Classic Shell: un meniu de pornire fără prostii pentru Windows 10

Classic Shell: un meniu de pornire fără prostii pentru Windows 10
⏱️ 4 min read

Windows 10 vine cu o grămadă de modificări de bun venit, iar una dintre cele mai notabile știri este reproiectarea meniului Start. Noul meniu Start din Windows 10 are cele mai bune din ambele lumi. Unele dintre îmbunătățiri includ posibilitatea de a personaliza aspectul meniului Start, de a fixa oricât de multe aplicații doriți în partea dreaptă a meniului Start etc.

Dar nu toată lumea este un fan al noii implementări a meniului Start. Dacă îți lipsește cu adevărat meniul Start în stil clasic sau dacă acesta este unul dintre motivele majore pentru care reții la actualizare, atunci există întotdeauna o soluție.

Classic Shell pentru Windows 10

Shell clasic este un software gratuit care vă permite să transformați meniul Start în stil modern în Windows 10 sau 8 în meniul Start în stil clasic găsit în Windows 7. Lucrul bun despre Classic Shell este că este foarte personalizabil. Puteți personaliza de fapt fiecare parte a meniului Start și, dacă sunteți super nebun, puteți chiar să vă deranjați cu lucruri precum întârzierea popup, întârzierea meniului, modul în care se încarcă pictogramele în meniul Start etc.

Pentru a începe să utilizați Classic Shell în sistemul dvs., accesați site-ul oficial, descărcați software-ul și instalați-o ca orice altă aplicație Windows. Nu vă faceți griji, nu există niciun program publicitar inclus.

După instalarea software-ului, trebuie să configurați setările de bază ale Classic Shell. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul Start pentru a deschide fereastra de setări Classic Shell. Acest lucru se întâmplă numai prima dată; după aceea, meniul Start clasic obișnuit va apărea ori de câte ori faceți clic pe butonul Start.

În fereastra Setări selectați stilul de meniu Start dorit. În cazul meu, am selectat meniul Start „Windows 7 style”.

clasic-shell-select-start-menu-style

După ce selectați stilul meniului Start, puteți alege și aspectul implicit pentru meniul Start. Pentru aceasta, navigați la fila „Skin” și selectați skin-ul preferat din meniul derulant. Din moment ce caut stilul clasic Windows 7, am selectat opțiunea „Windows Aero”.

Dacă doriți, puteți personaliza și celelalte opțiuni din categoria „Opțiuni skin”.

opțiuni-clasice-shell-skin

După configurarea opțiunilor de bază, așa arată meniul Start. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, Classic Shell face o treabă bună în imitarea meniului Start al stilului Windows 7.

clasic-shell-configurat

Dacă vreți vreodată să accesați fereastra de setări Classic Shell, faceți clic dreapta pe meniul Start și selectați opțiunea „Setări”.

setări clasice-shell

Așa cum am menționat anterior, există multe lucruri pe care le poți personaliza în Shell-ul clasic. De exemplu, în fila „Setări de bază” puteți configura modul în care interacționați cu Classic Shell.

setări clasice-shell-bsic

De asemenea, puteți schimba sau adăuga elemente în partea dreaptă a meniului Start. În cazul meu, vreau să înlocuiesc opțiunea „Ajutor și asistență” cu ceva util precum „Instrumente de administrare”. Pentru aceasta, deschideți fereastra de setări Classic Shell și navigați la fila „Personalizați meniul Start”.

Găsiți elementul pe care doriți să îl înlocuiți, selectați opțiunea alternativă din meniul derulant și apoi selectați tipul de afișare și faceți clic pe butonul „Ok” pentru a salva modificările.

clasic-shell-add-admin-tools

De îndată ce salvați modificările, acestea se reflectă în meniul Start.

clasic-shell-admin-tools-added

În mod implicit, Classic Shell afișează doar setările de bază necesare pentru configurarea meniului Start. Pentru a obține acces la toate setările, pur și simplu bifați caseta de selectare „Afișați toate setările” care apare lângă bara de căutare. Cu excepția cazului în care sunteți un utilizator avansat, nu este nevoie să vă deranjați cu toate acele setări, deoarece acestea ar putea rupe clasicul Shell dacă sunt configurate greșit.

clasic-shell-all-settings

Dacă doriți să deschideți meniul Start modern în timp ce utilizați Classic Shell, fie selectați opțiunea „Start Menu (Windows)” din meniul Start, fie „Shift + clic stânga”De pe butonul Start.

clasic-shell-meniu-regulat-start

Singurul lucru care mi-a venit în timp ce foloseam Classic Shell este că veți pierde capacitatea de a lansa meniul Power User făcând clic dreapta pe meniul Start. În schimb, această acțiune va afișa meniul contextual Classic Shell.

Desigur, puteți folosi întotdeauna comanda rapidă de la tastatură „Win + X” pentru a deschide meniul Power User.

Concluzie

Una peste alta, Classic Shell este o alternativă excelentă dacă doriți aspectul și funcționalitatea meniului clasic Start. Lucrul bun despre Classic Shell este că este ușor și nu vă va umfla sistemul cu caracteristici inutile. Deci, dacă doriți să înlocuiți meniul Start din Windows 10, încercați Classic Shell. Te va impresiona.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea Classic Shell pentru a înlocui meniul Start modern.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x