Există multe platforme și soluții software pe care le puteți folosi pentru blogul dvs. Dar întrebarea este care dintre ele este cea mai potrivită pentru nevoile dumneavoastră.

După ce am încercat o mulțime de opțiuni pentru blogul meu, vreau să răspund la întrebare și să vă ajut să alegeți cea mai bună opțiune pentru blogul dvs.

În timp ce citiți articolul, nu uitați că este modelat de experiențele și preferințele mele. Cu toate acestea, voi fi cât mai obiectiv posibil.

Fără alte întrebări, să vedem care sunt cele mai bune platforme de blog pentru blogul dvs. pentru dezvoltatori.

Routech

Routech este una dintre cele mai bune alegeri dacă doriți doar ca mulți oameni să vă citească scrierile. Ei își publică publicația similar cu un jurnal academic tradițional.

Un avantaj este că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la construirea sau întreținerea propriului blog.

Un alt avantaj masiv este că nici nu trebuie să vă faceți griji cu privire la promovarea articolelor dvs. Routech are o bază enormă de cititori, la care puteți ajunge dacă publicați articole acolo. Ei promovează articolele de la autorii lor în întreaga rețea, astfel încât să nu faceți blog în gol.

Pe de altă parte, deoarece Routech petrece mult timp editând articolele și publicându-le și, în schimb, cer să nu reeditați aceste articole pe alte platforme.

În afară de asta, trebuie să aplicați pentru a scrie pentru ei. Trebuie să aveți deja câteva exemple de scris pentru a le trimite atunci când depuneți cererea.

Iată o defalcare a unora dintre avantajele și dezavantajele publicării pe Routech.

Pro:

 • Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la construirea și întreținerea blogului.
 • Nu faceți blog în gol. Routech are un număr considerabil de urmăritori.
 • Au o echipă editorială care luminează în mod verde propriile idei de articole sau vă ajută să veniți cu idei de articole și să vă editeze articolele.

Contra:

 • Routech nu dorește ca dvs. să postați articole încrucișate care v-au ajutat să editați, să publicați și să faceți publicitate.
 • Trebuie să aplicați pentru a deveni autor și chiar și atunci ei resping o mulțime de idei de articole.

Hashnode

Am descoperit recent Hashnode, și de atunci este principala platformă pe care o folosesc pentru blogul meu. Asta nu înseamnă că este cel mai bun. Înseamnă că îmi satisface toate nevoile și cerințele.

Hashnode este o platformă care vă permite să creați un blog și să scrieți articole, la fel ca toate celelalte platforme din acest articol.

Una dintre principalele diferențe constă în faptul că Hashnode vă permite să vă mapați domeniul personalizat. Asta înseamnă, în loc să ai username.bloggingplatform.com, puteți avea un domeniu ca yourname.com.

Acest lucru face ca blogul dvs. să pară mai profesionist și este, de asemenea, mai ușor pentru cititori să-și amintească adresa blogului.

Un alt beneficiu semnificativ este că nu sunteți legat de platformă. Puteți descărca cu ușurință toate postările dvs. sau le puteți exporta în GitHub. Asta înseamnă că poți pleca oricând fără prea multe bătăi de cap.

Pentru a pune lucrurile în perspectivă, când am trecut de la WordPress la Hashnode, mi-am pierdut majoritatea articolelor. Astfel, este crucial să puteți exporta cu ușurință articolele dvs.

În cele din urmă, vă puteți personaliza și personaliza blogul. Este posibil să fiți conștient de faptul că platformele de bloguri au un singur design care este folosit de toată lumea. Cu toate acestea, cu Hashnode, toată lumea își poate personaliza blogul cu CSS personalizat, astfel încât blogul lor are o senzație și un aspect unic.

Cu toate acestea, încă nu aveți control deplin asupra blogului dvs. Dacă nu-ți construiești blogul de la capăt, vei depinde întotdeauna de altcineva.

De exemplu, dacă doriți o caracteristică, trebuie să o propuneți și să așteptați până când este implementată. Chiar dacă caracteristicile sunt de obicei implementate rapid, trebuie totuși să așteptați și să nu aveți control asupra lor.

De asemenea, nu puteți elimina sau modifica caracteristicile principale Hashnode. De exemplu, nu puteți elimina butonul „Conectați-vă” de pe pagina blogului dvs. Cu toate acestea, în general, este o platformă excelentă pentru blog.

Astfel, să vedem avantajele și dezavantajele utilizării Hashnode.

Pro:

 • Vă oferă posibilitatea de a face backup pentru toate postările.
 • Faceți parte dintr-o comunitate mare.
 • Vă puteți personaliza și personaliza blogul.

Contra:

 • Trebuie să acceptați și să respectați Termenii și condițiile.
 • Încă folosești platforma altcuiva.

Puteți citi mai multe despre Hashnode în Acest articol.

Hacker Noon

Hacker Noon este o platformă profesională care are peste 12.000 de dezvoltatori care scriu și citesc activ povești. Iar platforma nu se limitează doar la dezvoltatori. De asemenea, puteți găsi articole de la constructori, fondatori, producători și hackeri. Astfel, există o gamă largă de subiecte despre care puteți scrie.

Avantajul cheie al Hacker Noon este că au o echipă de editare care verifică articolele. Asta înseamnă că oamenii nu pot posta ce doresc pe platformă.

În aceeași notă, calitatea articolelor este mai mare, deoarece acestea sunt verificate manual de către editori. Cum te avantajează asta? Beneficiați dacă aveți pe cineva care vă editează articolele și oferă feedback. Primirea de feedback vă ajută să identificați lacunele din cunoștințele dvs. și vă permite să completați aceste lacune.

În afară de asta, Hacker Noon are o comunitate de socializare cu peste 500.000 de persoane. Aceasta înseamnă că puteți ajunge la o mulțime de oameni atunci când vă împărtășesc articolul. Pe lângă asta, îți construiești și tu imaginea. Informațiile despre autor sunt afișate de două ori în articol, alături de link-urile dvs. de socializare. Astfel, ajungeți la un public larg și vă promovați, de asemenea.

Pe de altă parte, nu puteți să vă mapați domeniul personalizat. Asta înseamnă că Google și alte motoare de căutare indexează adresele URL ale Hacker Noon în loc de ale dvs. Astfel, autorii cedează potențialul trafic Google.

În cele din urmă, toate blogurile arată la fel. Nu puteți schimba designul blogului.

Cu toate acestea, în general, Hacker Noon este o platformă fantastică pentru blogging. Am de gând să-l folosesc pentru a posta câteva articole.

Pro:

 • Au o echipă de editare care vă verifică articolele. Apoi le puteți îmbunătăți pe baza feedback-ului pe care îl primiți.
 • Au o comunitate de social media cu peste 500.000 de persoane. Ca urmare, puteți ajunge la un public larg.

Contra:

 • Autorii renunță la potențialul trafic Google, deoarece motoarele de căutare indexează URL-ul Hacker Noon.
 • Nu aveți posibilitatea de a utiliza domeniul dvs. personalizat.
 • Incapacitatea de a vă personaliza și personaliza blogul.

Dev To

Dev To este o altă platformă uimitoare pentru blogging, care a zguduit atunci când Medium a introdus o funcție de paywall. Am folosit platforma de când am început să bloguiez serios, care a fost începutul acestui an.

Unul dintre principalele avantaje ale blogului pe Dev To este că faceți parte dintr-o comunitate imensă. Oamenii se pot urmări reciproc și pot primi notificări atunci când postează un articol nou. Este diferit de alte platforme de blog? Nu. Diferența este numărul mare de oameni care folosesc platforma. Astfel, este mai ușor să ajungeți la cititori.

Un alt plus este că împărtășesc (unele) articole pe conturile lor de socializare. De exemplu, au 214.000 de adepți numai pe Twitter. Asta înseamnă că aveți mai multe șanse să ajungeți la un public mare dacă vă împărtășesc articolul.

Mai mult, similar cu Medium, există publicații sau organizații. De exemplu, să presupunem că am compania „Catalin’s Software”. Astfel, pot crea o organizație pe Dev To, iar oamenii pot scrie pentru aceasta. Aceasta înseamnă că obțineți o vizibilitate și o acoperire mai bune. Motivul este că atât persoanele care te urmăresc, cât și cele care urmăresc organizația, primesc notificări atunci când este publicată o postare.

Pe de altă parte, la fel ca Hacker Noon, cel mai mare dezavantaj este că ești legat de platformă. Asta înseamnă că nu vă puteți exporta cu ușurință articolele și, prin urmare, vă puteți deplasa pe altă platformă.

Un alt dezavantaj este că nu poți avea propriul domeniu. Aceasta înseamnă că adresa URL a blogului dvs. se află sub forma dev.to/numele_votru.

În cele din urmă, nu vă puteți personaliza și personaliza blogul. Drept urmare, toate blogurile au același design și aceeași senzație.

În general, Dev To este o platformă bună de utilizat pentru blogging. Cu toate acestea, dacă doriți să aveți un blog profesionist, cred că este esențial să aveți domeniul dvs. și o temă personalizată.

Să vedem avantajele și dezavantajele platformei:

Pro:

 • Au o comunitate imensă din care poți face parte. Drept urmare, este mai ușor să ajungeți la oameni și să evitați blogul în gol.
 • Puteți deveni parte a publicațiilor sau a organizațiilor, ceea ce înseamnă că puteți ajunge la mai mulți oameni.
 • Ei împărtășesc articolele pe conturile lor de socializare, unde au mulți adepți.

Contra:

 • Nu este o modalitate ușoară de a vă exporta articolele sau de a vă muta pe altă platformă.
 • Nu vă puteți personaliza și personaliza blogul. Toate blogurile arată la fel.
 • Nu vă puteți mapa domeniul. Aveți o adresă URL generică.

Concluzie

Acestea sunt principalele platforme care îmi plac și le recomand pentru blogging. Puteți folosi unul dintre ele, toate sau doar unele dintre ele.

Dacă mă întrebați ce fac și ce ar trebui să faceți, v-aș sfătui să:

 1. Deschideți un blog pe Hashnode, deoarece puteți avea un domeniu personal și îl puteți personaliza. Drept urmare, blogul dvs. este mai profesionist.
 2. Apoi, încrucișați postarea către Hacker Noon sau Dev To.
 3. Odată ce aveți mai multe practici de scriere și un portofoliu de articole, luați în considerare aplicarea pentru a deveni autor pe Routech.

Mulțumesc pentru lectură. Dacă îți place ceea ce scriu, sunt șanse să îți placă ceea ce trimit prin e-mail. Vă recomandăm să vă abonați la listă de email-uri. Dacă nu sunteți un fan al buletinelor informative, putem păstra oricând legătura Stare de nervozitate.