Acest examen Oracle Cloud Certification va dura – în medie – aproximativ o săptămână de studiu pentru pregătire. Majoritatea oamenilor care se angajează serios la studii sunt gata să promoveze examenul în aproximativ patru zile.

Atitudinea mea este că ar trebui să încercați examenul chiar dacă simțiți că nu sunteți pregătiți, astfel încât să câștigați practică prin experiența examenului.

Ce este Oracle Cloud Infrastructure?

Oracle este o companie de tehnologie care a existat de la sfârșitul anilor 70 și este bine cunoscută pentru crearea de software local pentru întreprinderi și, în special, a bazei de date Oracle.

Oracle are propriul său furnizor de cloud la fel ca AWS și își denumesc platforma Oracle Cloud Infrastructure (OCI) – cunoscută și sub numele de Oracle Cloud.

Oracle nu are la fel de multe servicii cloud și integrare în cloud ca AWS. Dar luați în considerare că Oracle a fost a doua cea mai mare companie de software după venituri și cote de piață în 2019.

Oracle și-a sculptat nișa pe piața cloud făcând ceea ce știu cel mai bine: oferind caracteristici cloud bogate în jurul bazei de date Oracle.

Certificarea Oracle Foundations Associate

Oracle Foundations Associate este certificarea de bază pentru Oracle Cloud Infrastructure.

Certificare Oracle Cloud Treceti examenul cu acest curs gratuit
O diagramă a celor 6 certificări cloud ale Oracle. Certificarea acoperită în acest curs servește ca bază pentru toate celelalte certificări.

Această certificare este foarte asemănătoare cu AWS Certified Cloud Practitioner. Se concentrează pe familiarizarea cu:

 • Conceptele Cloud
 • Infrastructura globală a Oracle
 • Serviciile de bază ale Oracle Cloud (calcul, stocare, baze de date, rețea)
 • Facturarea și prețurile Oracle Cloud
 • Serviciile de securitate Oracle Cloud

Dacă sunteți nou în Cloud, puteți trece examenul cu mai puțin de o săptămână de studiu.

Dacă dețineți deja AWS Certified Cloud Practitioner, puteți trece acest examen cu câteva ore de studiu. Trebuie doar să vă familiarizați cu terminologiile OCI și cu câteva concepte legate de gestionarea contului și de facturare.

În acest curs, vă voi arăta câteva exemple despre modul în care AWS și OCI au oferte foarte similare în ceea ce privește tehnologiile, dar sunt numite doar diferit. A numi câteva:

 • AWS Virtual Private Cloud (VPC) este echivalentul rețelei Oracle Virtual Cloud (VCN)
 • AWS Availability Zones (AZs) este echivalentul Oracle Availability Domains (ADs)
 • AWS Key Management System este echivalentul Oracle Vault
 • AWS S3 este echivalentul Oracle Object Storage
 • AWS Elastic Block Store (EBS) este echivalentul Oracle Block Storage
 • AWS EC2 este echivalentul Oracle VM

Scorul de promovare pentru acest examen este de 68%. Există 60 de întrebări – atât cu răspuns multiplu, cât și cu răspunsuri multiple. Aceasta înseamnă că vă puteți permite să greșiți aproximativ 19 întrebări și să treceți în continuare. Ceea ce reprezintă o marjă considerabilă de eroare.

Taxa de examen costă, în general, 95 USD, iar această certificare Oracle este valabilă timp de 1,5 ani înainte de a relua examenul.

Cursul gratuit Oracle Foundations

Cursul meu va rămâne gratuit pentru totdeauna. Și este și fără anunțuri.

Acest curs gratuit are o durată de aproape 3 ore. Include exerciții practice. Puteți urmări și configura propriul cont Oracle Cloud. Împreună, vom explora serviciile de rețea, calcul, stocare și baze de date.

Puteți crea gratuit un cont Oracle Cloud. Va trebui să furnizați un card de credit valid pentru a finaliza înregistrarea. Dar atâta timp cât vă amintiți să anulați, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la taxele neașteptate, deoarece Oracle vă va acorda credite de 300 USD pentru 30 de zile. Și veți fi într-un cont sandbox. Un cont sandbox înseamnă că nu veți fi niciodată facturat decât dacă alegeți să părăsiți sandbox-ul. Așadar, puteți explora în siguranță fără a fi taxat.

Apoi, la sfârșitul cursului, vă voi arăta cum să rezervați examenul.

OK – acum știți tot ce aveți nevoie pentru a începe cu călătoria dvs. Oracle Cloud Certification.

Accesați canalul YouTube Routech pentru a începe să lucrați pe parcursul întregului curs de 3 ore.