de Beth Qiang

Citiți, căutați, (nu vă fie frică să) întrebați

Cititi cautati nu va fie frica sa intrebati

„Ca ingineri și ca dezvoltatori, suntem plătiți pentru a fi frustrați … în același timp, suntem întotdeauna la școală. Învățăm întotdeauna. ”

– Carlos Lazos, Episodul 1 din Podcastul CodeNewbie

Codificarea este o călătorie către ambiguitate.

Indiferent dacă proiectați un API RESTful, scalați o aplicație la mii de utilizatori sau pur și simplu încercați să poziționați ceva corect cu CSS, vor exista întotdeauna lucruri pe care nu le cunoașteți.

Data viitoare când sunteți blocat și nu știți cum să mergeți înainte, încercați să folosiți metoda „Read-Search-Ask” a Free Code Camp. După cum sugerează și numele său, tu:

  1. citit documentația sau eroarea
  2. căutare Google
  3. cere pentru ajutor – fără să vă fie frică să întrebați!

Să ne aruncăm mai adânc în fiecare dintre acestea.

ad-banner

Citit

Dacă știți că trebuie să utilizați o anumită metodă, dar nu știți cum să o implementați, documentația este un loc minunat pentru a începe. Dacă nu sunteți sigur de ce metodă aveți nevoie, puteți găsi adesea o soluție doar făcând clic în documentație.

Dacă primiți erori, citiți eroarea! Încearcă să-ți dai seama ce încearcă să spună. Dacă nu primiți o eroare, dar nu știți cu adevărat ce se întâmplă, puteți încerca să depanați prin metoda console.log ().

Când îmi construiam aplicațiile Free Code Camp și nu obțineam rezultatele pe care le așteptam, consolam înregistrarea rezultatelor a aproape tot: instrucțiuni if, declarații de returnare a funcției, metode de clic și metode de sincronizare.

Un instrument util pentru aceasta este consola browserului dvs. Dacă lucrați în CodePen, acesta conține și o consolă.

Dacă urmăriți anumite bloguri (CSS Tricks este unul pe care îl consult frecvent pentru CSS), accesați blogul și vedeți dacă are articole care să vă ajute cu conceptele cu care vă confruntați.

Dacă sunteți încă blocat, poate fi timpul să vă adresați Google.

Google va deveni rapid cel mai bun prieten al tău, dacă nu este deja. Însă Google poate deveni uneori acel prieten enervant pe care trebuie să-l tragi și să-l provoace puțin pentru a obține răspunsuri utile. Pentru a profita la maximum de această prietenie, trebuie să ții cont de câteva lucruri.

Unul dintre acestea este că, de cele mai multe ori – mai ales odată ce începeți să construiți aplicații – nu veți primi exact răspunsul de care aveți nevoie pentru a vă rezolva în mod magic toate problemele. De obicei, va trebui să luați ceea ce ați învățat, apoi să îl aplicați situației dvs. actuale.

Fii specific, fii concis

Un alt lucru de reținut este cum să vă structurați căutările, astfel încât să puteți găsi în mod eficient soluții la problemele dvs. specifice.

De exemplu, încercarea de a înlocui un singur caracter la o anumită poziție dintr-un șir este o problemă în care se confruntă cu mulți codificatori noi. Pentru a rezolva această problemă, ați putea folosi Google numeroase lucruri.

„Vreau să schimb un lucru dintr-un șir” are ca rezultat o multitudine de rezultate.

Cititi cautati nu va fie frica sa intrebati

Veți obține totul, de la șiruri de caractere la R, până la „10 moduri interesante de a obține mai mult de la Găsiți și înlocuiți de Word” (ceea ce, ca urmare a acestei căutări, am sfârșit prin a marca ca să citesc mai târziu) Totuși, nu exact ceea ce căutăm.

Atunci când Google – mai ales când vine vorba de probleme de programare – convenția pe care o mulțime de programatori tind să o urmeze este:

[programming language] [verb] [keywords]

Să încercăm asta pe problema noastră. Dacă introducem „javascript înlocuiește caracterul în șir”, vom obține următoarele.

1612158489 736 Cititi cautati nu va fie frica sa intrebati

Asta pare mult mai aproape de ceea ce căutăm!

În acest moment, voi face clic pe primele câteva intrări pentru a vedea dacă vor fi utile sau nu. Dacă nu, voi încerca să le analizez pentru cuvinte cheie suplimentare care vă pot ajuta.

Deci, în exemplul nostru, vrem doar să înlocuim un caracter într-o anumită poziție, nu avem neapărat nevoie de expresii regulate.

Al patrulea rezultat al căutării este „Cum înlocuiesc un caracter la un anumit index din JavaScript”, așa că aș face clic pe acesta, apoi am descoperit că șirurile sunt imuabile și că nu puteți schimba doar un caracter!

Dacă mai am întrebări după aceea, aș putea adăuga „la un index” la căutarea mea și aș încerca să fac alta.

Stive Overflow

Rezultatele Stack Overflow pot cuprinde o parte decentă din căutarea dvs. Google. Este o resursă fantastică care conține răspunsuri la o enormă varietate de întrebări de programare. De obicei, persoana care a întrebat va fi selectat deja răspunsul care a funcționat cel mai bine pentru ei, iar apoi răspunsul va apărea în partea de sus a rezultatelor cu o bifă verde.

Totuși, ceea ce voi face aproape întotdeauna este să parcurg toate răspunsurile care au fost postate, inclusiv comentariile. Acestea au uneori discuții interesante, iar alteori oamenii spun direct: „Este greșit” sau „aceasta este o practică proastă”.

Odată ce îmi voi cunoaște opțiunile și avantajele și dezavantajele fiecăruia, voi încerca să le implementez.

(Nu vă fie frică să) Întrebați

Când căutați în cercuri de ceva timp și nu ați venit cu nimic care funcționează, ar putea fi timpul să întrebați o ființă umană reală.

Ființele umane reale pot veni sub tot felul de forme:

  • prietenii tăi (dacă ai prieteni care codifică)
  • grupuri de întâlniri (dacă mergeți la întâlniri)
  • colegi de campare pe canalele și forumurile Free Code Camp Gitter
  • printre grupurile Slack sau Facebook din care ați putea face parte, printre altele

Înainte de a întreba, totuși, ar trebui să încercați să vă structurați întrebarea pentru a vă optimiza atât timpul cât și timpul persoanei căreia îi cereți ajutor.

„Aplicația mea este stricată, ce fac?” sau „Nu pot face ca această funcție să funcționeze, ce fac?” nu sunt foarte utile nimănui.

Înțelegeți problema cu care vă confruntați. Explicați ce vă așteptați să facă codul dvs., apoi comparați-l cu ceea ce face de fapt. Explicați ce ați încercat până acum și includeți fragmente de cod dacă credeți că vă vor ajuta. (De cele mai multe ori, o vor face.)

Când am început curriculum-ul, mi-a fost frică să pun întrebări în forumuri sau în camere de chat, din două motive:

Unul s-a redus la mândrie: m-am simțit ca și eu ar trebui să să-mi dau seama de ce codul meu făcea ceea ce făcea. („Sunt o ființă umană inteligentă și capabilă. Voi da seama de asta!”)

Al doilea motiv a fost nesiguranța. Am fost nervos că oamenii nu vor răspunde sau că nimeni nu ar vrea să mă ajute sau că explicația lor va trece peste capul meu sau nu am vrut să cer clarificări și să îmi iau și mai mult timp din ziua lor, sau … [insert every excuse ever here].

Mă bucur să spun că, cu siguranță, am greșit în legătură cu fiecare scuză la care m-aș putea gândi. Comunitatea Free Code Camp este formată din oameni foarte prietenoși, cunoscuți și răbdători.

Odată, cineva a petrecut câteva ore cu mine în timp ce încercam să înțeleg simultan un concept și să-mi dau seama de o eroare. El a fost răbdător în toate acestea.

Niciodată nu am pus pe cineva să vorbească cu mine sau să creadă că sunt prost sau incapabil. Nu am avut niciodată pe cineva să nu răspundă la una dintre întrebările mele, oricât de simplă ar fi părut.

Șansele sunt, dacă cineva răspunde la întrebări pe forumuri sau în camera de chat, o face în mod specific, deoarece vrea să ajute alte persoane!

Ca bonus, uneori să articulați în mod clar care este problema dvs. vă permite să vedeți ce nu este în regulă. Au fost de mai multe ori când am pus o întrebare, doar pentru a recunoaște imediat ce trebuia să fac în continuare. (Îi mulțumesc apoi persoanei și ei răspund: „Ei bine, nu am făcut-o de fapt Fă orice…”)

În concluzie

Metoda Citește, Caută, Întrebă se referă la optimizarea timpului propriu și a timpului acelor persoane care te-ar ajuta. Vă încurajează să învățați și să găsiți soluții la probleme pe cont propriu înainte de a le consulta pe alții. Totuși, dacă ați încercat să o faceți singuri și nu ați ajuns nicăieri – nu vă fie teamă să cereți ajutor!

Cum să începi când ești blocat

Documentația JavaScript a Mozilla

Documentația jQuery

O introducere în depanarea JavaScript

sala de chat principală Free Code Camp Gitter (există alte camere cu scopuri mai specifice, cum ar fi obținerea de ajutor cu proiecte front-end sau găsirea cu cine să împerecheze programul, de asemenea)

Forumul Free Code Camp

Pe lângă canalele online, Free Code Camp are întâlniri și grupuri Facebook în majoritatea orașelor importante. Sunt implicat într-un cuplu din orașul meu. Prin intermediul lor, am reușit să întâlnesc oameni, să codez cu ei și să găsesc oameni cu care să merg la alte întâlniri!