Bootstrap este un cadru popular pentru front-end pentru dezvoltarea web. Conține componente pre-construite și elemente de design pentru a stiliza conținutul HTML. Browserele moderne precum Chrome, Firefox, Opera, Safari și Internet Explorer acceptă Bootstrap.

Bootstrap include un sistem de grilă receptiv pentru diferite planuri. Este un punct de plecare excelent pentru construirea unui site web pentru dispozitive mobile. De asemenea, include funcționalități JavaScript opționale, cum ar fi conținut pliabil, carusele și modale.

Versiunea istorică

Twitter a dezvoltat inițial cadrul Bootstrap ca un instrument intern. L-au lansat ca proiect open source în august 2011.

Bootstrap 2 a fost lansat în ianuarie 2012. Una dintre caracteristicile principale a fost introducerea sistemului de rețea cu 12 coloane responsive. Bootstrap 3 a apărut în august 2013, trecând la un design plat și la o abordare mobilă. Bootstrap 4 este disponibil în versiune beta începând din august 2017 și include acum Sass și Flexbox.

Bootstrap 4 a fost în curs de dezvoltare timp de doi ani înainte de a lansa unele versiuni beta în 2017, în timp ce prima versiune stabilă a fost lansată în ianuarie 2018. Unele modificări notabile includ:

  • Mutat de la Mai puțin la Sass;
  • Mutat pe Flexbox și sistem de rețea îmbunătățit;
  • Carduri adăugate (înlocuirea puțurilor, miniaturilor și panourilor);
  • Și mult mai mult!

La momentul scrierii, cea mai recentă versiune a Bootstrap este 4.1.3. Dacă doriți să țineți pasul cu orice noutăți despre anunțuri, urmați-le Aici.

Instalare

Există două opțiuni principale pentru a adăuga Bootstrap la proiectul dvs. web. Puteți face link către surse disponibile public sau puteți descărca direct cadrul.

Conectarea la o altă sursă

Puteți adăuga Bootstrap CSS utilizând un <link> element din interiorul <head> a paginii dvs. web care face trimitere la o rețea de livrare a conținutului (CDN):

<link rel="stylesheet" href="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.3/css/bootstrap.min.css" integrity="sha384-MCw98/SFnGE8fJT3GXwEOngsV7Zt27NXFoaoApmYm81iuXoPkFOJwJ8ERdknLPMO" crossorigin="anonymous">

Adăugarea elementelor JavaScript din Bootstrap este similară cu <script> elemente plasate de obicei în partea de jos a etichetei „”. Este posibil să fie necesar să includeți mai întâi unele dependențe. Acordați o atenție specială comenzii enumerate:

<script src="https://code.jquery.com/jquery-3.3.1.slim.min.js" integrity="sha384-q8i/X+965DzO0rT7abK41JStQIAqVgRVzpbzo5smXKp4YfRvH+8abtTE1Pi6jizo" crossorigin="anonymous"></script>
<script src="https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/popper.js/1.14.3/umd/popper.min.js" integrity="sha384-ZMP7rVo3mIykV+2+9J3UJ46jBk0WLaUAdn689aCwoqbBJiSnjAK/l8WvCWPIPm49" crossorigin="anonymous"></script>
<script src="https://stackpath.bootstrapcdn.com/bootstrap/4.1.3/js/bootstrap.min.js" integrity="sha384-ChfqqxuZUCnJSK3+MXmPNIyE6ZbWh2IMqE241rYiqJxyMiZ6OW/JmZQ5stwEULTy" crossorigin="anonymous"></script>

Notă: Acestea sunt doar exemple și se pot modifica fără notificare prealabilă. Vă rugăm să consultați un CDN pentru linkurile actuale pe care să le includeți în proiectul dvs.

Descărcați / instalați

Puteți descărca și instala fișierele sursă Bootstrap cu Bower, Composer, Meteor sau npm. Acest lucru permite un control mai mare și opțiunea de a include sau exclude module după cum este necesar.

npm install bootstrap

gem 'bootstrap', '~> 4.1.3'

Notă: Acestea sunt doar exemple și se pot modifica fără notificare prealabilă. Vă rugăm să consultați