Comenzi ADB Fastboot pentru Android, Windows, Mac și Linux

⏱️ 11 min read

Comenzi Fastboot pentru Android, Windows, Mac și Linux: Cu toții s-ar putea să fim foarte bine conștienți de ce este înrădăcinarea și ce magie poate face telefonului dvs. altfel plictisitor. Înrădăcinarea mărește numărul de opțiuni pe care le puteți personaliza și utiliza dispozitivul la nivel de administrator. Un smartphone se convertește într-unul mai inteligent prin rădăcină. Și cum se întâmplă asta? Prin comenzi ADB Fastboot.

Comenzile ADB Fastboot sunt cruciale în procesul de înrădăcinare, care vă permite atât de multă libertate de a vă bucura cu dispozitivul. Cine știe ce este înrădăcinarea și îl puteți efectua, știu, de asemenea, cum își vor intersecta calea cu comenzile ADB Fastboot. Aici, în acest articol, veți găsi comenzile pentru a vă ajuta și a vă ajuta să reporniți sistemul pentru a intra în bootloader.

Rețineți că ar trebui să știți ce sarcină face o anumită linie de comandă. Prin urmare, este crucial să analizăm în primul rând utilizările unei anumite comenzi. Începem-

Cea mai bună listă de comenzi ADB și Fastboot pentru Android (Windows / Mac / Linux)

 • adb reboot bootloader: Puteți intra în această comandă în continuare pentru a intra în modul fastboot sau bootloader. Această linie de comandă vă permite să intrați în bootloader-ul telefonului dvs. pornind-l în acel mod. La fel ca și comanda de recuperare, este mai convenabil să porniți dispozitivul în modul de încărcare cu o comandă de pe computer decât utilizând un număr specific de chei și răbdare!
 • recuperare repornire adb: Această comandă este în general utilizată de dezvoltatori pentru a instala actualizările de telefon care nu sunt lansate oficial. Când recuperarea este instalată deja pe dispozitivul dvs., puteți descărca un firmware update.zip atunci când vine vorba de actualizarea fișierului APK existent pe dispozitiv.

O serie de funcții, cum ar fi intermitentele ROM pe dispozitivul dvs., necesită pornirea în modul de recuperare. Va trebui să țineți apăsat un set specific de taste sau butoane ale dispozitivului pentru câteva secunde. Această comandă vă permite să porniți direct în modul de recuperare.

 • fastboot reboot bootloader: Puteți utiliza această linie de comandă dacă doriți să reporniți dispozitivul atunci când doriți să efectuați modificări suplimentare în partea din spate. Oricum, va trebui să reporniți înapoi la fastboot.
 • recuperare flash fastboot XYZ.img: Puteți utiliza această linie de comandă pentru a transforma fișierul imagine de recuperare în recuperare personalizată.
 • fastboot flash XYZ.zip: Fișierul zip poate fi intermitent prin modul fastboot.
 • repornire adb: Dispozitivul poate fi o repornire în modul normal cu ajutorul acestei linii de comandă. Puteți utiliza acest lucru după ce ați afișat fișierul APK în sistem. Sau, de asemenea, puteți reporni dispozitivul revenind la Android după procedura de recuperare a sistemului de operare mai vechi.
 • dispozitiv adb: Cu această linie de comandă puteți verifica conexiunea și puteți obține informații despre dispozitivele conectate la computer. În timp ce utilizați ADB, aceasta este comanda pe care o veți rula mai întâi. vă va afișa o listă cu toate dispozitivele pe care le-ați conectat la computer.
 • dispozitiv de pornire rapidă: Acest lucru vă va informa despre toate dispozitivele conectate.
 • instalare adb (menționează modul de a înregistra): Acest lucru este utilizat în special de către profesioniștii în depanare și dezvoltatorii de aplicații. Această comandă vă ajută să instalați fișierul zip sau fișierul APK pe dispozitivul dvs. Android.

Această comandă poate fi utilizată pentru a instala o anumită aplicație pe dispozitivul dvs., fără să o deranjați deloc. Deși această metodă nu este prea utilă cu aplicațiile Google Play Store care pot fi instalate, dezinstalate, actualizate cu câteva clicuri pe ecran, se dovedește a fi foarte convenabil să descărcați o aplicație.

 • dezinstalare adb: Când credeți că este momentul să eliminați orice aplicație din memoria RAM a dispozitivului dvs., puteți face acest lucru introducând numele complet al acelui pachet. Această comandă poate fi utilizată pentru a dispărea absolut acea aplicație.
 • adb shell densitate wm (dpi): Cu ajutorul acestei comenzi, puteți modifica densitatea pixelilor de pe ecranul telefonului fără a fi nevoie să faceți față obstacolelor.
 • adb shell: Cu ajutorul acestei linii de comandă, puteți deschide sau rula comenzi într-un terminal de pe telefonul sau tableta Android gazdă.
 • adb sideload (modalitate de update.zip): Dezvoltatorii folosesc în mod specific această linie de comandă pentru a instala actualizarea telefonului care nu este lansată oficial. Împreună cu recuperarea personalizată, puteți descărca un firmware update.zip atunci când vine vorba de actualizarea unui fișier APK existent pe dispozitiv. Puteți împinge și bloca ROM-uri personalizate și fișiere zip de pe computer.
 • backup adb: Puteți crea o copie de rezervă absolută a dispozitivului dvs. Android și puteți salva pe computer. Deși puteți crea o copie de rezervă a dispozitivului altfel, dar dacă aveți de gând să întreprindeți ceva riscant, cum ar fi înrădăcinarea, este de preferat să aveți o copie de rezervă completă a dispozitivului.
 • restaurare adb: Cu această linie de comandă, puteți restaura o copie de rezervă pe dispozitiv. restaurarea adb vă încurajează să indicați un fișier de rezervă existent și să îl restaurați pe telefon sau tabletă.
 • adb pull (menționează calea către orice folder sau fișier de pe dispozitiv): Puteți împinge această comandă numai atunci când pe dispozitivul dvs. a fost instalată o recuperare personalizată. Puteți copia orice fișier situat oriunde în telefon cu ajutorul acestei comenzi. De asemenea, un fișier poate fi salvat în orice folder dorit de utilizator.

Puteți copia fișiere de pe telefon pe computer. Când extrageți fișiere, puteți părăsi parametrul destinație. Fișierele vor fi copiate în folderul de pe computerul dvs. în care este prezent ADB. Puteți muta acest fișier unde doriți mai târziu.

 • adb push: Puteți utiliza această linie de comandă numai și numai atunci când aveți o recuperare personalizată instalată pe dispozitiv. Puteți trimite un fișier ZIP sau APK de pe computerul dvs. Windows pe dispozitivul dvs. Android cu ajutorul acestei comenzi. Dacă fișierul pe care doriți să îl copiați este deja în folderul de instrumente în care este prezent ADB, atunci tot ce trebuie să faceți este să introduceți numele unui fișier ca sursă.

Comanda push vă ajută să copiați fișiere de pe computer pe telefon fără a vă deranja deloc dispozitivul. Acest lucru se dovedește a fi foarte util în timp ce faceți față fișierelor bugger de pe computer pe telefon. Un exemplu este dat – ROM-uri sau filme etc. Trebuie să cunoașteți calea completă a fișierului atât pentru computer, cât și pentru dispozitiv, astfel încât să copiați fișierele.

 • blocare OEM fastboot: Cu aceasta, puteți reloca bootloaderul dispozitivului.
 • deblocare rapidă OEM: Puteți utiliza această comandă pentru deblocarea bootloader-ului pentru dispozitivul Android. În acest fel, deblocarea încărcătorului de boot poate face posibil accesul la root.

Descărcați ADB și Fastboot

Descărcați instrumentul Minimal ADB și Fastboot

dispozitivul fastboot arată dispozitivele conectate de pe computer
repornire rapidă Pentru a reporni dispozitivul
recuperare repornire rapidă Pentru a porni dispozitivul în modul de recuperare
deblocare OEM fastboot Blochează din nou încărcătorul de încărcare al dispozitivului tău
deblocare rapidă boot OEM deblocați bootloaderul cu această comandă
fastboot informație despre dispozitiv OEM verificați starea blocării / deblocării încărcătorului de încărcare
recuperare flash fastboot recuperare flash folosind modul fastboot
boot boot rapid porniți direct în recuperare fără a-l instala
fișier flash fastboot fișier zip flash flashable din modul fastboot
fastboot getvar cid afișează CID-ul telefonului tău
dispozitive adb lista dispozitivelor atașate la computer
adb reboot reporniți smartphone-ul
adb reboot-bootloader reporniți la bootloader sau fastboot sau la modul de descărcare
recuperare adb reboot reporniți dispozitivul în modul fastboot
adb get-serial nr obțineți numărul de serie al dispozitivelor conectate
instalare adb pentru a instala aplicații peste adb
adb install -r dacă ați instalat deja aplicația și doriți să o actualizați
adb dezinstalați nume_pachet.aici dezinstalați o aplicație utilizând adb
adb dezinstalați nume_pachet.aici dezinstalați aplicația, dar păstrați memoria cache și datele
push adb (sursă) (destinație) copiați fișierul de pe computer pe smartphone
adb trage copiați fișierul de pe telefon pe computer
adb shell (comandă) rulați comanda în terminalul de pe dispozitivul gazdă Android
backup adb creați o copie de rezervă a dispozitivului și stocați-l pe computer
restaurare adb restaurați copia de rezervă pe telefon
adb sideload împingeți și instalați fișier zip flashable sau ROM personalizat pe dispozitiv
adb logcat vă arată jurnalul în timp real al telefonului
adb start-server porniți procesele serverelor adb
adb kill-server opriți procesele serverului adb
adb reboot fastboot reporniți dispozitivul în modul fastboot

Notă: – Marcați pagina noastră pentru a afla mai multe astfel de trucuri și sfaturi legate de tehnologie.

Ce sunt comenzile ADB și Fastboot?

Comenzile ADB și Fastboot sunt considerate utilitățile de sistem care vă ajută să accesați sistemul Android din spate atunci când dispozitivul dvs. a fost conectat la Windows PC sau Mac sau Linux. Această structură de bază este aceeași pentru toate sistemele de operare, dar este mult mai ușoară pentru Windows. Va trebui să vă asigurați că trimiteți fișierele zip sau APK pe smartphone-ul sau tableta dvs. Android prin Linux sau Mac OS decât Windows.

Care este diferența dintre ADB și Fastboot?

ADB înseamnă Android Debug Bridge. Este utilizat atunci când sistemul de operare Android rulează pe dispozitivul dvs. Acest instrument Acest ADB va permite utilizatorului să acceseze folderele de sistem și, de asemenea, să facă modificări și să deschidă și fișierele ascunse. Cu toate acestea, rețineți că va trebui să vă rădăcinați dispozitivul înainte de a începe această procedură.

Fastboot este utilizat atunci când sistemul de operare Android nu rulează pe dispozitivul dvs. Pentru utilizarea fastboot, tot ce trebuie să faceți este să porniți dispozitivul în modul fastboot. Veți avea acces la partiția dispozitivului dvs. care nu se va reflecta în timp real, chiar și după modificări.

Unde se utilizează comenzile ADB Fastboot?

Majoritatea utilizatorilor preferă un prompt de comandă pe Windows sau terminalul pe Linux sau Mac. Însă problema apare atunci când utilizatorii sunt destul de speriați să folosească un cod fără să aibă cunoștințe complete despre acesta și pașii care urmează. Iată câteva dintre premisele pe care trebuie să le urmați înainte de a utiliza codul și de a utiliza comenzile ADB și Fastboot.

În primul rând, rețineți pentru a activa opțiunea dezvoltator de pe dispozitivul dvs. accesând setările> Despre telefon. Acum, atingeți opțiunea Build number pentru momentul în care ecranul afișează mesajul „Ai activat cu succes dezvoltatorul”.

Acum, reveniți la Setări> Opțiuni pentru dezvoltatori și alegeți Depanarea USB și faceți clic pe OK pentru a continua.

Rețineți că descărcați driverele OEM adecvate pentru dispozitivul dvs.

Cum se folosește linia de comandă?

Pentru a utiliza Prompt de comandă deschideți linia de comandă pe Windows sau terminal pe Linux sau Mac. Navigați acum la SDK care a fost descărcat de pe site-ul dezvoltatorului Android. Dezarhivarea fișierului este un pas crucial pentru întreprindere. Apoi extrageți fișierul dezarhivat și denumiți folderul ca Platform-Tools.

 1. Asigurați-vă că conectați dispozitivul la computerul Windows printr-un cablu USB.
 2. De asemenea, navigați utilizând comanda- CD[path to platform-tools], la fel ca- cd / home / xbxntx / Downloads / platform-tools.
 3. O altă modalitate de a realiza cele de mai sus este prin tastând cd și apoi setând pentru a permite spațiu și trageți dosarul platformă-instrumente în Fereastra Terminal.
 4. În cazul în care utilizați Windows, apăsați butonul Shift + Faceți clic dreapta pe folderul Platform-Tools pentru alegerea promptului de comandă.

Notă: Pentru Windows, puteți introduce fișierul fastboot (linie de comandă) sau adb (linie de comandă). În timp ce, pentru Linux sau Mac, puteți intra./ adb și ./fastboot.

Cuvinte finale:

Sper că ați găsit util articolul despre cele mai bune comenzi ADB și Fastboot. Dacă aveți îndoieli sau sunteți blocați la oricare dintre pași, ne puteți informa în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Continuați să vizitați pagina noastră – Routech.ro pentru mai multe astfel de articole sau vă puteți abona, de asemenea, la newsletter-ul nostru pentru a primi notificări în timp util ale postărilor noastre orientate către tehnologie.

Androiding fericit ????

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x