Comparativ: care sunt limitele de dimensiune a atașamentelor pentru Gmail, Yahoo, Outlook, Hotmail și multe altele

email1 1.webp
⏱️ 5 min read

Nu este nimic mai enervant decât un atașament de e-mail care refuză să treacă. De nouă ori din zece, acest lucru se întâmplă deoarece dimensiunea fișierului atașat depășește limita impusă de furnizorul de servicii. Dacă acest lucru se întâmplă mai des decât doriți, vă recomandăm să vă uitați la alți furnizori de servicii de e-mail și la limitele de dimensiune a fișierelor pe care le oferă. Deci, fără alte prelungiri, să aruncăm o privire asupra limitelor de dimensiune a atașamentelor pentru Gmail, Yahoo Mail, Outlook, Hotmail și multe altele.

Citeste si: Lansarea Nothing Phone 2a este iminentă în India, are certificare BIS

De ce furnizorii de servicii de e-mail impun o limită de dimensiune a atașamentelor?

De ce furnizorii de servicii de e-mail impun o limită de dimensiune a atașamentelor?

Limitele de dimensiune pentru atașamente există din două motive majore. Primul motiv este legat de securitatea serverului, deoarece lipsa limitei de stocare/dimensiuni atașate poate determina anumite entități rău intenționate să trimită fișiere extrem de mari prin e-mail, ceea ce duce la o întrerupere a serverului. Limitarea dimensiunii fișierului reduce șansele acestor atacuri. Odată ce încărcați un atașament care depășește limita stipulată, e-mailul dvs. va rămâne blocat în căsuța de ieșire.

Creșterea serviciilor de stocare în cloud a oferit furnizorilor de servicii de e-mail un impuls suplimentar pentru a limita dimensiunea atașamentelor. Limita de dimensiune pe Gmail împinge utilizatorii către Google Drive, care este foarte compatibil cu primul. Același lucru este valabil și pentru Office 365/Hotmail și OneDrive. Acești furnizori de servicii sunt capabili să genereze mai multe venituri taxând utilizatorii pentru spațiu de stocare suplimentar pe serviciile lor de stocare în cloud respective.

Limitele de dimensiune a atașamentelor pentru Gmail, Yahoo Mail, Outlook și multe altele

Furnizor de servicii Limită de dimensiune a atașamentului
Gmail 25 MB (atașamentele mai mari sunt trimise ca link Google Drive)
Yahoo Mail 25 MB
Outlook 20 MB
Hotmail 25 MB
AOL 25 MB
WhatsApp 16 MB pentru media, 2 GB pentru documente
Telegramă 2 GB
Facebook Messenger 25 MB
iMessage 100 MB
Google Drive 15 GB stocare gratuită
iCloud 5 GB de stocare gratuită
Dropbox 2 GB de stocare gratuită
SkyDrive 7 GB stocare gratuită
One Drive 5 GB de stocare gratuită

Cum evit limita de dimensiune a fișierului atașat?

Cum evit limita de dimensiune a fișierului atașat?

Din când în când, puteți atinge limita de dimensiune a fișierului pentru atașamentele de e-mail sau media pe care încercați să le trimiteți printr-o aplicație IM. Nu este nevoie să vă supărați, deoarece există o grămadă de lucruri pe care le puteți face în acest scenariu. Iată câteva sfaturi și trucuri pentru tine.

  • Utilizați un serviciu de stocare în cloud: Cea mai bună modalitate de a depăși limita de dimensiune a fișierelor pentru e-mailuri și mesagerie instant este prin utilizarea unui serviciu de stocare în cloud precum Dropbox, Google Drive sau OneDrive. Această opțiune nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea media și extinde limita de dimensiune cu o marjă confortabilă.
  • Decupați-vă pozele: WhatsApp este renumit pentru limitarea dimensiunii tuturor fișierelor media la 16 MB. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face în acest scenariu este să tăiați ușor imaginile pentru a le reduce dimensiunea. Puteți decupa imaginile din editorul de imagini nativ al smartphone-ului dvs. Chiar și o recoltă ușoară care abia se observă va funcționa și în această situație.
  • Decupați videoclipurile: Editarea părților inutile ale unui videoclip poate reduce dimensiunea acestuia cu un factor mare. Dacă videoclipul dvs. abia depășește limita de dimensiune a fișierului, decupați câteva secunde de la început și de la sfârșit pentru a se conforma limitei. Acest lucru se poate face folosind editorul nativ al telefonului și nu necesită o aplicație terță parte. Citiți acest articol pentru a afla mai multe.
  • Comprimați fișierele: Documentele PDF și alte fișiere rareori creează probleme, dar dacă o fac, le puteți comprima cu ușurință folosind o aplicație terță parte sau un instrument online. Site-uri precum Mic PDF, PDF24Toolsși SodaPDF oferă instrumente gratuite pentru acest loc de muncă. Puteți găsi chiar și un instrument de compresor PDF pe site-ul oficial Adobe.

Întrebări frecvente (FAQs)

Care este dimensiunea maximă a fișierului pe care Gmail o permite să fie trimis ca atașament?

Puteți trimite fișiere de până la 25 MB folosind Gmail. Yahoo și Hotmail au, de asemenea, o limită de dimensiune a fișierelor similară.

De ce nu pot trimite prin e-mail un fișier chiar dacă are aceeași dimensiune cu limita permisă?

Limita de dimensiune a fișierului constituie dimensiunea atașării, precum și dimensiunea textului din e-mail. Aceasta înseamnă că un atașament care are dimensiunea exactă, deoarece limita permisă nu va trece dacă există și un text în e-mail.

Cum trimit un atașament mare pe Gmail?

Puteți împărți conținutul atașamentului în mai multe e-mailuri sau puteți utiliza Google Drive pentru a le trimite pe toate odată. De asemenea, puteți comprima atașamentul dacă nu vă deranjează să compromiteți calitatea.

Citeste si: Trailerul GTA 6 lansat: o scurgere online a făcut ca trailerul jocului să fie lansat înainte de termen

Concluzie

Acestea sunt limitele de dimensiune a atașamentelor impuse de Gmail, Hotmail, Yahoo Mail, Outlook și alți furnizori de servicii de e-mail. De asemenea, trebuie să știți că dimensiunea cumulată a e-mailurilor din căsuța dvs. de e-mail Gmail consumă, de asemenea, o parte semnificativă din spațiul de stocare gratuit de pe Google. Asigurați-vă întotdeauna că ștergeți e-mailurile spam pentru a păstra stocarea gestionabilă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x