de Ilya Pestov

Cele mai proaste predicții tehnologice din ultimii 150 de ani

Cele mai proaste predictii tehnologice din ultimii 150 de ani
Telegraful ucide comunicarea live

Există o tradiție îndelungată în rândul oamenilor de știință, ingineri și industriași. În fiecare an nou, ei fac predicții despre un viitor.

Blockchain-ul este o tehnologie majoră sau este doar un cuvânt cheie?

Bots vs Apps: cine va câștiga în 2017?

Va fi în sfârșit anul în care realitatea virtuală încetează să mai dea oamenilor rău de mișcare?

Ei bine, tehnologia sa dovedit a fi extraordinar de alunecoasă în ultimul secol. În ciuda informațiilor vaste pe care au avut-o persoanele din interiorul industriei la îndemână, au făcut prognoze destul de teribile de-a lungul anilor.

Predicțiile pe care istoria le amintește cel mai mult sunt cele care demonstrează o judecată greșită spectaculoasă, neînțelegere, hiperbolă prea optimistă, auto-iluzie sau o bună gândire dorită la modă veche.

Mai jos, am enumerat cele mai proaste predicții, care arată cum nici titanii din industrie nu știu întotdeauna despre ce vorbesc. Fie că au fost predicții despre progresul tehnologic, ratele de adopție sau potențialul pieței, putem fi de acord cu toții că aceste predicții au fost greșit.

1876: „Acest„ telefon ”are prea multe deficiențe pentru a fi considerat serios ca un mijloc de comunicare.” – William Orton, Președinte Western Union.

1876: „Americanii au nevoie de telefon, dar noi nu. Avem o mulțime de băieți mesageri. ” – Sir William Preece, inginer șef, British Post Office.

1889: „Prostirea cu curent alternativ (AC) este doar o pierdere de timp. Nimeni nu o va folosi vreodată. ” – Thomas Edison.

1903: „Calul este aici pentru a rămâne, dar automobilul este doar o noutate – un moft.” – Consilier al președintelui Băncii de Economii din Michigan A lui Henry Ford avocat, Horace Rackham, să nu investească în Ford Motor Company.

1921:Cutia de muzică fără fir nu are o valoare comercială imaginabilă. Cine ar plăti pentru un mesaj trimis nimănui în special?– Asociații lui David Sarnoff răspunzând la apelul acestuia din urmă pentru investiții în radio.

1926:Deși teoretic și tehnic televiziunea poate fi fezabilă, din punct de vedere comercial și financiar, este o imposibilitate.– Lee DeForest, „Tatăl radioului” și un pionier în dezvoltarea înregistrărilor de sunet pe film utilizate pentru filme. El avea peste 180 de brevete.

1932:Nu există nici cel mai mic indiciu că energia nucleară va putea fi obținută vreodată. Ar însemna că atomul ar trebui să fie spulberat după bunul plac.Albert Einstein.

1936: „O rachetă nu va putea niciodată să părăsească atmosfera Pământului.” – New York Times.

1946: „Televiziunea nu va putea rezista la nicio piață pe care o captează după primele șase luni. În curând, oamenii se vor sătura să se uite la o cutie de placaj în fiecare seară. ” Darryl Zanuck, producător de film, cofondator al 20th Century Fox.

1949: „În cazul în care un calculator de pe ENIAC este echipat cu 18.000 de tuburi de vid și cântărește 30 de tone, calculatoarele din viitor ar putea avea doar 1.000 de tuburi de vid și poate cântări o tonă și jumătate”. – Mecanică populară.

1957: „Am călătorit pe toată lungimea acestei țări și am vorbit cu cei mai buni oameni și vă pot asigura că prelucrarea datelor este un moft care nu va dura până anul.” – Editor al cărților de afaceri Prentice Hall.

1959:Piața potențială mondială a copiatorilor este de cel mult 5.000.IBM a spus eventualii fondatori ai Xerox.

1961: “Nu există practic nicio șansă că sateliții spațiali de comunicații vor fi folosiți pentru a oferi servicii de telefonie, telegraf, televiziune sau radio mai bune în Statele Unite”.TAM Craven, Comisar al Comisiei federale de comunicații (FCC).

1977: „Nu există niciun motiv pentru care orice persoană să aibă un computer acasă”. – Ken Olsen, fondator al Digital Equipment Corp.

1981: „Nimeni nu va avea nevoie de mai mult de 637 KB de memorie pentru un computer personal. 640KB ar trebui să fie de ajuns pentru oricine. ” – Bill Gates, cofondator și președinte al Microsoft.

1981: „Telefoanele celulare nu vor înlocui absolut sistemele locale de sârmă.” – Marty Cooper, inventator.

1989: „Nu vom realiza niciodată un sistem de operare pe 32 de biți.” – Bill Gates, cofondator și președinte al Microsoft.

1992: „Ideea unui comunicator personal în fiecare buzunar este un„ vis de pipă condus de lăcomie ”. – Andy Grove, apoi CEO al Intel.

1995: „Prezic că internetul va deveni în curând supernova spectaculoasă și în 1996 se va prăbuși catastrofal.” – Robert Metcalfe, fondator 3Com, inventator Ethernet.

2003: „Modelul de abonament pentru cumpărarea de muzică este falimentar. Cred că ai putea pune la dispoziție a doua venire într-un model de abonament și s-ar putea să nu aibă succes. ” – Steve Jobs, în Rolling Stone

2007: „Nu există nicio șansă ca iPhone să obțină vreo cotă de piață semnificativă.” – Steve Ballmer, CEO Microsoft.

„Tot ce poate fi inventat a fost inventat.” – Atribuit lui Charles H. Duell, comisar, US Office of Patents, 1899.

Așa cum a subliniat Paul Krugman în piesa sa din 1998 intitulată în mod fericit De ce predicțiile majorității economiștilor sunt greșite:

„Creșterea internetului va încetini drastic, ca defect în„Legea lui Metcalfe”- care afirmă că numărul de conexiuni potențiale într-o rețea este proporțional cu pătratul numărului de participanți – devine evident: majoritatea oamenilor nu au nimic de spus între ei! Până în 2005, va deveni clar că impactul internetului asupra economiei nu a fost mai mare decât al aparatului de fax. ”

Este predicția mea preferată, deoarece, ca rezultat, se contrazice.

Predicțiile sunt o afacere riscantă. Cu atât mai mult dacă este vorba despre viitorul imediat. Odată ce s-a dovedit a fi greșit, cuvintele se întorc la originea lor ca un bumerang, iar citatele continuă să-l bântuie pentru totdeauna pe vorbitor.

Mulțumesc pentru lectură.

Cele mai proaste predictii tehnologice din ultimii 150 de ani