Colecții Microsoft Edge vs. Marcaje - Care este potrivit pentru dvs.?

Colecții Microsoft Edge vs. Marcaje – Care este potrivit pentru dvs.?

Microsoft a făcut pași incredibili cu browserul său Edge și din toate motivele corecte. Rapid, ușor și cu securitate și confidențialitate mai puternice, este pe bună dreptate browserul implicit pentru milioane de utilizatori Windows. În timp ce marcajele browserului au existat pentru ceea ce se simte pentru totdeauna, introducerea colecțiilor de la Edge este cu adevărat unică. Deci, cum se potrivesc colecțiile și marcajele? Hai să aruncăm o privire.

Ce este o colecție?

Dacă ați dorit vreodată să țineți evidența ideilor în timp ce navigați pe web, marcajele pot deveni rapid o gaură neagră de linkuri pe care le puteți uita cu ușurință. În timp ce colecțiile sunt similare cu marcajele într-un fel, o colecție este mai orientată spre urmărirea ideilor pe web. Acest lucru este valabil mai ales dacă faceți cumpărături, culegeți note pentru cercetare, planificați o călătorie etc. Colecțiile se sincronizează pe toate dispozitivele dvs. Edge, inclusiv diferite computere, precum și versiunile Android sau iOS ale browserului Edge.

De exemplu, să presupunem că faceți cumpărături pentru o excursie la Disney. Colecțiile vă vor permite să configurați diferite colecții pentru parcuri, hoteluri, transport, mâncare etc. Puteți stabili o colecție pentru fiecare categorie a călătoriei care vă va ajuta să rămâneți organizat în timp ce aveți acces rapid la toate. În cadrul fiecărei categorii, puteți adăuga imagini, videoclipuri, linkuri către pagini web sau un fragment de text dintr-o pagină fără a fi nevoie de întregul site.

Cum se accesează colecțiile

Pentru a accesa colecțiile, caracteristica este încorporată chiar în bara de adrese Microsoft Edge.

Colecții Microsoft Edge Colecții de marcaje Adăugare

1. Puteți găsi sigla în partea dreaptă sus, găsind pictograma „+”.

ad-banner

2. Faceți clic sau atingeți pictograma și va deschide o bară laterală în partea dreaptă a browserului.

3. Când deschideți panoul ferestrei Colecții, îl puteți redenumi orice doriți.

Colecții de marcaje Microsoft Edge

4. Cu panoul deschis, puteți:

  • Adăugați pagina curentă pentru a salva o întreagă pagină web într-o colecție
  • Selectați sau trageți o imagine în colecție
  • Selectați și trageți un link din bara de adrese, precum și textul evidențiat dintr-o pagină în colecție.
Colecții de marcaje Microsoft Edge Start Colecții

Pe dispozitivele mobile, cum ar fi un dispozitiv iPhone sau Android, puteți adăuga doar o pagină web la o colecție.

Ce este un marcaj?

Colecții Microsoft Edge Marcaje Favorite

Un semn de carte, sau mai cunoscut ca „favorit” în Microsoft Edge, este o colecție de site-uri web salvate la care doriți să accesați mai târziu. În esență, favoritele sunt o metodă rapidă și ușoară care creează o comandă rapidă pentru a accesa rapid un site web în viitor. În loc să introduceți o adresă URL completă în bara de adrese, accesați preferințele dvs., faceți clic pe site-ul web pe care doriți să îl vizitați și accesați direct pagina respectivă. Așa cum colecțiile pot fi organizate în categorii separate, la fel și preferințele. Cu Edge, preferințele pot fi organizate într-o varietate de moduri, inclusiv prin adăugarea lor la „Bara de preferințe”, care poate locui chiar sub bara de adrese. Acesta este un mod excelent de a accesa rapid cele mai utilizate site-uri.

Colecții Microsoft Edge Marcaje Favorite Adaugă

Adăugarea unui site la preferințele dvs. este la fel de ușoară ca și să faceți clic (sau să atingeți când sunteți mobil) pe pictograma stea care se află în extremitatea dreaptă a barei de adrese. Este o stea cu un mic simbol „+”. Când faceți clic pe pictograma stea, Edge vă va oferi opțiunea unde poate locui acest favorit nou adăugat. Aici puteți crea foldere noi, adăugați la bara de preferințe, adăugați la un folder existent etc.

Microsoft Edge Colecții Marcaje Marcaje Marcaje Mte

În plus, favoritele au și comenzi rapide de la tastatură care pot fi utilizate pe un desktop:

  • Ctrl + D pentru a adăuga site-ul curent ca favorit
  • Ctrl + Schimb + B pentru a afișa sau a ascunde bara de favorite

Deoarece marcajele (preferatele) au existat pentru totdeauna, este probabil ca majoritatea utilizatorilor de internet să aibă cel puțin o anumită familiaritate cu ei, în timp ce colecțiile sunt ceva nou.

Pe care ar trebui să îl folosești?

Dacă vă întrebați dacă ar trebui să utilizați colecții sau marcaje, răspunsul este ambele. Fiecare are un scop diferit și pot trăi împreună armonios. Există șanse mari ca, pentru majoritatea oamenilor, preferatele să fie familiare, așa că se vor înclina în direcția utilizării mai frecvente a acestei funcții. Colecțiile sunt, fără îndoială, o completare excelentă pentru Edge și un diferențiator de Chrome, Safari, Firefox etc. Este o modalitate excelentă de a organiza călătorii sau proiecte, dar nu este un lucru obligatoriu. Puteți face cu ușurință același lucru cu Favorite. totuși, într-un mod mai puțin interesant din punct de vedere vizual.

Provocarea cu favoritele / marcajele este că lucrurile pot scăpa rapid de sub control cu ​​cât adăugați mai mult. Datorită naturii vizuale a colecțiilor, este mai puțin probabil să pară dezorganizat. Acestea fiind spuse, dacă organizația nu este o preocupare imensă pentru dvs., preferințele ar trebui să fie modalitatea dvs. implicită de a salva link-uri / site-uri web pentru a reveni mai târziu.

Gânduri finale

Edge și-a arătat deja potențialul și adăugarea de funcții noi și interesante precum Colecțiile este o modalitate excelentă de a încuraja utilizatorii noi. Pentru toată popularitatea sa, Chrome a încetinit să adauge noi funcții, în timp ce Microsoft Edge se mișcă rapid pentru a-și consolida cota de piață și pentru a nu acorda încă un centimetru celor de la Chrome.

Legate de:

  • Este Microsoft Edge pentru Mac ceva bun? O punem la încercare
  • Cum să importați / exportați parole folosind Microsoft Edge
  • Cele mai bune 11 steaguri Microsoft Edge pe care trebuie să le încercați