Au trecut opt ​​ani de când câțiva profesori din Stanford au decis să-și ofere cursurile online gratuit. Aceste cursuri sunt acum cunoscute sub denumirea de MOOC sau Cursuri online deschise masive.

Și de atunci, peste 900 de universități au lansat 13.500 cursuri online. Aceste cursuri au fost urmate de 110 milioane de cursanți.

Nu toate aceste cursuri sunt gratuite așa cum erau. Unii percep acum certificări sau vă solicită să plătiți pentru a accesa materialele complete ale cursului. Dar poți totuși auditați-le gratuit.

Cele mai populare 100 de cursuri online gratuite din 2019

Am urmărit aceste cursuri tot timpul la Clasa Centrală – de atunci, cursurile online gratuite au devenit importante. Au trecut 8 ani de atunci Am fondat Class Centralși au ajutat peste 20 de milioane de cursanți să decidă ce cursuri online urmează.

Metodologie: Cum am determinat Top 100 de cursuri gratuite din 2019

În primul rând, am parcurs baza de date Class Central și am făcut o listă cu toate cursurile oferite pentru prima dată în 2019. Am constatat că 450 de universități din întreaga lume au lansat acum peste 2.500 de cursuri.

Atunci Suparn a scris scrapere pentru a colecta numerele de înscriere de la trei furnizori de cursuri diferite: Coursera, edX și Swayam. Fiecare dintre acești furnizori arată câți studenți sunt înscriși pe paginile lor de curs. Doar acești trei furnizori au înregistrat aproximativ 5 milioane de înscrieri la cursurile lansate în 2019.

ad-banner

Odată cu aceasta, am explorat și datele de la utilizatorii noștri. Cel mai important, de câte ori un curs a fost marcat pe Class Central.

Folosind datele de înscriere ale furnizorului și datele de marcaje proprii, am venit cu o listă de Cele mai populare 100 de cursuri din 2019 – o gamă largă de 68 de universități.

Puteți găsi și acest lucru listă pe Class Central pe care l-am construit folosind caracteristica Listă personalizată a Class Central. Este posibil ca nu toate cursurile din această listă să fie disponibile, dar dacă marcați un curs pe Class Central, vă vom informa când va fi oferit în continuare.

Iată cele mai populare cursuri universitare online gratuite din 2019 (neordonate în funcție de popularitate).