Ce este Microsoft Azure?

Microsoft Azure este un furnizor de servicii cloud. Un furnizor de servicii cloud (CSP) este o companie de tehnologie care oferă servicii cloud multiple. Azure a listat peste 600 de oferte de servicii cloud, de la calcul la stocare la baze de date până la învățarea automată.

Azure este a doua cea mai populară platformă cloud în spatele Amazon Web Services (AWS). Cu toate acestea, multe companii de lungă durată sau mari companii de tehnologie îmbrățișează ambele platforme cloud. Acest lucru se poate datora faptului că Azure este capabil să concureze cu privire la costuri, oferte de nișă în cloud, integrare ușoară și familiarizarea dezvoltatorilor cu software-ul Microsoft.

Azure are trei avantaje competitive în comparație cu alte platforme cloud, cum ar fi AWS și Google Cloud.

Avantajul nr. 1: Azure și Microsoft au investit mult în Instrumentele pentru dezvoltatori

Microsoft a dezvoltat cel mai popular editor de coduri până în prezent, Visual Studio Code.

De asemenea, au achiziționat GitHub și și-au portat funcționalitatea direct în Azure.

ad-banner

Microsoft deține, de asemenea, Minecraft și l-a folosit ca instrument pentru a include tinerii dezvoltatori în programare și cloud computing.

Avantajul nr. 2: Microsoft Active Directory

Multe companii au investit în Active Directory pentru a controla accesul la software și stații de lucru. Acum, pot extinde cu ușurință acest lucru în cloud Azure și nu trebuie să învețe un nou instrument pentru gestionarea accesului.

Când doriți să vindeți software companiilor mari, o cerință generală pentru cumpărare este să efectuați Single-Sign-On cu Microsoft Active Directory, iar Azure are avantajul orașului natal aici.

Avantajul nr. 3: învățare automată și inteligență artificială

Cred că AWS are o ofertă mai bună pentru ML și AI, dar Azure a făcut o treabă mai bună făcând ofertele sale mai plăcute pentru companiile de tehnologie.

Azure își împarte serviciile AI în multe servicii izolate mici și au certificări pentru roluri bazate pe date la nivelul Asociat. Acest lucru face ca aceste roluri să se simtă mai accesibile pentru dezvoltatorii aspiranți.

Certificarea Azure Foundations

Certificarea Azure Foundations este certificarea cloud entry-level pentru Mircosoft Azure. Este denumit în mod obișnuit prin codul său de curs, AZ-900.

Examenul acoperă următoarele domenii:

 • Conceptele Cloud
 • Azure Core Services
 • Securitate, confidențialitate, conformitate și încredere
 • Prețuri și asistență

Timpul mediu de studiu – chiar și pentru persoanele care încep să dezvolte cloud – este de doar o săptămână de studiu.

Există, de asemenea, un anumit transfer de cunoștințe dacă ați obținut deja AWS Cloud Certified Practitioner (certificarea de bază AWS). Dar nu vă așteptați să treceți AZ-900 fără să studiați.

Microsoft și Azure aveau anterior certificări care erau specifice serviciului, dar au trecut la certificări bazate pe roluri (certificări bazate pe titlul postului).

Iată toate rolurile bazate pe Azure: certificări disponibile:

 • Azure Fundamental (AZ-900)
 • Administrator Azure (AZ-103)
 • Dezvoltator Azure (AZ-203)
 • Inginer AI Azure (AI-100)
 • Azure Data Scientist (DP-100)
 • Azure Data Engineer (necesită atât DP-200, cât și DP-201)
 • Securitate Azure (AZ-500)
 • Azure Solutions Architect Expert (necesită atât AZ-300, cât și AZ-301)
 • Expert inginer Azure DevOps (AZ-400)
 • Azure for SAP Workloads (Az-120)
 • Dezvoltator Azure IoT (Az-220)
Certificare Azure Fundamentals AZ 900 Treceti examenul cu acest curs

Cum obțineți certificarea?

Obțineți certificarea plătind taxa de examen și susținând examenul la un centru de testare partener cu Microsoft Azure.

Microsoft Azure este parteneriat cu Pearson Vue, o rețea de centre de testare din întreaga lume. Pearson Vue vă permite să susțineți examenul personal sau online. Pentru a susține examenul online, trebuie să vă asigurați că aveți o cameră liniștită, fără dezordine și o cameră web funcțională.

Microsoft are o pagină de portal pe Pearsue Vue unde vă înregistrați și vă rezervați examenul.

Taxa de examen este 99 USD.

Pot pur și simplu să vizionez videoclipurile și să trec examenul?

Pentru certificarea entry-level, da, este posibil să treceți doar vizionând videoclipuri dacă aveți deja un background tehnic.

Pentru niveluri de certificare mai dificile începând de la nivelul Asociat, este necesar să se utilizeze examene de practică plătite de către furnizori terți.

Examenul are 40 la 60 întrebări cu o cronologie de 1 oră.

O notă de promovare este în jur de 70%.

Este obișnuit ca majoritatea oamenilor noi în dezvoltarea cloud să înregistreze 40% la prima încercare de examen, 65% la a doua încercare și 85% la a treia încercare.

Aș spune că nu este necesar să înscrieți peste 90%. Dacă vă aflați în intervalul 75-85%, sunteți gata să susțineți examenul.

Dacă aveți de gând să utilizați examene de practică cu plată, vă rugăm să luați în considerare utilizarea Examenele practice ale Exam Pro întrucât fondurile vor merge direct se îndreaptă spre a mă ajuta să produc mai multe cursuri gratuite în cloud.

Cursul video gratuit Fundații Azure

Cursul meu va rămâne gratuit pentru totdeauna. Și este și fără anunțuri.

Acest curs gratuit are o durată de aproape 3 ore. Include exerciții practice. Puteți urmări și configura propriul cont Azure Cloud.

Împreună, vom explora serviciile de rețea, calcul, stocare și baze de date.

Puteți crea gratuit un cont Azure Cloud. Va trebui să furnizați un card de credit valid pentru a finaliza înregistrarea. Azure vă oferă credite de 200 USD pentru 30 de zile pentru conturi noi. Puteți fi taxat dacă utilizați în afara nivelului liber sau a creditelor Azure furnizate. Acestea fiind spuse, contul de abonament gratuit are multe limite pentru a vă ajuta să evitați depășirile și cheltuielile greșite.

Dacă sunteți student, vă puteți înscrie folosind e-mailul studentului și puteți solicita accesul studenților. Studenții nu au nevoie de card de credit, iar Microsoft vă oferă credite de 100 USD, iar contul lor este blocat, ceea ce înseamnă că nu veți fi niciodată facturat decât dacă alegeți să părăsiți sandboxul.

Apoi, la sfârșitul cursului, vă voi arăta cum să rezervați examenul.

OK – acum știți tot ce aveți nevoie pentru a începe călătoria dvs. de certificare Azure Cloud.

Accesați canalul YouTube Routech la începeți să lucrați prin cursul complet de 3 ore.