Cercetătorii folosesc AI pentru a falsifica amprentele digitale și a păcăli ID-urile biometrice

Cercetătorii folosesc AI pentru a falsifica amprentele digitale și a păcăli ID-urile biometrice

⌛ Reading Time: 3 minutes

Parolele și butoanele de pornire ale dispozitivului sunt pe cale să devină trecute. Scanarea biometrică preia cu gândul că, în timp ce parolele pot fi furate și sparte, amprentele și fața ta nu pot.

Cu toate acestea, cercetătorii de inteligență artificială tocmai au găsit o modalitate de a o face. Ei au folosit AI pentru dezvoltați amprente false despre care cred că este o modalitate de a păcăli cititorii de identificare biometrică.

Cercetare falsă a amprentelor digitale

Philip Bontrager de la școala de inginerie a Universității din New York a condus o echipă de cercetători să dezvolte „DeepMasterPrints”. Această cercetare a fost prezentată în octombrie la o conferință de biometrie din Los Angeles, California, și a fost publicat un raport care explică procesul.

Amprentele false ar putea reproduce mai mult de una din cinci amprente reale folosite într-un sistem de recunoaștere a amprentelor sau de recunoaștere a feței.

Raportul detaliază că acest proces de creare a tipăririlor false ar fi similar cu un „atac de dicționar”. Așa se întâmplă într-un proces de hacking atunci când se folosește o listă de cuvinte din dicționar pentru a pune împreună combinații de parole posibile. În loc să treacă printr-un dicționar de cuvinte, un sistem ar putea rula prin mai multe amprente false pentru a vedea dacă se potrivesc.

Un punct important pe care cercetătorii l-au putut folosi în cercetarea lor este că multe scanere de amprente citesc doar o porțiune a amprentei digitale, iar unele porțiuni de amprente digitale au mai multe în comun decât altele.

Cercetătorii au creat noile tipăriri prin alimentarea unui set real într-o rețea contradictorie generativă. Din cauza a ceea ce au învățat despre diferite porțiuni de tipărituri și a ceea ce se citește, știau că trebuie doar să creeze tipărituri care să se potrivească cu porțiunile care sunt mai susceptibile de a avea ceva în comun cu ceilalți.

Bontrager nu crede că acest lucru ar putea fi folosit pentru a vă pătrunde în telefon. „O configurație similară cu a noastră ar putea fi utilizată în scopuri nefaste, dar probabil că nu ar avea rata de succes pe care am raportat-o ​​dacă nu ar fi optimizată-o pentru un sistem de smartphone-uri”, a spus el. „Acest lucru ar necesita multă muncă pentru a încerca să inginerim invers un astfel de sistem.”

Cu toate acestea, dacă un hacker ar încerca să se forțeze într-un sistem care avea mai multe conturi accesibile amprentelor digitale, atunci ar avea șanse mari să aibă succes în a intra în câteva dintre ele.

În plus

S-ar putea să vă întrebați în acest moment de ce cercetătorii au prezentat acest lucru, cu ceva pe care hackerii l-ar putea folosi pentru a exploata sistemul. Motivul este că este menit ca un tip de avertisment.

„Fără a verifica dacă un biometric provine de la o persoană reală, multe dintre aceste atacuri contradictorii devin posibile”, a spus Bontrager. „Speranța reală a unei astfel de lucrări este de a împinge spre detectarea vietii în senzorul biometric.”

news-ai-fake-fingerprint-security

Cercetătorii doresc doar să se îndrepte spre o mai mare conștientizare a acestui fapt pentru a fi siguri că producătorii de dispozitive fac sisteme suficient de stricte pentru a pune în aplicare ceva, astfel încât acest lucru să nu fie posibil.

Cu toate acestea, s-ar putea ajunge ca lupta dintre guvern, hackeri și Apple cu privire la spargerea iPhone-urilor. După ce s-a realizat că nici guvernul nu putea intra în sistemul iPhone, a fost dezvoltat un sistem care ar putea intra în el. Apoi, Apple și-a întărit sistemul, pentru ca acest lucru să fie spart rapid.

Așadar, acum că cercetătorii au atras atenția asupra acestuia, poate că va crește dorința hackerilor de a implementa acest nou proces de amprentă falsă.

Ce părere aveți despre cercetătorii care își anunță descoperirile conform cărora amprentele false pot fi folosite pentru a păcăli scanerele de identificare biometrice? Anunțați-vă gândurile și preocupările în secțiunea noastră de comentarii de mai jos.

Credit de imagine: Eșantioane reale și generate de Philip Bontrager, retipărite de The Guardian Toate celelalte Domeniu public