Comenzi utile FFMPEG pentru gestionarea fișierelor audio și video

Comenzi utile FFMPEG pentru gestionarea fișierelor audio și video
⏱️ 5 min read

Gestionarea conținutului media nu este întotdeauna ușoară. Formatele de fișiere complică și mai mult lucrurile. Multe sisteme Linux folosesc un instrument puternic atât pentru redarea cât și pentru gestionarea conținutului media: FFMPEG.

FFMPEG este un instrument puternic din linia de comandă pe care îl puteți utiliza cu ușurință pentru a vă gestiona și converti fișierele media. De asemenea, poate fi ușor scriptat sau încorporat în programe complete. Iată câteva comenzi utile FFMPEG care vă vor ajuta să profitați la maximum de aceasta.

1. Vizualizați informații despre fișiere

FFMPEG are acces la toate informațiile despre fișierele cu care lucrați. Puteți afișa aceste informații în terminal fără a modifica fișierul sau a rula o conversie.

2. Conversii simple între formate

În ciuda puterii sale, FFMPEG este foarte simplu de utilizat. Puteți converti cu ușurință un fișier între formate cu o singură comandă.

Același lucru funcționează și cu fișierele audio.

Conversia audio FFMEPG

3. Ținte video

Pentru videoclipuri, FFMPEG include și o caracteristică care încearcă să se potrivească cu specificațiile unui mediu de ieșire. Este folosit în principal pentru formatarea unui videoclip care să fie ars pe un DVD.

Puteți specifica și regiunile.

4. Conversia video în audio

Dacă aveți un videoclip cu un cântec pe care l-ați dori sau, eventual, aveți nevoie doar de porțiunea audio a unui fișier video, puteți utiliza FFMPEG pentru a elimina videoclipurile dintr-un fișier, lăsând doar audio.

5. Convertiți videoclipurile în GIF

Dacă sunteți un fan al creării de meme din scurte .gifs animate, aveți noroc. FFMPEG poate converti un fișier video într-un GIF. Combinați acest lucru cu următoarea secțiune despre crearea clipurilor pentru a izola exact piesa video dorită.

6. Crearea de clipuri

Puteți crea și clipuri video și audio cu FFMPEG. Trebuie doar să specificați un punct de pornire și cât timp doriți să ruleze FFMPEG. -ss pavilion vă va oferi un punct de plecare. Dă-i timp să intre hh:mm:ss. Același lucru este valabil și pentru -f steag care va specifica durata de execuție a clipului. La final, -c pavilion îi spune FFMPEG să creeze o copie din original în loc să taie același fișier.

7. Scalare video

FFMPEG poate, de asemenea, să redimensioneze videoclipurile la diferite rezoluții pentru a reduce dimensiunea și / sau pentru a se potrivi ecranelor diferite. Specificați dimensiunile dorite și se va scala automat la conversie.

8. Adăugați subtitrări la videoclip

Dacă aveți un fișier video și subtitrările însoțitoare separate, puteți adăuga subtitrările cu FFMPEG.

9. Rotiți un videoclip

Puteți modifica de fapt rotația unui videoclip. Acest lucru este util atunci când doriți să formatați un videoclip pentru dispozitive mobile. Există mai multe opțiuni pe care le puteți utiliza pentru a schimba direcția de rotație. 0 este pentru o rotație în sens invers acelor de ceasornic și un flip vertical. 1 este pentru o rotație de 90 de grade în sensul acelor de ceasornic. 2 rotește videoclipul cu 90 de grade în sens invers acelor de ceasornic. 3 va roti videoclipul cu 90 de grade în sensul acelor de ceasornic și îl va roti vertical.

10. Setați Bitrate audio

Când convertiți fișiere audio, este adesea important să setați rata de biți a fișierului rezultat. Rata de biți va ajuta la îmbunătățirea calității sunetului. Pentru a specifica rata de biți, utilizați -ab steag.

11. Adăugați un banner la audio

Dacă creați un fișier audio pentru încărcare pe un site video, puteți adăuga unul pentru a transforma sunetul într-un fișier video cu o imagine statică.

12. Modificați volumul implicit al fișierelor audio

Uneori aveți un fișier audio care este prea liniștit pentru a fi auzit sau, mai rău, unul care este obositor de tare. Puteți utiliza FFMPEG pentru a modifica volumul implicit al unui fișier audio. Consideră că 1 este volumul implicit, deci 2 ar fi dublu față de original și 0,5 ar fi jumătate.

13. Înregistrați audio

De asemenea, puteți utiliza FFMPEG pentru a înregistra audio direct de la o sursă de intrare, cum ar fi un microfon. Funcționează foarte asemănător cu orice altceva, dar trebuie să specificați ce backend audio (alsa sau pulseaudio) utilizați. De asemenea, trebuie să specificați un dispozitiv (microfonul) ca sursă în loc de fișier.

FFMPEG pentru buclă

Idei de închidere

De fapt, puteți face mult mai mult cu FFMPEG și, odată ce ați început să creați scripturi, veți găsi mai multe posibilități. Începeți să combinați și aceste opțiuni și veți descoperi că puteți câștiga un pic de control asupra fișierelor media.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în septembrie 2016 și a fost actualizat în februarie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x