Când vine vorba de depanare, instrumentul pe care îl utilizați este extrem de important și poate determina cât de ușor este să remediați problemele din codul dvs.

În primele zile, procesul de depanare a fost o provocare. Datorită lipsei clare de depanatori de încredere, dezvoltatorii au apelat la mai multe hacks.

De exemplu, atunci când depanați o aplicație mobilă sau un site web, veți recrea problemele de pe desktop și apoi veți utiliza instrumentele pentru dezvoltatori Chrome și seturi de instrumente similare.

Din păcate, aceste hacks nu au fost la fel de eficiente – a trebuit să vă deplasați constant înainte și înapoi de pe browserul desktop și de pe dispozitivul mobil.

Avansăm până astăzi și avem o suită puternică de instrumente care vă permit să depanați codul defect care rulează pe un alt dispozitiv ca și cum ar fi un cod local. Cel mai bun dintre toate, aceste instrumente de depanare la distanță nu numai că abordează provocările de depanare, ci și sporesc colaborarea între echipele de dezvoltare.

În această postare, am reunit primele zece instrumente de depanare la distanță, care pot fi utilizate în mod fiabil pentru a depana codul dvs. de la distanță.

Rookout

Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Rookout este un instrument care aduce agilitate procesului de depanare. Poate fi folosit pentru depanarea codului JVM, Node.JS și Python atât în ​​aplicații fără server, cât și în containere.

Frumusețea Rookout constă în capacitatea sa de a permite utilizatorilor să depaneze rapid și în siguranță atât aplicațiile de etapă cât și cele de producție. Elimină procesele de depanare lungi și complicate, oferind toate datele necesare în câteva secunde.

Datele la cerere furnizate de Rookout asigură dezvoltatorilor să înțeleagă și să depaneze problemele din codul lor fără a codifica, redistribui sau reporni aplicațiile.

Cu Rookout, puteți depana de la distanță aplicațiile Electron live. Interfața partajabilă a Rookout permite dezvoltatorilor să seteze puncte de întrerupere neîntrerupte în aplicațiile Electron supărătoare.

Instrumentul vă oferă o vizibilitate completă a performanței aplicației dvs., astfel încât să puteți urmări problemele și să dezvoltați soluții adecvate. Rookout face toate acestea posibile fără a fi nevoie să instalați un alt software pe utilizatorul final

Repere

 • Ușor de început
 • Integrare perfectă Git
 • Se integrează cu o serie de instrumente, inclusiv Slack, Datadog, Sentry, Sumologic și multe altele
 • Capacități de urmărire a interacțiunii și partajare a ecranului
 • Oferă date complete de depanare în timp real

Cod Visual Studio

Cod Visual Studio este întotdeauna o alegere de top pentru fiecare dezvoltator care lucrează cu .NET. Are o mulțime de caracteristici pentru a facilita depanarea atât locală, cât și la distanță. Cu acest instrument, puteți seta puncte de întrerupere condiționale și puncte de jurnal.

De asemenea, vă permite să inspectați variabile. Pentru depanarea la distanță, va trebui să instalați fișierul Pachet de extensii de dezvoltare la distanță cu cod VS. Acest pachet are trei extensii care oferă tot ce aveți nevoie pentru a lansa, monitoriza și accelera bucla de depanare la distanță.

Repere

 • Operațiuni gratuite de utilizare, pe mai multe platforme
 • Comunitate de dezvoltare extrem de activă, cu suport Microsoft
 • Control Git integrat
 • Suportă o gamă largă de extensii și opțiuni de personalizare pentru îmbunătățirea fluxului de lucru
 • Verificarea automată a erorilor și codarea culorilor sunt excelente

RubyMine

RubyMine este un IDE multi-platformă puternic și inteligent care vă permite să depanați Ruby on Rails, CoffeeScript, JavaScript, CSS, ERB și HAML și multe altele. Debuggerul său încorporat avansat vă permite să setați cu ușurință punctele de întrerupere și să definiți condițiile de lovire.

Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

RubyMine de la JetBrains oferă două modalități de depanare a aplicațiilor care rulează pe dispozitive la distanță. Mai întâi, puteți adăuga fișierul interpret la distanță Ruby și configurați mapări între fișierele de proiect locale și la distanță, apoi lansați sesiunea de depanare.

Alternativ, puteți rula aplicații pe dispozitivul de la distanță, apoi puteți adăuga interpretul Ruby.

După ce ați terminat, configurați mapările între fișiere și legați-le la un proces în execuție. Acesta din urmă este util în special atunci când depanați o aplicație pe care nu o puteți lansa direct din IDE.

Un alt lucru extraordinar despre acest instrument este că vă permite să lansați mai multe procese de depanare simultan.

1612062848 491 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Repere

 • RubyMine se bazează pe platforma solidă intelliJ IDEA
 • Suport bun pentru cadrele și tehnologiile legate de rubin
 • Funcția de completare automată este destul de bună
 • Bună integrare Git.
 • Suportă mai multe pluginuri
 • Se integrează perfect cu șine

PyCharm

1612062848 306 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

PyCharm este un alt IDE robust dezvoltat de JetBrains pentru Python. Acest editor de cod inteligent este echipat cu capabilități de dezvoltare la distanță, inclusiv rularea, testarea, depanarea, implementarea și aplicațiile pe mașini virtuale și gazde la distanță.

Debuggerul oferă mai multe puncte de întrerupere, vizualizare cadre, ceasuri, moduri de pas, interpreti de la distanță și o consolă de depanare.

1612062848 882 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Unele caracteristici uimitoare ale PyCharm includ completarea automată sofisticată, suport excelent de refactorizare și integrare perfectă cu instrumente precum Django, IPython, Docker, Vagrant și Pytest.

În plus, PyCharm este un instrument minunat de dezvoltare pe mai multe platforme. În afară de Python, acesta acceptă JavaScript, Cython, CoffeeScript, TypeScript SQL, HTML / CSS, Node.js, AngularJS și multe altele.

Repere

 • Conectivitate extraordinară cu mai multe baze de date pentru interogarea în IDE
 • Căutarea și instalarea pachetelor sunt ușoare
 • Completarea automată a codului
 • Vizualizare Git
 • Afișează erori de cod din mers și facilitează fixarea ușoară

GDB

GDB poate fi utilizat în mod eficient pentru depanarea programelor de pe alt computer. Pentru a efectua depanarea la distanță, va trebui să rulați utilitarul GDB în sistemul gazdă. În plus, trebuie să rulați gdbserver pe sistemul țintă, astfel încât cele două utilitare să comunice printr-o rețea sau o linie serială utilizând protocolul serial GDB la distanță.

Există două opțiuni de configurare pentru depanarea la distanță cu GDB / gdbserver. Primul presupune utilizarea serverului GDB la distanță pentru a construi și încărca automat codul aplicației pe aparatul la distanță.

A doua opțiune este folosirea depanării la distanță GDB unde ar trebui să aveți fișierele executabile.

1612062848 563 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Repere

 • Ușor de utilizat și urmăriți defecțiunile din cod
 • Suport lingvistic multiplataforma și larg
 • Eficient pentru analiza nucleului

Eclipsă

Eclipse este un IDE renumit pentru dezvoltarea Java care acceptă, de asemenea, limbaje precum Python, Ruby, C # și, PHP. Eclipse IDE este echipat cu funcții avansate pentru dezvoltare și depanare, făcându-l un instrument complet.

Una dintre cele mai impresionante caracteristici de pe Eclipse este perspectiva de depanare a platformei, care prezintă informații detaliate de depanare, cum ar fi puncte de întrerupere, variabile, stive de apeluri și fire de lucru unul lângă altul.

Folosind Eclipse, puteți parcurge execuția programului, puteți suspenda și relua firele, evalua expresii și inspecta valori. Gestionarea configurații de depanare la distanță pe Eclipse este destul de ușor și simplu, ceea ce face instrumentul mai popular printre dezvoltatori.

1612062848 26 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Repere

 • Completarea automată a codului
 • Suport bun pentru refactorizare
 • Capacitate excelentă de navigare
 • Ajută la verificarea sintaxei pentru un cod curat și eficient
 • Integrarea Git

Zend Studio Debugger

1612062849 34 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Zend Studio este un IDE profesional care acceptă editarea, testarea, depanarea codurilor PHP și multe altele.

Este strâns integrat cu Zend Server, creând astfel un mediu PHP complet care facilitează analiza mai ușoară a problemelor detectate în medii de etapizare și producție.

Zend oferă, de asemenea, o extensie PHP pe care utilizatorii o pot instala pe servere web pentru a depana scripturi PHP. Utilizarea Zend pentru depanare este relativ ușoară – trebuie doar să deschideți codul sursă, să setați puncte de întrerupere în proiect și să rulați o sesiune de depanare.

1612062849 53 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

Depanarea la distanță pe Zend se poate face în trei moduri. Prima opțiune este utilizarea funcționalității URL de depanare pe Zend Studio.

În al doilea rând, puteți utiliza funcția de depanare ca pagină web în Zend Studio. Și, în cele din urmă, folosind bara de instrumente a browserului Zend pe Firefox sau Chrome.

Repere

 • Abilitatea de a trece prin fișierele de proiect în doar câteva apăsări de tastă
 • Platformă extrem de eficientă și rapidă
 • Sprijin comunitar mare
 • Excelent pentru construirea și depanarea aplicațiilor PHP
 • Cadrul este extrem de flexibil

WinPdb

1612062849 148 Cele mai importante instrumente de depanare la distanta in 2020

WinPdb este un excelent depanator Python care funcționează bine pe sistemele Windows, Mac OS și Linux. Este compatibil atât cu Python 2.x, cât și cu Python 3.x.

Acest instrument de depanare acceptă puncte de întrerupere inteligente, modificarea spațiului de nume, mai multe fire de execuție, depanare încorporată și comunicații criptate. Pentru depanarea la distanță, va trebui să copiați rpdb2.py (depanatorul de linie de comandă al Winpdb) pe mașina de la distanță.

Odată terminat, porniți scriptul Python cu depanatorul de pe mașina de la distanță. De pe dispozitivul dvs. local, lansați GUI și atașați scriptul la depanare. În acest moment, puteți utiliza numele de bază sau calea completă a scriptului așa cum se află pe dispozitivul de la distanță. Puteți afla mai multe despre depanarea scripturilor Python cu Win PDB Aici.

Repere

 • Suportă depanare multithread
 • Comunicare criptată pentru depanare la distanță
 • Mai rapid decât PDB
 • GUI ușor de utilizat cu puncte de întrerupere, inspecție stivă / variabilă și multe altele

Utilizați instrumentele de mai sus pentru a vă îmbunătăți experiența de depanare la distanță. Codificare fericită!