Cele mai mari schimbări anunțate de Apple la WWDC 2018

Cele mai mari schimbări anunțate de Apple la WWDC 2018
⏱️ 6 min read

A fost greu să nu observăm că, la punctul cheie pentru WWDC (Conferința mondială a dezvoltatorilor) din 2018, nu a fost lansat niciun hardware nou – niciun singur Mac, dispozitiv mobil sau chiar accesoriu. Totul a fost despre software și aplicații.

Cu exceptia software-ul și aplicațiile sunt îmbunătățite în jurul blocului. Nu pare a fi mult neatins. iOS, macOS, Siri, watchOS și tvOS obțin toate îmbunătățiri și există și multe noi adăugiri.

iOS 12

Vestea bună pentru utilizatorii iOS este că se concentrează foarte mult pe performanță. iOS 11 a avut o mulțime de hit-uri publicitare în acest an și au existat zvonuri că Apple se va concentra pe remedierea mai degrabă decât pe adăugarea de lucruri noi, dar interesant, le fac pe amândouă. Promisiunea este că aplicațiile se vor lansa mult mai repede.

Va exista o funcție Screen Time care vă va ajuta să controlați timpul pe care îl petreceți pe dispozitivul dvs. și pe anumite aplicații folosind limitele aplicațiilor. Poate ajuta mai ales părinții să controleze ceea ce fac copiii lor.

FaceTime va avea acum chat-uri de grup. Peste 30 de persoane pot participa la un singur grup Facetime, indiferent dacă vorbiți pe un iPhone, iPad, Mac sau Apple Watch, acesta din urmă fiind doar voce.

2018-wwdc-group-facetime

iMessages va avea acum Memoji. Acestea sunt Animoji personalizabile pentru iPhone X. Puteți crea propriile dvs. pentru a se potrivi cu culoarea și lungimea părului, ochelarii, nuanța pielii etc. și puteți crea altele care să se potrivească cu stările dvs. Există, de asemenea, efecte animate și filtre de adăugat la Facetime, imitând Snapchat.

Dar unde iOS 12 va străluci într-adevăr este cu Realitatea Augmentată. ARKit 2 lasă la latitudinea dezvoltatorilor să proiecteze câteva lucruri grozave, poate fi utilizat cu iMessages și Mail și există o nouă aplicație excelentă, Measure, care vă va ajuta să măsurați obiecte reale concentrându-vă asupra lor cu camera dvs.

Siri

Siri va începe să învețe mai multe din ceea ce faceți și va oferi acum sugestii bazate pe rutina dvs. zilnică. Dacă întârzii, poate spune oamenilor care așteaptă să te întâlnească. Dacă comandați aceeași ceașcă de cafea în fiecare zi, vă va solicita la aceeași oră în fiecare zi să o comandați.

Există, de asemenea, o nouă funcție numită Comenzi rapide. Puteți crea procese și le puteți grupa împreună. Aceasta ar putea fi rutina dvs. de dimineață, după ce alarma sună, primiți un raport meteo și o ceașcă de cafea. Comenzile rapide ar putea avea grijă de asta prin simpla atingere a unui buton. Se pare că a fost construit pe aplicația Apple Workflow.

watchOS 5

Vestea tristă este că cele mai vechi ceasuri Apple nu vor funcționa cu această actualizare, dar există și multe lucruri de înveselit. Una dintre aceste caracteristici va fi capacitatea de a-i provoca pe ceilalți la o competiție de antrenament. Ceasul dvs. vă va trimite notificări pentru a vă informa dacă câștigați sau pierdeți.

2018-wwdc-apple-watch

Ceasul va primi, de asemenea, detectarea automată a antrenamentului, astfel încât să nu trebuiască să anunțați ceasul ce faceți. Este retroactiv, astfel încât să obțineți credit de timp dacă începe după ce faceți acest lucru.

Este introdusă o nouă funcție Walkie-Talkie care vă permite să comunicați cu prietenii prin intermediul notelor vocale. Funcționează atât pe Wi-Fi, cât și pe celular. Poate că vrei să le trimiți prietenilor un mesaj după ce i-ai provocat să le spună cât de bine te descurci.

Fețele ceasurilor vor primi scoruri sportive, hărți și ritmul cardiac, precum și aplicații de la terți. Comenzile rapide ale lui Siri vor fi incluse și în watchOS 5.

macOS Mojave

Cea mai mare caracteristică nouă în macOS Mojave ar putea fi noul Mod Întunecat, ceva care a fost mult așteptat. Activat prin Preferințe de sistem, poate fi mai ușor pentru ochii tăi decât fundalul alb clar. Funcționează cu aplicații încorporate și poate funcționa și cu aplicații terțe care sunt configurate și pentru aceasta.

2018-wwdc-mac

Stivele vor împiedica fișierele să se aglomereze pe desktop. Acestea sunt grupate automat după fel și pot fi aranjate și după dată. Etichetarea fișierelor poate duce la o gestionare mai bună a fișierelor.

Finder funcționează mai bine și cu o nouă vizualizare Galerie. În plus, Quick Action vă permite să lucrați la fișierele dvs. direct în Finder, iar metadatele vă oferă toate detaliile oricărui fișier imediat, fără a fi nevoie să le căutați.

Patru aplicații iOS vin acum pe MacOS: Știri, acțiuni, acasă și note vocale. Asta ne pregătește pentru următorul anunț.

2018-wwdc-news

Apple lucrează în cele din urmă pentru a permite dezvoltatorilor să își aducă aplicațiile iOS pe Mac fără a fi nevoie să facă multe modificări de cod. Dezvoltatorii vor pune mâna pe aceste instrumente anul viitor, deși Apple a folosit deja aceste instrumente pentru a crea acele patru aplicații iOS care vin pe macOS.

tvOS 12 și Apple TV

Filmele dvs. în flux vor suna grozav cu noul suport pentru Dolby Atmos în tvOS 12. Apple susține că va avea cea mai mare colecție de conținut activat Atmos de oriunde. În plus, puteți viziona în 4K HDR.

2018-wwdc-tvos

În timp ce au promovat funcția Single Sign On nu cu mult timp în urmă, acum Apple aduce funcția Zero Sign On. Apple TV vă va detecta automat abonamentele prin cablu, lăsându-vă să nu trebuie să vă conectați niciodată.

Lipsesc doar hardware-ul

WWDC-ul Apple 2018 a oferit multe schimbări extinse. Este destul de impresionant, până când îți dai seama că nu există modificări hardware. A apărut doar un nou iPad lansat cu câteva luni în urmă, iar noi iPhone-uri sunt așteptate în septembrie, dar cu siguranță oamenii care caută un nou Mac sunt dezamăgiți, la fel ca și cei care căutau un HomePod mai ieftin, așa cum se zvonea.

Ce părere aveți despre WWDC 2018? Ar fi trebuit să existe o versiune hardware? Ce părere aveți despre modificările și completările software-ului? Vorbiți-ne și anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: măr

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x