Cele mai bune moduri de a gestiona mai multe Windows pe macOS

Cele mai rapide moduri de a căuta definițiile cuvintelor pe Mac
⏱️ 7 min read

De fiecare dată când utilizați computerul Mac pentru mai mult decât navigarea, scrierea unui e-mail sau verificarea Twitter, probabil că lucrați cu mai multe ferestre simultan. După un timp, numărul de ferestre pe care le ai deschis devine mai mult o durere de cap decât un ajutor. Vestea bună este că există soluții care vă vor ajuta. Acestea includ totul, de la comenzile rapide de la tastatură și instrumentele de ferestre separate ale Apple la software-ul terților. Ești la doar câțiva pași de a regândi complet modul în care îți folosești Mac-ul în fiecare zi.

Comenzi rapide de la tastatură

Comenzile rapide de la tastatură pot să nu fie primul dvs. gând pentru a ajuta la gestionarea mai multor ferestre pe un Mac. Cu toate acestea, aceste comenzi rapide vă ajută să vă descurcați mai bine fără a fi nevoie să ridicați degetele de pe tastatură.

  • Minimizați fereastra din față: Comanda + M
  • Ascundeți ferestrele aplicației din față: Comanda + H
  • Deschideți o fereastră nouă sau un document nou în funcție de aplicația deschisă în prezent: Comanda + N
  • Închideți fereastra din față: Comanda + W
  • Treceți la următoarea aplicație deschisă sau cea mai recent utilizată: Comanda + Tab
  • Afișați toate ferestrele aplicației din față: Control + Săgeată în jos
  • Treceți la următoarea fereastră activă: Control + F4
  • Mutați focalizarea pe fereastra plutitoare: Control + F5
  • Ascundeți docul pentru mai mult spațiu în fereastră: Opțiune + Comanda + D

Folosind Split View

Când trebuie să vă concentrați cu adevărat și să vă faceți treaba, Apple a copt o soluție în ultimele sale actualizări macOS. Numită în mod corespunzător Split View, soluția software Apple pune rapid două aplicații una lângă alta. Aceasta este o soluție perfectă pentru oricine are nevoie de un browser web pe o parte și Word, Pages, PowerPoint sau Excel pe alta. Acest lucru funcționează cel mai bine pe macOS Catalina, dar utilizatorii de Mac cu software mai vechi pot primi instrucțiuni aici.

1. Deschideți orice fereastră (Safari, Chrome, Word etc.) și căutați butonul verde din colțul din stânga sus. Plasați cursorul mouse-ului pe butonul verde, astfel încât să apară o casetă derulantă.

Cum să fixați butonul verde Macos cu ecran divizat

3. Alegeți una dintre cele două opțiuni: Fereastra faianță la stânga ecranului sau Fereastră faianță la dreapta ecranului.

4. După ce ați ales o parte, partea opusă a monitorului / afișajului vă va arăta restul aplicațiilor deschise pe care le aveți pe Mac. Alegerea unei alte aplicații va umple cealaltă jumătate a ecranului. Acum aveți două aplicații deschise cu o împărțire a ecranului 50/50.

Cum să faceți clic pentru a deschide aplicațiile Macos cu ecran divizat

5. Pentru a lucra în oricare dintre ferestre, faceți clic pe orice parte a ecranului în care doriți să lucrați.

Gestionați mai multe Windows Macos ecran divizat

6. Pentru a ieși din ecranul divizat, faceți clic din nou pe butonul verde și selectați „Exit Full Screen”.

Cum să fixați ecranul divizat Macos Ieșiți din ecranul divizat

Spații multiple

De prea multe ori veți lucra pe computerul dvs. Mac, iar ecranul devine prea aglomerat. Când se întâmplă acest lucru, Apple a conceput o altă soluție care este utilă. Spațiile sunt cel mai bine descrise ca diferite desktopuri care pot afișa o multitudine de aplicații. De exemplu, puteți avea un desktop care are browserul și aplicația de e-mail și un al doilea spațiu care ar putea avea PowerPoint și Excel. Aceasta este o soluție perfectă atunci când desktopul dvs. actual devine prea aglomerat, dar nu doriți să închideți nicio aplicație.

Pentru a adăuga un spațiu:

1. Glisați în sus pe trackpad-ul MacBook cu trei sau patru degete pentru a deschide „Mission Control”. Alternativ, puteți apăsa F3 tasta de pe tastatura dvs. Mac.

Gestionați mai multe Windows Macos Controlul misiunii

2. Uită-te în partea dreaptă sus a ecranului unde este disponibil un buton gigant „+” și c; linge-l.

Gestionați mai multe săgeți de control al misiunii Macos Windows

3. Puteți deschide până la șaisprezece spații diferite.

4. Pentru a comuta între Spații, glisați la stânga sau la dreapta pe trackpad cu trei sau patru degete. Alternativ, puteți apăsa Control + Săgeată stânga (sau dreapta) pentru a vă deplasa la dreapta sau la stânga Spațiu.

Gestionați mai multe spații Macos Windows deschise

5. Spațiile pot fi, de asemenea, trase în jurul valorii, făcând clic și ținând apăsat pe orice spațiu individual și deplasându-l.

Gestionați mai multe Windows Macos Spaces Dragging

Aplicații terțe

Pe cât de bune sunt instrumentele încorporate Apple, acestea nu sunt pentru toată lumea și nu rezolvă fiecare problemă. Uneori este nevoie de ceva mai puternic. Din fericire, există o serie de aplicații terțe pentru a completa golul.

Gestionați mai multe Windows Macos Magnet

Una dintre cele mai populare aplicații este Magnet, care este disponibil pe Mac App Store la prețul de 2,99 USD. Acest instrument ușor de gestionare a ferestrelor vă va ajuta să fixați ferestrele într-o varietate de spații predefinite. Puteți trage ferestrele în colțuri pentru a crea sferturi sau partea de jos a afișajului pentru a crea treimi. Aveți un monitor ultra-lat? Apoi, puteți crea șase. Magnetul vă asigură că profitați de fiecare centimetru de spațiu de lucru posibil.

Concluzie

Gestionarea ferestrelor de pe Mac poate avea un impact pozitiv semnificativ asupra fluxului de lucru de zi cu zi. Deși nu vă va îmbunătăți munca, vă poate ajuta să vă simțiți mai eficient și mai productiv. Faptul că Apple lucrează pentru a include propriile sale soluții este dovada faptului că aceste instrumente sunt necesare și benefice. Care este modul tău preferat de a gestiona Windows pe macOS?

Legate de:

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...