Cele mai tari proiecte DIY RetroPie pe care le poți construi singur

Cele mai tari proiecte DIY RetroPie pe care le poți construi singur

⌛ Reading Time: 5 minutes

Jocurile retro sunt atât de fierbinți chiar acum. Cu hardware accesibil și software ușor de configurat, cum ar fi Emulation Station și RetroPie, nu a existat niciodată un moment mai bun pentru a revizita jocurile clasice. Datorită factorului de formă redus al computerelor cu o singură placă, cum ar fi Raspberry Pi, oamenii harnici au creat niște sisteme impresionante de jocuri DIY.

În această listă, am selectat câteva dintre proiectele noastre DIY preferate pe care le puteți finaliza într-o singură zi. Deși fiecare dintre aceste proiecte este destul de ușor de realizat, unele sunt mai dificile decât altele. Fiecare dintre aceste construcții necesită materiale diferite și niveluri diferite de calificare.

1. NES Pi Cart

Acesta este un cartuș NES în care nu va trebui să suflați niciodată. Frumusețea Raspberry Pi Zero este cât de incredibil de mică este. Acest lucru îl face placa ideală atunci când doriți să o ascundeți în ceva cu profil redus, cum ar fi un cartuș NES original. Zach, creatorul proiectului, a scos un cartuș NES și a făcut exact asta. Odată cu adăugarea unui hub USB și a câtorva adaptoare, el a avut o carcasă unică pentru mașina sa de emulare. Din fericire, Zach a avut amabilitatea de a posta online un ghid pas cu pas pentru cei care doresc face propriul lor Pi Cart.

În tutorial este recomandat să ridicați un joc NES ieftin la un magazin second-hand și apoi să-l eliminați. Dacă ideea de a distruge un cartuș perfect bun te face să te înfiorezi, poți apuca carcasele de cartuș NES Amazon. Cea mai bună parte a căruciorului Pi este că nu este absolut necesară lipirea. Acest lucru face ca Pi Cart să fie un proiect DIY ușor, dar satisfăcător, pentru toate nivelurile de calificare care pot fi finalizate în aproximativ o oră.

2. MintyPi

MintyPi cu siguranță este una proaspăt Proiect DIY. Imaginați-vă surpriza prietenilor dvs. când ajung la tabloul dvs. Altoid pentru a-și împrospăta respirația doar pentru a descoperi o mașină de jocuri retro portabilă! La fel ca multe alte proiecte de pe această listă, MintyPi folosește Raspberry Pi Zero, datorită factorului său de formă mic.

diy-retropie-mintypi

Unul dintre cele mai mari avantaje ale MintyPi este balama integrată a carcasei Altoids. Acest lucru permite MintyPi să se deschidă, la fel ca Nintendo 2 / 3DS. Posibilitatea de a rabata ecranul în jos protejează componentele MintyPi, în special ecranul său, într-o carcasă robustă din tablă. În plus, facilitează și alunecarea într-un buzunar. Planurile pentru MintyPi sunt distribuite gratuit pe web; cu toate acestea, necesită acces la o imprimantă 3D și câteva abilități de bază de lipire. Nu în ultimul rând, nu uitați că veți avea nevoie de o cutie goală de mentă curios puternică.

3. PiGRRL

PiGRRL este un handheld Raspberry Pi inspirat de Gameboy, construit de la bază. La fel ca MintyPi, PiGRRL cere utilizatorilor să aibă acces la o imprimantă 3D pentru a fabrica carcasa. În plus, bricolajii vor trebui să aibă niște abilități de bază de lipire. Unul dintre lucrurile majore care diferențiază PiGRRL de celelalte este faptul că folosește un Raspberry Pi Model B. Acest RPi are puțin mai mult sub capotă în comparație cu Pi Zero, deci este capabil să ruleze o varietate mai largă de emulatoare.

diy-retropie-pigrrl

O altă caracteristică unică a proiectului PiGRRL este că reutilizează un controler vechi Super Nintendo. PiGRRL folosește placa de circuit imprimat a controlerului Super Nintendo, precum și butoanele sale.

4. Gamepad Zero

Creatorul Pi Cart nu s-a oprit la cartușele NES. Cu Gamepad Zero, introduce un Raspberry Pi Zero într-un controler NES vechi. Rezultatul este o construcție RetroPie complet autonomă în interiorul controlerului – tot ce trebuie să faceți este să conectați HDMI la televizor. În prezent, există două versiuni ale Gamepad Zero pe care le puteți face: una care folosește un controler Nintendo și alta care folosește un controler Super Nintendo.

diy-retropie-gamepadzero

Cel pe care doriți să îl utilizați va depinde în mare măsură de ce fel de jocuri doriți să jucați. Controlerul NES are doar un D-Pad și două butoane, ceea ce l-ar face bine pentru jocurile Nintendo, Gameboy, Game Gear și Master System. Cu toate acestea, jocurile lansate după era pe 8 biți au folosit în general mai mult de două butoane. Deci, dacă intenționați să încărcați cardul SD cu jocuri Super Nintendo și Genesis, veți dori să optați pentru Super Nintendo construit.

diy-retropie-supergamepadzero

Spre deosebire de Pi Cart, Gamepad Zero necesită o imprimantă 3D pentru a fabrica carcasa din spate a controlerului. Acest lucru este necesar datorită faptului că nu există suficient spațiu pentru a încorpora tot ce aveți nevoie în ansamblul controlerului existent. În plus, va trebui să aveți câteva abilități de bază de lipire. În general, nu este o construcție complicată și ar putea fi ușor realizată într-o oră sau două, cu condiția să aveți echipamentul necesar.

5. Odroid-GO

Odroid-GO este încă un handheld retro de jocuri DIY accesibil. Ceea ce diferențiază acest dispozitiv de celelalte este faptul că folosește un computer cu o singură placă Odroid spre deosebire de un Raspberry Pi. Din păcate, placa Odroid nu este destul de puternică ca Raspberry Pi Zero. Placa personalizată Odroid rulează la 80-240 MHz, cu doar 4 MB de RAM. Acestea fiind spuse, placa este capabilă să emule GameBoy, GameBoy Color, NES, Game Gear, Sega Master System și ColecoVision.

diy-retropie-odroidgo

Ce este minunat la acest kit este că este într-adevăr accesibil, vânzând cu amănuntul la aproximativ 35 USD. În plus, este o construcție foarte ușoară care poate fi finalizată în aproximativ zece minute. Odroid-Go nu necesită lipire, imprimare 3D sau instrumente speciale de niciun fel. Kitul vă oferă tot ce aveți nevoie, iar montarea acestuia nu ar putea fi mai simplă. În plus, Odroid-Go permite utilizatorilor să scrie alte aplicații folosind MicroPython și Arduino.

Care sunt unele dintre proiectele tale preferate de jocuri retro DIY? Spuneți-ne în comentarii!

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.