Resetare Git

git reset comanda vă permite să RESTAȚI capul curent într-o stare specificată. Puteți reseta starea anumitor fișiere, precum și o întreagă ramură.

Resetați un fișier sau un set de fișiere

Următoarea comandă vă permite să selectați selectiv bucăți de conținut și să îl reveniți sau să îl dezinstalați.

git reset (--patch | -p) [tree-ish] [--] [paths]

Deconectați un fișier

Dacă ați mutat un fișier în zona intermediară cu git add, dar nu mai doriți să facă parte dintr-un commit, puteți utiliza git reset pentru a dezinstala acel fișier:

git reset HEAD FILE-TO-UNSTAGE

Modificările pe care le-ați făcut vor fi în continuare în fișier, această comandă elimină doar fișierul din zona dvs. intermediară.

Resetați o sucursală la o confirmare anterioară

Următoarea comandă resetează HEAD-ul ramurii curente la cel dat COMMIT și actualizează indexul. Practic, derulează starea sucursalei dvs., apoi toate angajamentele pe care le faceți înainte scriu peste orice a venit după punctul de resetare. Dacă omiteți MODE, este implicit --mixed:

git reset MODE COMMIT

Opțiunile pentru MODE sunteți:

  • --soft: nu resetează fișierul index sau arborele de lucru, dar resetează HEAD la commit. Modifică toate fișierele în „Modificări care trebuie comise”
  • --mixed: resetează indexul, dar nu arborele de lucru și raportează ceea ce nu a fost actualizat
  • --hard: resetează indexul și arborele de lucru. Orice modificare a fișierelor urmărite din arborele de lucru de atunci commit sunt aruncate
  • --merge: resetează indexul și actualizează fișierele din arborele de lucru care sunt diferite între commit și HEAD, dar păstrează cele care sunt diferite între index și arborele de lucru
  • --keep: resetează intrările index și actualizează fișierele din arborele de lucru care sunt diferite între commit și CAP. Dacă un fișier care diferă între commit iar HEAD are modificări locale, resetarea este întreruptă