Tehnologia a adus întotdeauna ceva nou cu timpul. Și cu aceste tehnologii în continuă schimbare, trebuie să rămâneți la curent pentru a beneficia de toate avantajele noutăților.

De asemenea, atunci când vorbim despre tehnologie, unul dintre primele lucruri care probabil ne vine în minte sunt telefoanele mobile și aplicațiile mobile. De asemenea, suntem conștienți de numele și faima dispozitivelor iOS. Și, după cum am aflat dintr-un raport de la Deasupra lui Avalon, numărul de telefoane i în natură depășește probabil acum 925 milioane.

Acum, este timpul să ne uităm la cele mai importante tendințe de dezvoltare a aplicațiilor iOS în 2020. Ar trebui să ne adâncim în tendințele de dezvoltare a aplicațiilor mobile iOS, deoarece iOS a devenit una dintre cele mai importante platforme de dezvoltare de pe piață în ultimii ani. iOS ar trebui, de asemenea, să fie mai sigur decât orice alt sistem de operare.

Putem vedea toate acestea în aceste statistici de la Statista.com:

Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Aceste statistici arată câștigurile cumulate ale Apple App Store ale dezvoltatorilor de aplicații mobile începând cu ianuarie 2020. Începând cu ultima perioadă raportată, Apple plătise în total 155 miliarde de dolari SUA pentru dezvoltatorii de aplicații iOS. În urmă cu un an, această cifră se ridica la 120 miliarde de dolari SUA.

Conform Goodworklabs.com, cu un 18% cota de piață și o cotă combinată de 99,6% cu Android, iOS-ul Apple este unul dintre cele mai importante sisteme de operare din lume.

Ei bine, după ce am parcurs diferitele statistici și fapte, este timpul să săriți în diferite tendințe pentru a urmări dezvoltarea aplicației iOS în 2020.

Siguranță îmbunătățită a aplicației

1611040327 735 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Funcțiile de securitate sunt una dintre cele mai utile și importante tendințe de dezvoltare a aplicațiilor mobile iOS. S-ar putea să fiți conștienți de algoritmii de securitate Apple. Într-adevăr, compania este renumită pentru straturile sale de securitate puternice și politicile extrem de sigure, care ajută la oprirea pirateriei dispozitivelor Apple.

Având în vedere numărul de atacuri de hacking din aceste zile, o greșeală poate distruge totul. Și Apple are în jur 1,4 miliarde dispozitive active.

Forbes a publicat un articol intitulat „iPhone Hack: Google Warns 1 miliard de utilizatori Apple Ei ar fi putut fi atacați ”pe 30 august 2019. Acest lucru a fost chiar înainte de lansarea iPhone 11 și aproape fiecare dispozitiv iOS a fost găsit vulnerabil. Vulnerabilitatea a fost remediată în ultimele actualizări iOS.

Potrivit unei declarații a lui Phil Schiller, vicepreședintele senior pentru marketing la nivel mondial la Apple Inc,

„(Apple) ajută la protejarea copiilor noștri de tehnologii care ar putea fi utilizate pentru a le încălca confidențialitatea și securitatea.”

Acest lucru aruncă o oarecare lumină asupra eventualelor lacune de securitate. Și pentru a ajuta la închiderea lor, Apple a inițiat o cultură la nivel de întreprindere care răspunde nevoii utilizatorului de a crea un mediu sigur. Așadar, scopul lor este de a contribui la îmbunătățirea securității generale, precum și la prevenirea atacurilor cibernetice și a încălcării datelor.

1611040327 184 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Să vorbim despre completarea automată a parolei, de exemplu. Știați că Apple s-a instalat Sesiuni de autentificare ASWeb care ajută la coordonarea cookie-urilor și a datelor site-ului web pentru conectare? Cu aceasta, dispozitivul poate utiliza cadrele serviciului de autentificare pentru a încorpora aplicații de gestionare a parolelor.

Aplicații iOS integrate în cloud

Tehnologia cloud a adus o revoluție spațiului tehnologic, precum și multe oportunități. Cu ajutorul tehnologiei cloud, organizațiile pot stoca cantități mari de date în cloud fără nici o teamă de a utiliza prea mult spațiu de date.

Din această cauză, majoritatea aplicațiilor iOS sunt acum construite pe tehnologia cloud, deoarece aceasta este una dintre cele mai de încredere platforme în care puteți stoca date. De asemenea, îl puteți accesa oriunde cu securitate completă, rapid și ușor.

1611040327 553 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Probabil ați auzit despre serviciile „iCloud”. Acest lucru permite utilizatorilor de dispozitive iOS să-și stocheze conținutul fără a se îngrijora de spațiu. Conținutul stocat în iCloud include lucruri precum imagini, fișiere, note și multe altele.

iCloud poate fi accesat pe orice dispozitiv cu ID-ul de autentificare și parola. Conform Wikipedia, 850 de milioane de oameni au încredere în iCloud.

Un avantaj semnificativ de a avea aplicații bazate pe cloud este că nu au nevoie de spațiu fizic în sistemul dvs., deoarece puteți rula datele direct pe cloud.

Norul vă ajută să îmbunătățiți și să extindeți memoria internă a dispozitivelor dvs. inteligente. Această caracteristică majoră a aplicațiilor bazate pe cloud ajută la creșterea productivității și a colaborării cu aplicațiile mobile.

Această tendință va revoluționa dezvoltarea aplicațiilor în următorii ani.

Dezvoltarea întreprinderii

Dezvoltarea întreprinderii este una dintre cele mai esențiale și primare părți ale multor companii și de aceea majoritatea dezvoltatorilor preferă să construiască software Enterprise prin iOS.

Dezvoltarea întreprinderii ar trebui să se facă într-un mod personalizat, astfel încât utilizatorul să poată obține toate avantajele. Oferă cea mai bună experiență de utilizare, securitate îmbunătățită și productivitate ridicată.

Acesta este motivul pentru care majoritatea dezvoltatorilor iOS au încredere în iOS, deoarece este util în dezvoltarea scalabilă a întreprinderii.

1611040328 48 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Sursă: The Verge

Limbajul de programare Swift 5

Limbajul de programare Swift 5 a devenit destul de la modă. Apple a lansat-o cu un grajd Interfață binară de aplicație (ABI) și compatibilitatea binară.

În plus față de ABI, Swift 5 are șiruri brute, cazuri de enum viitoare, un tip de rezultat, verificând multipli întregi și multe altele. Acum companiile de dezvoltare de aplicații iOS se concentrează pe utilizarea Swift la cele mai bune abilități pentru un impact optim asupra afacerii.

1611040328 344 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Sursă: 9to5Mac

Potrivit Reddit, „Din primele 110 de aplicații din magazinul de aplicații, 42% folosesc Swift. Dacă ignorați jocurile, atunci 57% din aplicații folosesc Swift ”.

Bibliotecile rapide vor fi încorporate în fiecare viitor MacOS, iOS, Wearable OS, și TVOS dispozitiv.

Swift 5 este o sursă compatibilă cu Swift 4, Swift 4.1 și Swift 4.2, precum și cu codul X 10.2. Are o migrare de cod care este concepută pentru a gestiona automat unele dintre modificările sursei necesare.

Unul dintre avantajele semnificative ale acestui software este că este extrem de compatibil cu Linux, deci va fi ușor pentru dezvoltatori să își mărească baza de cunoștințe pentru Swift 5 atunci când proiectează aplicații.

Aplicații focalizate pe IoT

Nu există nicio îndoială că internetul lucrurilor a devenit parte a vieții de zi cu zi, deci nu este nevoie să îl introducem. Această tehnologie devine din ce în ce mai cunoscută în fiecare zi printre dezvoltatorii din întreaga lume.

Internetul obiectelor este o sursă de comunicare între dvs. și dispozitivul dvs. inteligent. Acesta este motivul pentru care creează o revoluție.

Astăzi dezvoltatorii se concentrează mai mult pe crearea de aplicații iOS care, de exemplu, se pot conecta la dispozitive cu internet. Așadar, am putea spune că IoT a ajutat dezvoltatorii să creeze oferte excepționale pentru utilizatori, încorporând facilități de conexiune mai bune în aplicațiile lor.

1611040328 172 Cele mai importante tendinte de dezvoltare a aplicatiilor iOS care

Nu există nicio îndoială că IoT va revoluționa lumea tehnică. Acesta este motivul pentru care dezvoltatorii iOS ar trebui să utilizeze această tehnologie ca instrument principal. Este cu siguranță benefic și ușurează lucrurile pentru utilizatorii finali.

Să vedem un exemplu: companiile farmaceutice folosesc dispozitive IoT pentru a ajuta la dezvoltarea aplicațiilor de monitorizare a temperaturii. Aceste aplicații pot detecta dacă temperaturile pentru anumite procese (după cum se dorește pentru aceleași) nu depășesc limitele permise. Deci, există multe domenii în care IoT își lasă impactul cu o mare pozitivitate.

La nivel global, se așteaptă ca numărul dispozitivelor IoT care sunt active să crească 10 miliarde până în 2020 și 22 miliarde până în 2025, spune IOT-analytics.com

Cuvinte finale

Ei bine, pe baza acestor informații, puteți vedea acum că tendințele de dezvoltare a aplicațiilor iOS menționate mai sus vor reglementa 2020. Deci, cu siguranță nu ar trebui să uitați aceste tendințe în timp ce lucrați la Aplicații iOS anul acesta.

Dacă aveți încă întrebări, puteți explora mai mult acest vast subiect. În caz contrar, puteți lăsa un comentariu pentru a-mi spune cum v-a ajutat acest articol.

O lectură interesantă legată de aceasta: Cele mai importante tendințe ale aplicațiilor mobile pentru 2020