Chromebookurile vor putea în curând să pornească dual cu Windows 10

Chromebookurile vor putea în curând să pornească dual cu Windows 10

⌛ Reading Time: 3 minutes

Dacă păstrați filele pe Chromebookuri, veți ști cât de prost este să faci Windows 10 să ruleze pe unul. Chromebookurile nu acceptă în mod natural Windows – trebuie să faceți tot felul de soluții alternative pentru a-l rula. Odată ce acesta este în funcțiune, problemele legate de driver provoacă dificultăți la hardware.

Principalul sfat pentru instalarea Windows pe un Chromebook este să obțineți în schimb un laptop ieftin. Chromebookurile nu sunt produsul ideal pentru a obține dacă doriți un sistem de operare bazat pe Windows.

Din fericire, Chromebookurile sunt pe cale să devină puțin mai adaptive. Google a făcut o întorsătură puțin surprinzătoare anunțând că vor sprijini Windows 10 pe Chromebookurile lor. Mai mult, aceasta este mai mult decât simpla acceptare a Windows 10; acest lucru permite unui Chromebook să pornească dublu între sistemul de operare implicit și Windows, la fel ca bootcamp în MacOS.

Ce inseamna asta?

Pur și simplu, dual-boot înseamnă că un computer are instalate două sisteme de operare. Când computerul pornește, îl întreabă pe utilizator ce sistem de operare ar dori să utilizeze. Dacă utilizatorul dorește să își schimbe sistemul de operare, tot ce trebuie să facă este să repornească computerul și să aleagă cealaltă opțiune la pornire.

Acest lucru înseamnă că puteți obține toată bucuria a două (sau mai multe!) Sisteme de operare fără a fi nevoie să cumpărați mai multe mașini. Nici nu aveți nevoie de două unități pentru a face acest lucru; pur și simplu desemnați o parte din unitate pentru fiecare sistem de operare și lăsați-i să împartă spațiul. Acest lucru înseamnă că ambele sisteme de operare au mai puțin spațiu de stocare cu care să se joace, dar îl face foarte convenabil atunci când configurați un sistem de boot dual.

Când Chromebook primește dual boot, acesta va împărți SSD-ul său unic în două porțiuni: una pentru sistemul de operare Chrome, una pentru Windows 10. Aceasta înseamnă că utilizatorii Chromebookului nu trebuie să sacrifice Chrome OS pentru a rula aplicații Windows. De asemenea, nu trebuie să utilizeze soluții alternative pentru a putea rula aplicațiile Windows. Pur și simplu schimbați între cele două după cum doriți și obțineți cele mai bune din ambele lumi.

Toate Chromebookurile pot fi Windows cu boot dual?

chromebook-dual-microsoft

Această caracteristică nu a fost încă anunțată oficial, deci nu cunoaștem detaliile specifice privind cerințele de sistem pentru boot-ul dual. Totuși, ceea ce știm este că va accepta doar modelele de ultimă generație ale Chromebookului, cel puțin pentru început. Veți avea nevoie de 4 GB RAM și 64 GB spațiu SSD pentru a sprijini pe deplin boot-ul dual. Aceasta este o veste nefericită pentru persoanele cu mașini de ultimă generație, dar cu un SSD deja mic împărțit între două sisteme de operare, este ușor de văzut de ce au luat această decizie.

Dar alte sisteme de operare?

chromebook-dual-apple

Puteți instala deja Linux pe Chromebook și, cu Windows adăugat în mix, rămâne doar cu macOS. Deși în teorie este posibil, realitatea este că va fi o sarcină dificilă. Apple nu permite ca MacOS să ruleze pe alt hardware decât al său, așa că este puțin probabil ca Google să poată pune mâna pe el. S-ar putea să revină comunității hackintosh să o facă, dar problema driverului hardware ar putea reprezenta cea mai mare provocare.

Pornirea

Obținerea Windows pe un Chromebook a fost o astfel de problemă, utilizatorii ar fi mai bine să cumpere o mașină Windows dedicată. Odată cu anunțul de asistență dual-boot, utilizatorii Chromebook de ultimă generație pot obține Windows 10 pe mașinile lor, eliminând astfel nevoia de a efectua soluții alternative pentru ca aplicațiile bazate pe Windows să ruleze pe computerul lor.

Acest nou anunț te face să fii mai entuziasmat de Chromebookuri? Spuneți-ne mai jos.