de Xiang Zhou

Cele mai dificile lucruri despre învățarea codificării de unul singur – și cum să le abordezi

0*yLaEVLIg1dFOUE5o
„Carte albă pe masă de lemn maro” de Alexander Michl pe Unsplash

Mulți oameni au devenit interesați să învețe să codeze în ultimii ani.

Fie își găsesc drumul spre programare prin cursuri online, fie prin întâlniri offline, sau pur și simplu încearcă să-i dea o lovitură.

Site-uri web precum code.org, codecademy și Routech devin din ce în ce mai populare. Sunt un număr imens de cursuri de codificare pe web și disponibil și pe YouTube.

Dar codificarea nu este ușoară. Iată câteva dintre provocările cu care ne confruntăm cu toții atunci când învățăm să codăm.

1. Găsirea timpului „corect” de timp pentru codificare în fiecare zi.

Dacă înveți să codifici singur, este posibil să ai și alte responsabilități în viață.

Ați putea avea un loc de muncă cu jumătate de normă sau un loc de muncă cu normă întreagă sau puteți fi un părinte de ședere. Ideea este că toată lumea este ocupată în această viață. Deci, cum găsești timpul de codificare în fiecare zi?

Unii oameni pot spune: „Ei bine, dacă ești suficient de devotat, poți găsi întotdeauna timp”. Adevărat. Sunt de acord cu asta.

Atunci întrebarea devine: „Cât timp ar trebui să dedici zilnic codului? Dacă pot obține doar o jumătate de oră pe zi, mai contează asta? ”

Aceasta este întrebarea la care numai tu însuți poți răspunde. Este foarte greu de estimat câte ore ar trebui să codificați în fiecare zi. Unii oameni sugerează să-l menținem scurt și dulce. 15 minute sunt destul de bune.

De cealaltă parte a spectrului, am auzit, de asemenea, că oamenii au intrat în domeniul dezvoltării în decurs de un an sau ceva prin codificare 9 sau 10 ore pe zi. Dacă doriți o anumită motivație, puteți arăta firului respectiv.

Concluzia este următoarea: doar tu însuți știi cât de mult poți codifica în fiecare zi, făcându-l obișnuit să o faci, fără a te arde. Ultima parte este cu adevărat importantă. Fondatorul Routech, Quincy Larson, a spus odată pe fluxul său de twitter:

„Nu este vorba despre progresul zilnic, ci despre progresul zilnic.”

Iată un videoclip despre un dezvoltator senior care a fost în domeniul tehnologiei de zeci de ani vorbind despre cât de mult programatorii de programare fac în fiecare zi în timp ce sunt la locul de muncă.

Nu va fi standardul de aur, dar vă va oferi o idee despre cum să vă setați un plan realist și, cel mai important, durabil atunci când vine vorba de a învăța să codificați în fiecare zi.

2. Găsirea echilibrului între „a nu face un progres suficient de bun” și „a fi ars”.

Pentru mine personal, m-am luptat mult cu asta.

Sunt zile în care pur și simplu nu puteam înțelege niciun fragment / cod din cartea pe care o citeam. Pur și simplu nu se scufunda în creierul meu. Aș fi ars atât de rău încât ar trebui să mă calmez, să merg la balcon și să respir adânc.

Începând din acel moment, mi-aș reaminti în continuare să nu-mi exagerez lucrurile până la punctul în care nu se mai întoarce.

Programarea nu este ușoară. Vă cere să vă concentrați, mai ales atunci când învățați lucruri noi. Impozitează mental și există uneori când nu-ți dai seama – de ce codul tău nu a funcționat sau chiar de ce a funcționat.

Cele mai dificile lucruri despre invatarea codificarii de unul singur

Am constatat că sunt cel mai productiv ori de câte ori mă concentrez cu adevărat asupra problemei la care lucram chiar atunci, dar în același timp eram foarte relaxat, bucurându-mă de tot procesul.

Acesta a fost momentul în care:

  • Am găsit o problemă pe care trebuia să o rezolv.
  • Am găsit soluția prin intermediul forumurilor online.
  • Am încercat o mulțime de moduri diferite de a o rezolva doar pentru a vedea care a funcționat.
  • Am rezolvat problema cu totul.

Pentru a face față faptului că o mulțime de lucruri pe care le învățăm sunt destul de banale și complexe (structuri de date și algoritmi și altele), am dezvoltat această regulă 50/50 ori de câte ori învăț să codez.

Folosesc 50% din timp pentru a face sarcini dificile, studiind elementele de bază, conceptele, algoritmii și altele. Celelalte 50% din timp îmi fac propriile proiecte, proiecte care mă pasionează cu adevărat. Așa că există un echilibru când vine vorba de studiul meu de zi cu zi.

Deci, ca să spunem drept, trebuie să iubești ceea ce faci. Ceea ce ne conduce la următorul punct.

3. Iubirea a ceea ce faci este singura modalitate de a supraviețui tuturor acestor obstacole.

Pe cât de clișeu pare, uneori acesta este pur și simplu doar adevăr. Dacă iubești calea pe care o iei, îți place treaba pe care o faci, iubești direcția în care mergi … nu ai nevoie de recunoștințe din lumea exterioară.

Acest tip de împlinire nu poate fi împrumutat sau înlocuit, sau chiar mai rău, falsificat.

4. Continuați să reveniți la codificare DUPĂ ce v-ați angajat la alte responsabilități în viață.

Realitatea este că, atunci când vine vorba de auto-învățare, nu vei fi niciodată tu însuți, fiind acolo, învățând.

În viață avem cu toții tot felul de responsabilități la care trebuie să ne angajăm. S-ar putea să fiți soț sau soție sau părintele cuiva. Trebuie să ai grijă de familia ta sau ai un loc de muncă la care trebuie să te ocupi. Sau poate sunteți un student care trebuie să-și termine diploma sau diploma.

Cu toate îndatoririle care ne revin, unde găsim timpul pentru a codifica?

Adevărul este că uneori nu faci sau pur și simplu nu poți. Sunt zile în care am omis codarea. Cea mai lungă „pauză” pe care am luat-o a fost de două luni.

Dar după aceea, m-am întors imediat la codificare. Și am aflat că uitasem o mulțime de lucruri pe care le învățasem. Poate fi frustrant când ridici aceeași carte și pur și simplu nu știi cum să continui. „Doamne, chiar trebuie să recitesc toate capitolele și să refac toate căutările din nou?”

Acesta este momentul în care trebuie doar să perseverezi, trebuie să-l ștergi.

Trebuie să vă spuneți: „Bine, această primă oră de studiu ar putea părea foarte lentă și nu atât de productivă. Dar este în regulă, o voi compensa învățând mai multe mâine. ”

Nu există nicio modalitate de a acoperi acest strat de zahăr, dar de a continua, de a continua. Accesați un forum de codare sau Twitter și exprimați-vă frustrarea. Dar după ce ați făcut acest lucru, reveniți imediat la codificare.

5. Păstrați-vă motivați, în orice mod.

Autoînvățarea este foarte diferită de a frecventa școala. Nu există nimeni în jurul tău când codezi. Nu există colegi de clasă, nu există interacțiuni sociale, nu puteți găsi acea „mare ceremonie” care vă așteaptă la capătul tunelului. De cele mai multe ori o faci singur. Și de cele mai multe ori, ești singur.

Deci, trebuie să găsiți un fel de motivație pentru a vă continua să mergeți înainte.

Verific acest sub reddit tot timpul (r / macsetups) pentru că o mulțime de oameni sunt dezvoltatori. Și utilizează același hardware puternic pentru a crea software-ul pe care doresc să îl creeze. Nu este nimic mai satisfăcător decât asta.

De asemenea, recompensați-vă și transformați-l într-un obicei.

Ar putea fi mic sau ar putea fi mare. Poate fi un duș fierbinte la sfârșitul zilei sau o băutură rece. Spune-ți că faci o treabă grozavă. Este adesea necesar atunci când înveți să codezi. Agățați această fotografie pe peretele din fața voastră – pentru că într-o zi trebuie să credeți că puteți fi persoana care stă în fața ei.

Cele mai dificile lucruri despre invatarea codificarii de unul singur

6. Nu cădea în eroarea „învățării de dragul învățării”. Mergeți la interviuri, întâlniți-vă și aplicați pentru locuri de muncă.

În anumite momente, putem învăța să codificăm. Am simțit că există momente în care vrei doar să fii leneș. Nu într-un mod în care nu mai vrei să înveți, ci într-un mod în care speri în secret că, stând toată ziua în fața monitorului, nu trebuie să faci față provocării reale: Obținerea unui loc de muncă ca dezvoltator.

Nu cădea în această eroare a gândirii „Învăț așa că este suficient de bun. Mă voi gândi la locuri de muncă mai târziu, când voi fi gata. ”

Este ceva ce ar trebui să fac mai des, ca să fiu sincer. Pentru a ajunge la potențialii clienți, chiar dacă construiește site-ul web gratuit pentru familii și prieteni.

Așa că data viitoare când intrați într-un interviu, puteți arăta ce fel de muncă ați făcut. Acesta va adăuga valoare CV-ului dvs. Primul pas este întotdeauna cel mai greu. Dar trebuie să o faci indiferent de ce.

Toate cele de mai sus sunt provocări / situații pe care le vei confrunta pe drum spre a deveni un dezvoltator. Recunoaște-i, înfruntă-i cu atitudinea corectă – acele obstacole cu care te confrunți nu pot decât să te facă mai puternic și mai bun.

Nu în ultimul rând, codificare fericită! Bucurați-vă de ceea ce construiți, indiferent dacă este proiectul dvs. sau viitorul vostru.

urmați-mă pe Twitter, pe GitHub (unde am făcut un rezumat al celebrei serii YDKJS), și vizitați site-ul meu web slowpacedcoding.com pentru mai multe articole de genul acesta.