Cele mai sălbatice modele Nokia: Top 5 telefoane legendare

Iată 5 telefoane Nokia cu cele mai sălbatice modele din toate timpurile
⏱️ 5 min read

În lumea telefoanelor mobile, Nokia a fost întotdeauna un jucător important. În timpul erei telefonelor “feature phones”, Nokia a fost per total liderul de piață. Compania a produs unele dintre cele mai sălbatice modele de telefoane mobile din toate timpurile. În această listă, vă prezentăm cinci dintre cele mai sălbatice modele Nokia, care au avut un impact semnificativ asupra industriei telefoniei mobile:

1. Nokia 8110 – Cunoscut popular ca “banana phone”, acest telefon a fost lansat în 1996 și avea un design curbat inedit pentru acea perioadă. A fost popularizat la nivel mondial prin filmul “The Matrix”.

2. Nokia 6600 – Lansat în 2003, Nokia 6600 a fost unul dintre primele telefoane cu cameră digitală și conexiune Bluetooth. De asemenea, avea un design curbat, cu funcții multimedia avansate și capabilități Java.

3. Nokia N-Gage – Lansat în 2003, acest telefon era destinat jocurilor video și avea o formă neobișnuită, asemănătoare unui controller. Deși nu a fost un succes comercial, N-Gage rămâne unul dintre cele mai sălbatice modele Nokia.

4. Nokia 1110i – Lansat în 2006, acest telefon extrem de popular și accesibil avea un design simplu, dar robust, și o durată de viață a bateriei extrem de lungă. A fost unul dintre cele mai bine vândute telefoane mobile din toate timpurile.

5. Nokia 7280 – Lansat în 2004, acest telefon a fost unul dintre cele mai neobișnuite modele Nokia. Are un design cilindric, cu o tastatură rotativă și o cameră foto. Deși nu a reușit să își găsească o piață semnificativă, Nokia 7280 rămâne unul dintre cele mai îndrăznețe modele Nokia.

De-a lungul anilor, am văzut pe piață numeroase tipuri de smartphone-uri. Printre aceste dispozitive, Nokia a făcut niște smartphone-uri destul de grozave cu design unic în timpul lor de vârf. De asemenea, rapoarte recente sugerează că HMD, compania-mamă a Nokia, plănuiește să readucă înapoi unele dintre dispozitivele sale anterioare, la fel ca și cu 3310. Așa că, în acest articol, voi enumera 5 telefoane Nokia care aveau telefoane neconvenționale. desene. , spre deosebire de smartphone-urile tradiționale de pe piață.

Acum, rețineți că această listă este subiectivă și se bazează în întregime pe opiniile mele. Așadar, dacă considerați că oricare dintre dispozitivele de pe listă este irelevant, puteți să-mi spuneți în comentarii. Deci, cu asta clar, să trecem la treabă, nu?

5 telefoane Nokia cu cele mai sălbatice modele

1) Nokia N-Gage (2003)

Lansat în 2003, acest telefon de gaming asemănător unei console a fost realizat de Nokia pentru a promova jocurile pe mobil la acea vreme. Avea un design destul de nebun pentru vremea lui și avea chiar și un D-pad funcțional împreună cu butoane media suplimentare. Nokia a întrerupt dispozitivul în noiembrie 2005, când și-a mutat capacitățile de jocuri pe telefoanele inteligente selectate din seria 60.

nokia n gage 1

2) Nokia 7380 (2005)

Lansat ca parte a „Colecției L’Amour”, Nokia 7380 a fost unul dintre cele mai populare telefoane de pe piață. Avea un design destul de neobișnuit și semăna mai mult cu un MP3 player decât cu un telefon mobil. Cu atât mai multe motive pentru a include dispozitivul în această listă, nu?

nokia 7380

3) Nokia N93 (2006)

La fel ca N95, lansat ca parte a smartphone-urilor din seria N, Nokia N93 avea un design unic care permitea utilizatorilor să transforme dispozitivul într-o cameră completă portabilă (da, vă amintiți asta?). De asemenea, a fost primul dispozitiv Nokia care a venit cu un senzor de cameră Carl Zeiss de 3,2 MP și zoom optic 3x.. Putea înregistra videoclipuri la rezoluție de 480p la 30FPS, ceea ce era mai mult decât suficient la acea vreme.

nokia n93

4) Nokia N95 (2007)

Lansat chiar înainte de primul iPhone, Nokia N95 a fost un telefon care a fost cu mult înaintea timpului său cu designul său cu glisare în două direcții. Era un dispozitiv centrat pe multimedia și avea un panou ascuns cu o serie de butoane pentru funcții multimedia la marginea de sus. De asemenea, am văzut recent prototipul nelansat al unui N95 modern cu un panou ascuns similar.

nokia n95

5) Nokia XpressMusic 5700 (2007)

Deși seria de smartphone-uri Nokia XpressMusic avea câteva caracteristici neobișnuite, designul lui 5700 a fost absolut unic și destul de ingenios pentru vremea lui. Panoul de jos rotativ era USP-ul dispozitivului. și a fost cu siguranță un design hardware unic. Acest lucru a permis utilizatorului să folosească o cameră ca cameră frontală și spate.

nokia 5700 xpressmusic

Așadar, acestea au fost unele dintre telefoanele Nokia din trecut care au avut cele mai nebunești design-uri vreodată. E adevărat că dacă cineva îmi dă unul dintre aceste dispozitive și îmi spune să-l folosesc, nu voi putea, din cauza tuturor incompatibilităților. Dar cu siguranță mă voi simți trist, deoarece aceste dispozitive sunt cele care au deschis calea pentru smartphone-urile moderne.

În acest articol, autorul prezintă cinci modele neconvenționale de telefoane Nokia din trecut, precum Nokia N-Gage, Nokia 7380, Nokia N93, Nokia N95 și Nokia XpressMusic 5700. Fiecare dintre aceste modele a încorporat un design unic în timpul lor, oferind caracteristici inovatoare, precum un D-pad funcțional sau un panou ascuns pentru funcții multimedia. Deși aceste modele pot părea învechite și incompatibile astăzi, ele au deschis calea pentru smartphone-urile moderne, motiv pentru care merită să fie luate în considerare.
Lasă-ne să spunem până data viitoare pentru acum, dar tehnologia nu doarme niciodată. Urmează-ne pentru cele mai recente noutăți și tendințe în tehnologie, în timp ce ne îndreptăm împreună spre îmbunătățirea vieții noastre prin mijloacele digitale.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x