instrumente de testare unitară precum Glumă sau Mocha veți găsi scrierea scripturilor de test Cypress o briză.

Tabloul său de bord face testarea mai puternică și mai rapidă, permițând gruparea testelor după tipul de browser, mediu, tip de pachet și așa mai departe. Funcția de paralelizare permite dezvoltatorilor să execute mai multe teste și să testeze mai ușor mai multe caracteristici.

Testul Lambda

1611562329 654 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

LambdaTest este un software lider de automatizare a testelor atât pentru aplicații desktop, cât și pentru aplicații web.

Permite testarea live și interactivă a aplicațiilor web și a site-urilor web găzduite public și local găzduit de mașini.

LambdaTest permite, de asemenea, dezvoltatorilor să ruleze scripturi de testare Selenium cu grila sa de testare a browserului. Este o suită foarte puternică și versatilă, care se integrează și cu instrumente CI / CD, cum ar fi Jenkins, Circle CI și Travis CI.

Acum, cea mai tare parte este că permite testarea geografică, ceea ce înseamnă că aplicațiile web pot fi testate pentru performanța lor, în funcție de locația din lume de unde sunt accesate.

TestProject.io

1611562329 474 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

Comunitatea TestProject este probabil una dintre cele mai mari dintre cei din comunitatea de testare. Este un cadru de test end-to-end și API găzduit în cloud.

Ca un proiect open-source, utilizatorii au acces ușor la actualizări și chiar pot participa la îmbunătățirile sale. Este gata de utilizare cu Selenium cu toate dependențele sale preambalate.

Cu multitudinea de instrumente de integrare, permite testarea pe diferite browsere și chiar în Docker.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre TestProject este că permite non-codificatorilor să efectueze teste prin intermediul înregistratorului său de test Scriptless.

Katalon Studio

1611562329 98 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

O altă suită de testare open-source API, web și mobilă este Katalon Studio. Este una dintre cele mai complete suite de testare din întreaga listă, cu funcții precum înregistrarea, scripturi de testare auto-generatoare și integrări puternice.

Este un cadru de testare ușor de pornit (da, chiar și pentru non-codificatori), dar suficient de puternic pentru scalare.

Katalon Studio funcționează bine cu setările CI / CD existente. De exemplu, este ușor să îl integrezi cu instrumentele de testare continuă Github sau Gitlab. Acest lucru îl face grozav pentru echipele Agile.

OpenTest

1611562330 434 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

OpenTest este un alt instrument open source care automatizează testarea pentru aplicații API, web, mobile și desktop. Este folosit în principal pentru testarea funcțională.

Are încă multe limitări, deoarece există unele scenarii de testare care nu sunt încă acceptate. Cu toate acestea, este foarte bun atât pentru începători, cât și pentru non-codificatori, deoarece folosește cuvinte cheie simple în limba engleză pentru scrierea acțiunilor de testare.

Unele dintre caracteristicile sale cele mai notabile includ testarea web cu Selenium, testarea mobilă cu Appium, testarea bazată pe cuvinte cheie, testarea paralelă și testarea bazată pe date.

AccelQ

1611562330 18 Cele mai bune instrumente de testare a automatizarii pentru dezvoltatori

AccelQ este o platformă de automatizare a testelor fără cod, bazată pe inteligență artificială. Ca atare, este cel mai bine utilizat pentru dezvoltarea Agile, deoarece permite construirea rapidă și introducerea ușoară a modificărilor în proiect.

Platforma permite testarea API și end-to-end. Coloana vertebrală AI oferă analize predictive care ajută la accelerarea generării scriptului de testare. Are o interfață UI intuitivă și ușor de utilizat, care permite chiar și începătorilor să înceapă rapid.

Concluzie

Alegerea se rezumă, nu în mod surprinzător, la cazul dvs. particular de utilizare.

Cu toate acestea, având în vedere capacitățile extinse ale fiecăruia dintre aceste instrumente, este înțeles dificil să selectați unul. Lucrul frumos despre faptul că mulți dintre ei sunt open source este că echipele de dezvoltare pot folosi unul pentru un anumit proiect și altul pentru altul.