Cele mai bune lansatoare Android pentru utilizatorii seniori sau cu deficiențe de vedere

Cele mai bune lansatoare Android pentru utilizatorii seniori sau cu deficiențe de vedere
⏱️ 5 min read

Având în vedere că smartphone-urile sunt omniprezente în lumea de astăzi, este ușor să le dai de la sine. Din păcate, există o serie de oameni cărora li se pare smartphone-uri moderne fie prea confuze, fie prea dificil de utilizat. Persoanele în vârstă sunt predispuse să rămână în urmă, deoarece le este greu să se adapteze la tehnologia care se schimbă rapid. În mod similar, persoanele cu deficiențe de vedere pot avea dificultăți în operarea unui dispozitiv care se bazează pe coordonarea mână-ochi.

Din fericire, există modalități de a combate aceste probleme.

Unii ar putea găsi că smartphone-urile special concepute sunt calea de urmat. Alternativ, dacă aveți deja un telefon, puteți modifica aspectul telefonului dvs. Android cu aplicații numite lansatoare. Lansatoarele pot schimba întregul aspect al dispozitivului dvs. Android, făcându-le mai ușor de utilizat. Următoarele lansatoare Android sunt concepute pentru persoanele în vârstă și cu deficiențe de vedere.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Marele Lansator

La înălțimea numelui său, Marele Lansator elimină elementele de interfață strălucitoare și design-urile uimitoare în favoarea unei interfețe mari și îndrăznețe care prioritizează lucrurile importante pentru utilizatorii mai în vârstă – telefon, SMS, fotografii și (desigur) lanternă.

Este plin de atingeri îngrijite, cum ar fi o pictogramă roșie de notificare care apare pe fundalul albastru pentru a vă spune când aveți un apel ratat sau un mesaj nou, precum și o tastatură virtuală care afișează litere în ordine alfabetică. În funcție de confortul utilizatorului cu tehnologia, tastatura QWERTY poate fi mai familiară; totuși, așa că îl poți schimba oricând, dacă vrei.

Costă câțiva dolari, dar are o mare valoare, deoarece după câțiva ani de dezvoltare, continuă să fie actualizat și îmbunătățit.

2. Necta Launcher

Necta Launcher este unul care a fost conceput special pentru seniori. Modifică interfața utilizatorului Android înlocuind totul cu pictograme mari, ușor de văzut. Toate aplicațiile de pe ecranul de pornire sunt etichetate clar cu fonturi mari. Necta simplifică, de asemenea, setările sistemului Android și mărește apelatorul.

În plus, Necta are o funcție „SOS” care permite utilizatorilor să apeleze un contact de urgență printr-o singură atingere. O altă caracteristică de siguranță remarcabilă este capacitatea utilizatorului de a-și trimite locația către contactele desemnate prin intermediul aplicației GPS.

senior-launcher-necta

În timp ce Necta are partea sa de aspecte pozitive, există un dezavantaj evident. Necta este limitată la patru „teme”, care într-adevăr schimbă doar culoarea interfeței. Persoanelor cu deficiențe de vedere le poate fi greu să diferențieze aplicațiile datorită culorii uniforme unice. Acestea fiind spuse, unii ar putea găsi uniformitatea mai atrăgătoare, întrucât o singură schemă de culori elimină distracțiile.

3. Lansator mare

Ai oameni în viața ta care se plâng de modul în care își doresc ca telefonul lor să fie doar un telefon? Dacă da, Lansator mare ar putea fi exact ceea ce caută. Big Launcher nu a fost dezvoltat exclusiv pentru seniori. În schimb, a fost conceput pentru persoanele care doreau să-și pătrundă smartphone-ul prea complicat. Big Launcher reorientează Android într-o interfață simplificată pentru utilizator care „doar funcționează”. În plus, așa cum sugerează și numele, totul de pe ecran este „mărit”. Acest lucru face ca icoanele să fie clare și ușor de diferențiat, ceea ce pot aprecia persoanele cu deficiențe de vedere.

senior-lansator-mare

Ca și în cazul celorlalte lansatoare menționate, Big Launcher aduce aplicații și contacte esențiale pe ecranul de pornire. IU reînnoiește totul, de la pictogramele aplicației la mesaje text, făcându-le mai mari și ușor de citit. Face chiar notificări pe ecran complet, asigurându-se că apelurile pierdute sau textele nu trec neobservate.

Rețineți că Big Launcher are atât versiuni gratuite, cât și versiuni premium. Există o serie de limitări aplicate versiunii gratuite, inclusiv numărul de mesaje care pot fi trimise și măsura în care puteți personaliza interfața de utilizare. Vă sugerăm ca utilizatorii să instaleze versiunea gratuită pentru a-i testa testul înainte de a se angaja la achiziție.

4. Lansator simplu mai înțelept

Mai înțelept este un lansator potrivit pentru vârstnici și cu deficiențe de vedere, precum și pentru copii. La fel ca alte lansatoare de pe această listă, Wiser schimbă complet aspectul interfeței Android, făcându-l mult mai simplu și mai ușor de navigat. Wiser realizează acest lucru împărțind mediul Android în patru secțiuni: Pagina principală, Panoul de anunțuri, Persoanele preferate și Aplicațiile.

senior-lansator-mai înțelept

Ecranul de pornire al Wiser prezintă cele șase aplicații cele mai utilizate: Contacte, Telefon, Mesaje, Cameră, Galerie și Aplicații. Aplicațiile sunt mari și colorate, ceea ce le face foarte ușor de văzut. IU este descompus în continuare în alte trei pagini.

Glisând spre dreapta de pe ecranul de pornire, veți ajunge la ecranul Persoane preferate. Aici, utilizatorii pot adăuga contacte frecvente sau importante aranjate ca pictograme ușor de văzut. Glisând din nou spre dreapta vă va duce la pagina Aplicații. Pe această pagină, utilizatorii își pot fixa cele mai utilizate aplicații pentru acces rapid. În cele din urmă, glisând la stânga de pe pagina de pornire, îi veți aduce pe utilizatori la panoul de anunțuri. Această pagină acționează ca o modalitate simplificată de a vedea rapid mesajele necitite, e-mailurile și toate celelalte pe care le-ați vedea în mod normal ca o notificare. În plus, apelatorul dispune de butoane mai mari pentru ușurință în utilizare.

Concluzie

Folosiți o aplicație de lansare cu dispozitivul dvs. Android? Ați instalat lansatorul pentru a vă face Androidul mai accesibil? Știți despre un lansator orientat special pentru persoanele în vârstă sau pentru cei cu deficiențe de vedere pe care nu l-am menționat? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x