Certificatul Ericsson expirat a scos smartphone-urile offline în 11 țări

Certificatul Ericsson expirat a scos smartphone-urile offline în 11 țări

⌛ Reading Time: 3 minutes

Fiecare afacere trebuie să-și facă serviciile de menaj pentru ca totul să funcționeze fără probleme, iar companiile de tehnologie nu diferă. Când companiile majore comit o eroare care poate fi prevenită și care afectează milioane de oameni din întreaga lume, este doar de neiertat.

Ericsson a recunoscut într-o postare pe blog că este responsabilă pentru milioane de telefoane din unsprezece țări care au intrat offline după ce au permis expirarea unui certificat.

Admiterea lui Ericsson

Mai multe rețele de clienți Ericsson au raportat tulburări de rețea. Acest lucru a condus compania să intre în acțiune pentru a restabili serviciile în aceste rețele cât mai curând posibil.

Blogul Ericsson a remarcat că compania „a identificat o problemă în anumite noduri din rețeaua centrală, care a provocat perturbări ale rețelei pentru un număr limitat de clienți din mai multe țări, utilizând două versiuni software specifice ale SGSN-MME”

Președintele și CEO-ul Ericsson, Börje Ekholm, a menționat că „software-ul defect” a cauzat problemele și că acesta este „dezafectat”. El și-a cerut scuze tuturor celor care au fost afectați și a explicat că au încercat să limiteze impactul a ceea ce au experimentat clienții lor în cele din urmă.

Blogul a adăugat că „o analiză inițială a cauzei rădăcină indică faptul că problema principală a fost un certificat expirat în versiunile software instalate la acești clienți. O analiză completă și cuprinzătoare a cauzei rădăcină este încă în desfășurare. Accentul nostru este acum rezolvarea problemelor imediate. ”

Efectele finale ale „certificatului expirat”

The Verge raportează că certificatul expirat cu care s-a confruntat Ericsson „a scos milioane de smartphone-uri offline în Marea Britanie și Japonia și a creat probleme în aproape o duzină de țări”. Cea mai mare parte a concentrării a fost acordată întreruperilor înregistrate de rețeaua O2 din Marea Britanie și rețelei Softbank din Japonia.

news-ericsson-expired-certificate-board

De asemenea, din descrierea problemei se presupune că această întrerupere a fost prevenită. Oricât de mult vorbim despre securitate, în timp ce trebuie să ne ocupăm de ea, la fel fac companiile pe care le încredințăm. Ericsson ar trebui să aibă un anumit tip de întreținere în joc pentru a se asigura că certificatele nu expiră.

Nu că Ericcson ar fi singur în această rușine. În ultimii cinci ani, Xbox Live, Windows Azure, Mac App Store și Oculus Rift au avut probleme cu certificatele expirate.

În plus

Pare pur și simplu inexcusabil, având în vedere conștientizarea sporită pe care o avem pentru securitate să aibă probleme cu certificatele expirate. Nu ar trebui să fie sarcina cuiva în special să le reînnoiască și să se asigure că se face într-un timp acceptabil?

Care sunt gandurile tale? Este inexcusabil ca o companie tehnologică importantă să aibă această problemă? Sau crezi că aceste tipuri de lucruri se vor întâmpla? Spuneți-ne ce părere aveți despre certificatul expirat al Ericsson în comentarii.

Credit de imagine: Cotxe d’Ericsson și domeniul public

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *