Chrome Music Lab: o introducere în cel mai ușor creator de muzică din jur

Chrome Music Lab: o introducere în cel mai ușor creator de muzică din jur
⏱️ 6 min read

Nu aveți nevoie de nimic altceva decât un dispozitiv mobil sau un computer pentru a vă crea propria muzică folosind Chrome Music Lab. Este cel mai ușor producător de muzică din jur și este complet gratuit. Nici măcar nu trebuie să vă creați un cont pentru a începe. Este un instrument și un instrument distractiv de educație muzicală pentru oameni de toate vârstele, de la copii la vârstnici și toți cei din jur.

Ce este Chrome Music Lab?

Chrome Music Lab este un proiect muzical creat de Google. În loc de doar o grămadă de tutoriale blande, veți putea experimenta muzica prin experimente digitale practice. Acest lucru face ca crearea și învățarea mai mult despre muzică să fie mult mai accesibile, deoarece nu aveți nevoie de instrumente pentru a începe. De asemenea, este ușor de utilizat fără o curbă majoră de învățare, deși, dacă aveți ceva experiență, aceste aplicații iOS sunt ideale pentru a crea muzică.

Proiectul este organizat în „experimente”. Fiecare experiment are un accent muzical diferit. Experimentele sunt construite folosind tehnologii online gratuite și codul din spatele unora dintre ele este chiar pe GitHub. Dacă sunteți dezvoltator, vă puteți bucura să verificați acest lucru și chiar să vă bazați pe el.

Laboratorul este complet gratuit – nu este necesar un cont. Dacă salvați ceva pe care îl creați, vi se oferă un link unic către acesta.

Instrumentele au fost concepute având în vedere distracția și educația. De fapt, mulți profesori și săli de clasă folosesc laboratorul pentru a ajuta copiii să înțeleagă mai bine modul în care funcționează muzica împreună cu conexiunile sale la matematică, știință și tehnologie.

Încercarea experimentelor

La momentul scrierii, Chrome Music Lab are 14 experimente disponibile. Acestea includ:

 • Pian comun – Un pian virtual pentru ca una sau mai multe persoane să cânte simultan. Distribuiți linkul pentru ca alții să se alăture și să creeze melodii împreună.
 • Song Maker – Alegeți instrumentele și culoarea în blocuri pentru a crea melodii unice pentru a le partaja cu alții.
 • Ritm – Explorați cum să vă creați propriile ritmuri, pe măsură ce monștrii adorabili joacă ceea ce creați.
Chrome Music Lab O introducere la cel mai ușor creator de muzică în jurul ritmului
 • Spectogramă – Vedeți imagini de sunete pe măsură ce se întâmplă din diferite surse.
 • Unde sonore – Aflați cum funcționează undele sonore printr-o reprezentare vizuală pe care o controlați.
 • Arpegii – Aflați ce sunt arpegiile, cum funcționează și explorați diferite variante ale acestora folosind roata arpegiu.
 • Kandinsky – Transformați-vă desenele în muzică folosind altceva decât vârful degetului, mouse-ul sau stiloul.
Chrome Music Lab O introducere pentru cel mai ușor creator de muzică din jurul Kandinsky
 • Voice Spinner – Jucați-vă cu modul în care sună vocea dvs. rotind mai repede, mai încet, înainte sau înapoi.
 • Armonice – Vedeți elementele de bază ale armoniilor în acțiune pentru a afla mai bine cum funcționează armoniile.
 • Rola de pian – Distrează-te văzând cum funcționează rolele de pian printr-o varietate de melodii diferite.
 • Oscilatoare – Bucurați-vă de a face ca monștrii adorabili să emită sunete la diferite frecvențe pentru a înțelege cum funcționează oscilatoarele.
 • Siruri de caractere – Vedeți cum afectează lungimea șirului sunetul, predând o conexiune între matematică și muzică.
 • Melody Maker – Utilizați o grilă pentru a crea melodii de neuitat și chiar pentru a schimba sunetul pe măsură ce se redă.
Chrome Music Lab O introducere pentru cel mai ușor creator de muzică din jurul melodiei
 • Acorduri – Predați elementele de bază pentru crearea de acorduri majore și minore cu trei note, pur și simplu atingând tastatura.

Fiecare experiment are un scop diferit. Unele sunt mult mai interactive decât altele. De exemplu, Harmonics nu este ceva ce veți folosi aproape la fel de mult ca Melody Maker sau Shared Piano.

Cum să faci muzică

Acum, pentru partea distractivă: cum să faci muzică. Pentru a începe, faceți clic pe oricare dintre experimente. Dacă nu sunteți sigur ce este sau cum să îl utilizați, faceți clic pe semnul de întrebare galben / portocaliu din colțul din dreapta sus.

Chrome Music Lab O introducere la cel mai ușor producător de muzică în jurul întrebării

În funcție de experiment, veți avea diferite opțiuni disponibile. Puteți alege instrumente, regla ritmul și chiar salva creațiile.

Chrome Music Lab O introducere pentru cel mai ușor creator de muzică în jurul melodiei

În exemplul de mai sus Song Maker, pur și simplu faceți clic pe grilă pentru a completa sau trage orice formă doriți pentru a crea o melodie. Apăsați butonul Redare din stânga pentru a vedea cum sună. Apăsați Salvare pentru ao salva. Există chiar și setări pentru a schimba nota de început și multe altele. Când salvați, primiți un link și posibilitatea de a descărca fișierul.

Chrome Music Lab O introducere la cel mai ușor creator de muzică în jurul economisirii

Cel mai bun mod de a folosi Chrome Music Lab este să experimentați. Nu vă fie teamă să apăsați oricare dintre opțiunile disponibile. Asta e distracția acestui proiect. Ești liber să te joci cu instrumentele cât vrei. Utilizați-le pentru educația la domiciliu, aduceți-le când vă plictisiți, încercați să învățați ceva nou sau pur și simplu vedeți ce puteți crea.

Singurul dezavantaj este că nu puteți reveni la un proiect dacă nu îl salvați. Deci, dacă doriți să reveniți la crearea unei melodii, salvați linkul. Utilizați acest link pentru a vă reface proiectul și a continua.

Aveți nevoie de muzică pentru a vă inspira? Streaming-ul Spotify sau Apple Music vă poate inspira să vă creați propriile capodopere.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x