Cele mai bune moduri de a elibera spațiu pe Android

Cele mai bune moduri de a elibera spațiu pe Android
⏱️ 6 min read

Practic toată lumea este familiarizată cu frustrarea unică care vine odată cu epuizarea spațiului de stocare de pe dispozitiv. Indiferent dacă sunteți un shutterbug fericit sau cineva care are o aplicație pentru toate, rămâne fără spațiu de stocare este întotdeauna o preocupare. Desigur, puteți oricând să ștergeți cu grijă fotografii, muzică sau aplicații pentru a strânge mai mult, dar cine vrea să facă asta? Din fericire, există câteva modalități adesea trecute cu vederea de a elibera spațiu pe dispozitivul dvs. Android. Unele dintre aceste metode pot chiar să recupereze gigaocteți de spațiu de stocare.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Utilizați instrumentele de stocare încorporate ale Oreo

Dacă aveți mâinile pe un dispozitiv Android relativ nou sau aveți norocul să aveți un telefon eligibil pentru o actualizare Android 8, aveți câteva instrumente noi pentru a gestiona spațiul de pe telefon.

1. Deschideți aplicația Setări și atingeți „Stocare și memorie”. Aici veți găsi un buton etichetat „Eliberați spațiu”.

2. Atingeți acest buton și dispozitivul dvs. își va curăța interiorul pentru fișierele și aplicațiile pe care le poate șterge. În general, vă va curăța telefonul pentru descărcări uitate și aplicații utilizate rar. Când totul este gata, vă va prezenta o listă de fișiere pe care le-a vizat pentru ștergere. Aici veți avea ocazia să deselectați orice fișier pe care doriți să îl păstrați.

3. Dacă doriți să spuneți ceva mai mult în acest proces, puteți sări peste atingerea butonului „Eliberați spațiu” și veți găsi că sub buton există o listă care descompune ceea ce ocupă spațiu pe telefon. Categoriile includ lucruri precum „Muzică”, „Fotografii” și „Aplicații”.

4. Dacă atingeți oricare dintre aceste categorii, veți ajunge la un alt ecran care va afișa aplicațiile care mestecă spațiu în acea categorie.

5. Atingeți oricare dintre aplicații și selectați „Gestionați spațiul”. Pe acest ecran veți putea șterge datele din acea aplicație specifică cu butonul „Eliberați spațiu”.

android-spațiu-gestionează spațiu

Activați Storage Manager

Oreo include, de asemenea, o nouă funcție numită „Storage Manager”. Aceasta șterge automat fotografiile și videoclipurile de pe dispozitivul dvs. după ce au fost făcute copii de siguranță în Google Foto. Pentru a activa Storage Manager:

1. Deschideți aplicația Setări și atingeți „Stocare”.

2. Direct sub butonul „Eliberați spațiu”, veți vedea opțiunea „Manager de stocare”. Pur și simplu apăsați comutatorul și acesta își va face treaba.

android-space-freeupspace

3. Dacă atingeți cele trei linii stivuite din stânga, puteți specifica cât de frecvent are loc ștergerea automată a fotografiilor și videoclipurilor dvs. Puteți opta pentru intervale de 30, 60 sau 90 de zile. Rețineți că, chiar dacă nu aveți funcția Oreo și Storage Manager, ar trebui să vă obișnuiți să ștergeți fotografii și videoclipuri care aruncă spațiu – va trebui doar să o faceți manual.

Ștergeți aplicațiile nedorite

Nu există o modalitate mai bună de a revendica spațiul de stocare util pe dispozitivul dvs. decât să eliminați aplicațiile sau jocurile vechi, nedorite. Dacă folosești telefonul de ceva vreme, șansele că ai acumulat o mulțime de aplicații nedorite pe dispozitivul tău sunt destul de mari, așa că fă ceva timp pentru a elimina lucrurile de care nu ai nevoie, astfel încât spațiul câștigat folosit mai bine.

spațiu-liber-android-2

1. Lansați aplicația „Setări” de pe dispozitiv.

2. Derulați la „Aplicații” și atingeți-l.

3. Atingeți aplicația pe care doriți să o eliminați.

4. Atingeți „Dezinstalare” pentru al elimina.

Din păcate, nu puteți elimina aplicațiile preinstalate folosind această metodă.

Ștergeți memoria cache a aplicației

Majoritatea aplicațiilor memorează în cache unele date din memoria internă a telefonului și, pe măsură ce trece timpul, dimensiunea cache-ului dvs. va crește. De fapt, în timp ce scria acest articol, am observat că datele mele în cache au crescut la peste 1 GB.

spațiu-liber-android-3

Doar faceți clic pe opțiunea „Date cache” pentru a șterge memoria cache a tuturor aplicațiilor dvs. sau accesați meniul de aplicații pentru a șterge datele cache pe bază de aplicație.

Ștergeți Hărțile offline

Google Maps este una dintre cele mai fiabile și exacte aplicații de navigare disponibile și, dacă ați utilizat funcția de navigare offline, este necesar să aveți hărți care ocupă o parte imensă din spațiul dvs. de stocare.

hărți-spațiu-android

Unele dintre hărțile pe care le descărcați și le uitați pot fi sute de megaocteți, dacă nu gigaocteți! Evident, veți dori să ștergeți orice hărți vechi de care nu mai aveți nevoie.

Pentru aceasta, deschideți Google Maps și atingeți butonul meniu din colțul din stânga sus. Selectați „Offline” pentru a vedea ce hărți ați descărcat, precum și cât spațiu ocupă. Atingeți orice hărți de care nu aveți nevoie pentru a afișa opțiunea de a le șterge.

Ștergeți folderul de descărcări

S-ar putea să numim dispozitivele noastre Android „telefoane”, dar sunt mult mai mult decât atât. Cei mai mulți dintre noi ne folosim telefonul la fel ca la un computer. Desigur, acest lucru înseamnă că descărcăm lucruri pe telefoanele noastre în mod constant.

descărcare-spațiu-android

PDF-uri ale meniurilor restaurantelor sau biletelor de concert, documente pentru muncă, fișiere ZIP, îl numiți și probabil că v-ați folosit telefonul pentru a-l descărca la un moment dat. Întrebarea devine cât de des intri în dosarul de descărcări de pe telefon și ștergi acele fișiere? Deschideți „Fișiere” (sau „Descărcări” pe dispozitive mai vechi) pentru a vedea ce fișiere se ascund acolo.

Fii cu ochii pe muzica și podcasturile descărcate

Aplicația Muzică Google Play este o modalitate excelentă de a gestiona tot sunetul într-un singur loc. Pe lângă faptul că este un comerciant cu amănuntul online, oferă utilizatorilor acces și la bibliotecile lor personale într-unul din cele două moduri. Fie puteți transmite în flux conținut pe care îl dețineți, fie puteți alege să îl descărcați direct pe dispozitivul dvs. pentru utilizare offline.

android-space-playmusic

Google Play Music poate fi configurat pentru a descărca automat melodiile pe care le-ați achiziționat sau încărcat. În plus, este setat să descarce automat următoarele trei episoade ale oricărui podcast la care sunteți abonat în mod implicit. Toate aceste descărcări automate pot contribui rapid la un dispozitiv umflat. Din fericire, puteți modifica rapid aceste setări. Pur și simplu deschideți aplicația Muzică Google Play și atingeți butonul meniu (trei linii stivuite) din partea stângă sus a ecranului. Atingeți „Setări” și selectați „Gestionați descărcările”.

Nu uitați de Google Drive

android-spațiu-googledrive

În cele din urmă, nu uitați că toată lumea primește gratuit 15 GB de stocare în cloud. Dacă dispozitivul tău Android nu mai are spațiu și nu poți să-l ștergi, ia în considerare mutarea acestuia!

Cum eliberați spațiu pe dispozitivul dvs. Android? Spuneți-ne în comentarii!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x