Die besten Desktop-Umgebungen von 2021

Cele mai bune medii de desktop din 2021

În calitate de utilizatori Linux, suntem adesea răsfățați de alegere atunci când vine vorba de software. Există câteva programe de bază la care continuăm să revenim, care sunt atât de integrate în stivă încât uităm că sunt chiar acolo. Cu toate acestea, când vine vorba de lucruri precum Desktop Environments, poate fi dificil să stabiliți cea mai bună opțiune pentru exact pentru ce îl veți folosi. Personal am analizat diferite medii desktop Linux și există o mulțime de suprapuneri între cazurile de utilizare. Aici vă arătăm cele mai bune medii de desktop Linux pentru cazul dvs. de utilizare particular.

Notă: următoarea listă nu este listată într-o anumită ordine, iar administratorii de ferestre nu sunt incluși.

1. GNOME Shell

Pentru utilizatorii de laptopuri (noi)

Pentru utilizatorii de laptop-uri noi, aș recomanda GNOME. Un lucru este sigur: Gnome nu este cel mai ușor de utilizat imediat. Designul său se abate de la designul obișnuit al desktopului și aveți nevoie de extensii pentru a activa unele caracteristici care ar trebui să fie acolo de la început.

Cu toate acestea, modul în care este construit, Wayland fiind protocolul implicit al serverului de afișare înseamnă că are un suport de gestiune încorporat excelent, iar extensiile sale vă permit să-i extindeți funcționalitatea. Este mai greu în ceea ce privește resursele sistemului, deci aceasta este o recomandare pentru acei utilizatori care au un laptop mai puternic. Am un Dell Inspiron 7580 2018 cu un procesor i7-8565u și 16 GB RAM, iar Fedora cu GNOME cântă atunci când este folosit pe acel aparat.

Pentru utilizatorii stațiilor de lucru

Recomand GNOME și pentru stațiile de lucru, în special Pop! OS cu GNOME. Pop! Sistemul de operare este o alegere excelentă pentru utilizatorii stațiilor de lucru datorită ușurinței de instalare pe computerele cu GPU-uri Nvidia. Există un fișier ISO separat care conține deja driverele Nvidia proprietare, făcându-l o bucată totală de tort cu care să lucrați. Este, de asemenea, o distribuție de stație de lucru atât de strălucită, care este atât de strâns integrată cu GNOME încât întregul pachet este ușor de utilizat.

ad-banner

Plasma KDE

Dacă ești persoana căreia îi place să joace constant și să schimbe modul în care îți curge experiența de sistem Plasma este absolut pentru tine. Am numit Plasma „cuțitul de armată elvețian” al DE atunci când l-am revizuit și rămân lângă asta. Puteți schimba fiecare aspect al plasmei, ceea ce înseamnă că îl puteți face să arate aproape exact ca MacOS sau Windows, dacă doriți să faceți asta. Există personalizări nesfârșite pe care le puteți face pentru Plasma, ceea ce înseamnă că, dacă sunteți dispus să puneți în lucru, puteți face cu adevărat să funcționeze pentru orice flux de lucru.

Desktop cu plasmă

Scorțișoară / Panteon

Dacă veniți fie din Windows, fie din MacOS, aș recomanda cu scorțișoară, respectiv Pantheon. Scorțișoara este un fel de gateway DE: are multe opțiuni de personalizare, dar este exact exact ceea ce v-ați aștepta să vină de la Windows. Se simte mult ca Windows 7 în fluxul său de lucru și este chiar foarte blând cu resursele de sistem, ceea ce îl face o potrivire ideală pentru mașina dvs. relativ veche, care nu mai rulează Windows foarte bine. Lucrurile vor zbura odată ce instalați Cinnamon.

Cinnamon Desktop

Panteonul seamănă destul de mult cu macOS și văd de ce. Sunt un utilizator Mac de mult timp și m-am obișnuit cu fluxul de lucru și cu limbajul de proiectare. Dacă vii la Linux de pe macOS, ți-aș sugera să încerci elementaryOS, care găzduiește cele mai naturale și integrate experiențe cu Panteonul din comunitate. Fluxul de lucru este exact același cu macOS și, cu elementaryOS 6 la orizont, există mai multe gesturi și caracteristici touchpad care sunt setate pentru a face Pantheon să funcționeze și mai mult ca macOS.

Pantheon Desktop

Panteonul este, de asemenea, una dintre cele mai ușoare experiențe pentru afișajele HiDPI, ceea ce are un sens total pentru un DE conceput pentru a face schimb pentru macOS. Acesta va detecta automat rezoluția afișajului dvs. și va face ca lucrurile să arate la dimensiuni adecvate pentru monitorul dvs.

XFCE

Dacă aveți o mașină mai veche sau mai puțin puternică, în special un netbook vechi, XFCE ar fi o alegere excelentă. Este incredibil de ușor atunci când este redus și atinge echilibrul între DE-uri extrem de ușoare, cum ar fi LXDE sau LXQt și DE-uri pline de grăsimi, cum ar fi KDE și GNOME. Utilizarea resurselor sale este foarte redusă, dar există încă multe opțiuni de personalizare și configurare. Una dintre cele mai curate și ușor de implementat implementări ale XFCE se află în Xubuntu, cu o temă excelentă pentru pictograme și meniuri de înaltă calitate.

Xfce Xubuntu Desktop

Deși nu sunt toate cazurile de utilizare, cred că am acoperit o gamă largă de stiluri de lucru și cazuri de utilizare. Cu toate acestea, „cel mai bun” mediu desktop este cel care funcționează cel mai bine pentru dvs. În majoritatea cazurilor, puteți instala diverse medii desktop pentru a le testa și a vedea care dintre acestea este mai potrivit pentru dvs. Dacă utilizați Fedora, puteți comuta cu ușurință între mediile desktop.

Legate de:

  • Sugar: Un mediu de lucru Linux și o platformă de învățare pentru copii
  • LXDE vs XFCE: Care este mediul desktop mai ușor?
  • Recenzie MATE: un mediu de lucru ușor pentru cei nostalgici