Fiecare casă devine o casă inteligentă. Îmi amintesc că mi-am arătat prietenilor luminile controlate de voce și fluxul video live al câinilor mei, de parcă aș fi un fel de vrăjitor digital.

În 2016, jocul era să găsești orice dispozitiv inteligent și să îl conectezi la sistemul tău existent, dacă ai putea. Dar adevărul este că astăzi mama mea de peste 70 de ani poate face toate lucrurile grozave pe care le făceam și are mai multe camere … și mai mulți câini.

Este o lume nouă în care avem cu toții opțiuni. Fiecare aspect al casei noastre devine mai conectat și mai zgomotos. Pe măsură ce casele noastre se umplu cu dispozitive de streaming inteligente, „inteligentul” și prețul devin esențiale. Nu vrem să ne înecăm în notificări push scumpe. Viitorul vieții digitale se referă la notificări inteligente și de încredere. Aici spune AI, „ține-mi berea”.

Inițial, camerele suportau doar detectarea simplă a mișcării. Ar fi trebuit să vină cu un avertisment: „Acest lucru va dispărea atât de des încât îți vei urî viața. Dacă o hârtie se mișcă sau vizitează veverița, așteaptă notificări false!” Cu mișcarea de bază, dispozitivele plâng lup din nou și din nou până la punctul în care dezactivați complet „caracteristica”. A fost intenția ca camerele să transmită informații și securitate, dar nu veți primi nici dacă aveți sute de alarme false.

De aceea mă bazez pe AI pentru a fi următorul lucru important în securitatea locuinței. AI urmărește neobosit și vă ajută să recâștigați certitudinea asupra domeniului dvs., deoarece de aceea ați dorit o cameră de acasă în primul rând.

În calitate de pasionat de inteligență artificială și casă inteligentă, am adăugat de ani de zile gadgeturi, camere, încuietori, senzori și lumini. Cunosc dispozitivele fiabile și nesigure de pe piață, inteligența lor artificială și prostia lor naturală.

Experimentând în mod constant, sistemul meu de cameră de acasă are un Ring Doorbell, Vivint Smarthome, o cameră Wyze și un sistem Arlo Pro 2. Cu toate aceste opțiuni, o comparație a tuturor ar fi prea sălbatică, chiar și pentru mine.

Așa că voi alege două camere pentru un contrast AI. Cred că ambele au fost și vor continua să fie influențatori semnificativi în ceea ce ne putem aștepta de la sistemele de camere de acasă. Vino alături de mine pentru a căuta în AI-ul camerei Arlo Pro 2 și Wyze!

Ce fel de IA putem obține?

Toate camerele menționate mai sus au un videoclip excelent, un sunet bidirecțional, un serviciu asistat de voce și o detectare regională a scopului. În timp ce memoria lor individuală, acoperirea în cloud rulantă și aspectul sunt semnificativ diferite, mă voi concentra pe caracteristicile AI, astfel încât să putem obține cel mai bine un control asupra caracteristicilor viitorului.

Wyze Cam v2

Wyze Cam v2 este mic și drăguț. Mi-a amintit de o scenă din Rick și Morty, așa că am numit-o pe a mea „Butter Bot”.

Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Puteți vedea instantaneu din ambalaj că este compact și destul de impresionant pentru a se potrivi unui dispozitiv inteligent de 1080p. Chiar și configurarea pentru dispozitiv utilizează viziunea computerizată pentru a găsi și configura prin cod QR!

1612025169 894 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

AI

Caseta verde de delimitare indică zonele de mișcare care au determinat începerea detectării – rețineți că aceasta nu este detectarea persoanei.

Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Acum să vorbim despre detectarea persoanei. Detectarea persoanei de pe Wyze Cam v2 (și, de asemenea, camera originală Wyze) este alimentată de tehnologia de învățare profundă a Xnor.ai. Puteți recunoaște compania atunci când au explodat pe scenă prin crearea unui dispozitiv mic, ușor, AI, care a fost alimentat cu energie solară, și suficient de ușor pentru a fi ridicat de un balon.

Xnor.ai folosește tehnici de învățare profundă specializate care permit dispozitivelor simple bazate pe procesor să își mențină greutatea lângă dispozitive GPU mult mai mari. Deoarece detectarea persoanei afirmă „Powered by Xnor.ai” este sigur să spunem că serviciul se întâmplă direct pe cameră. Acest lucru este coroborat de articole care au însoțit funcția anunțată!

1612025171 170 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Mai ales în urma ultrajului de confidențialitate de FaceApp, care era o aplicație AI care pretindea drepturile de autor asupra fotografiilor dvs. atunci când le utilizați, acesta este un avantaj revigorant. Pe măsură ce apar actualizări de firmware, am putea obține servicii noi fără taxe, deoarece totul este rulat pe dispozitiv.

O altă aplicație inteligentă de AI pe care o folosește camera Wyze este că vă poate trimite notificări dacă aude o alarmă de fum sau CO2 care se declanșează. Nu orice sunet, cum ar fi lătratul câinilor mei, dar un sunet real de alarmă poate declanșa o notificare. Destul de ingenios!

Arlo Pro 2

Nu este greu să puneți mâna pe un Arlo. Aceste dispozitive sunt peste tot. Designul elegant vine cu un pachet de dimensiuni bune și presupune că aveți deja o stație de bază Arlo Pro pentru conectare.

1612025171 957 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

AI

În mod implicit, Arlo începe cu doar detectarea mișcării și a sunetului. Nu există cu adevărat nimic AI despre dispozitivul scoas din cutie.

1612025171 683 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Pentru a deschide aspectele AI, va trebui să trecem cu un plan inteligent. Iată prețul în USD:

1612025171 798 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI
Listă de prețuri SUA – Consultați Marea Britanie aici https://www.arlo.com/uk/landing/arlosmart/

Aceste prețuri abordabile pentru cameră pentru AI adăugată înseamnă probabil că serviciile AI pentru aceste dispozitive sunt gestionate în cloud, mai degrabă decât pe dispozitiv. Cu toate acestea, caracteristicile oferite de planurile Arlo Smart au o mare varietate de scheme de detectare.

Caracteristici AI prin Arlo Smart:

  • Detectarea persoanei
  • Detectarea vehiculului
  • Detectarea animalelor
  • Detectarea pachetelor

Necunoscut pe site (dar un fapt bun de știut), planul Arlo Smart include alerta de alarmă incendiu / CO în notificările lor inteligente.

Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Acestea sunt lucruri minunate de detectat! Detectarea vehiculului vă poate ajuta să identificați venirea și venirea mașinilor în apropierea casei dvs. Detectarea animalelor vă va ajuta să țineți evidența câinilor dvs., iar detectarea pachetelor este perfectă pentru ca acele pachete non-Amazon să vă dea în continuare o notificare.

Unul dintre punctele de precauție pe care le voi exprima aici este că AI este adânc introdus în planul „Smart”, ceea ce înseamnă că întregul sistem de detectare este probabil complet legat de cât de bine funcționează conexiunea la rețea în momentul evenimentului. În timp ce ne aflăm într-o lume conectată semnificativ, o problemă de rețea sau timpii de nefuncționare ar putea pierde un eveniment și nu vă vor lăsa mai înțelept.

O altă precauție semnificativă este că detectarea bazată pe cloud trebuie să trimită totul către un server pentru a detecta persoane, în comparație cu Wyze care ar putea declanșa înregistrarea în cloud numai dacă o persoană este deja detectată. Pe măsură ce adăugați camere, se pare că ați putea adăuga o congestie nedorită la casa dvs. conectată. Soluția cloud AI pare să aibă unele dezavantaje semnificative asociate cu trimiterea și intrarea datelor, cum ar fi confidențialitatea redusă a datelor, utilizarea mare a lățimii de bandă și, probabil, consumul de energie crescut.

Evaluarea celor doi în contrast

Detectarea persoanei

1612025171 0 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Acum este greu să creezi teste concrete pentru detectarea persoanei fără a obține acces brut la modelele Machine Learning care alimentează fiecare sistem, dar merită să faci câteva experimente simple. Iată cele trei experimente pe care le-am făcut (da, am arătat nebun făcând acestea).

Alertă de spoiler: amândoi s-au comportat exact la fel

Testul Sprint – Rulați rapid pe lângă dispozitiv
Wyze Cam v2 Arlo Pro 2
Un sprint rapid nu a declanșat detectarea persoanei, ci doar mișcarea.
Viteza de mers a declanșat detectarea persoanei.
Un sprint rapid nu a declanșat detectarea persoanei, ci doar mișcarea.
Viteza de mers a declanșat detectarea persoanei.

Testul mâinii – Arătați camera doar o mână
Wyze Cam v2 Arlo Pro 2
Mâinile ar declanșa mișcare, dar nu ar fi indicate ca persoană. Mâinile ar declanșa mișcare, dar nu ar fi indicate ca persoană.

Testul persoanei – Fii o persoană! Ma detecteaza?
Wyze Cam v2 Arlo Pro 2
Da! Stai pe loc și fii o persoană, vei fi detectat. Da! Stai pe loc și fii o persoană, vei fi detectat.

În timp ce ambele platforme au spațiu de îmbunătățit, este un set de caracteristici destul de minunat pentru camerele inteligente. Arlo m-a clasificat greșit ca animal de companie, așa că poate ar fi trebuit să se facă ceva mai strâns acolo, dar poate s-ar fi putut datora bărbii mele netăiate 🙂

Bani

1612025171 512 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

În prezent, camera Wyze este 19,99 USD și vine cu o înregistrare continuă a videoclipurilor timp de 14 zile. Puteți obține înregistrări extinse pe dispozitiv adăugând un card SD la cameră. Detectarea persoanei este un serviciu gratuit pe care îl activați. Asta este. Nu există abonamente, probe sau vânzări în sus.

Mi se pare foarte răcoritor acest model. Acest preț, confidențialitatea stocării pe dispozitiv și AI fac din acest cadou destul de frumos. Acesta este un mare beneficiu al AI pe dispozitiv vs. cloud.

Arlo Pro 2 este disponibil pentru aproximativ 179,99 USD, și necesită o stație de bază pro (70 USD). Planul gratuit vine cu 7 zile de înregistrare continuă în cloud. Pentru a adăuga funcționalitatea AI va trebui să adăugați 2,99 USD pe lună pe cameră, SAU 9,99 USD pe lună pentru până la 10 camere, SAU 14,99 USD pe lună pentru până la 20 de camere. Deci, este sigur să spuneți că vă uitați la aproximativ 10x prețul camerei Wyze.

Sunt un fan al sistemului de camere Arlo – cred că Arlo inovează și creează produse de calitate. Deși sunt mereu dispus să plătesc pentru calitate, sunt sigur că dispozitivul Arlo ar putea folosi unele îmbunătățiri care justifică prețul avansat. Va deveni o piață interesantă, deoarece AI precipită din cloud către fiecare dispozitiv de margine.

Valoare

1612025171 210 Cele mai bune si mai stralucitoare camere inteligente AI

Prețul de zece ori (fără a include stația de bază) pentru a gestiona 3 caracteristici AI care ar trebui gestionate local este bogat, chiar și pentru un tehnician ca mine. Știind mai ales că nu există nimic care să-l împiedice pe Wyze să împingă o nouă actualizare a firmware-ului pentru a reduce decalajul. Detectarea pachetelor, a animalelor și a mașinilor sunt modele de AI relativ simple, care ar putea apărea într-un upgrade de firmware și să existe cât mai mult posibil liber funcții sau poate achiziții o singură dată. Nivelarea în mod esențial a terenului de joc.

AI pentru dispozitive edge pare a fi mai puternică ca o arhitectură distribuită, mai degrabă decât 100% bazată pe cloud. Apple a anunțat tot felul de inițiative pentru a proteja confidențialitatea făcând exact acest lucru și aș presupune că orice afacere care nu face acest lucru va rămâne în urmă, în timp ce concurența transmite clienților lor economii.

Având în vedere toate acestea, voi cumpăra mai multe dispozitive Wyze după această evaluare. Ambele dispozitive au funcționat extrem de bine la detectarea persoanelor, iar aceasta este marea caracteristică pentru mine. Dar Wyze a furnizat cele mai importante caracteristici ale mele într-un pachet care nu-mi va sufoca WiFi-ul sau portofelul.

Ce înseamnă acest lucru pentru industrie și alte companii de securitate la domiciliu?

Camera Wyze este mică, cu putere redusă, poate fi înregistrată continuu pe memoria locală și este compatibilă cu AI, totul pentru 19,99 USD. Funcții precum detectarea persoanei, a pachetelor, a animalelor de companie și a mașinii sunt viitorul securității inteligente la domiciliu

Dispozitivele compatibile cu AI cu semnal ridicat și cu zgomot redus la prețuri accesibile vor fi noul standard în casele inteligente. Companiile de camere de acasă vor trebui probabil să îmbrățișeze AI pe fiecare dispozitiv pentru a îndeplini standardele în creștere ale AI, iar companiile de superstar AI care optimizează detectarea dispozitivelor vor crește odată cu această cerere crescută. Este un viitor interesant pentru persoanele interesate de case care nu sunt doar inteligente, ci mai inteligente.


Spuneți-mi despre experiențele dvs. cu camera AI pe Twitter:

@GantLaborde

http://gantlaborde.com/