Comutatoare utile din linia de comandă Chrome și ce să faci cu ele

Comutatoare utile din linia de comandă Chrome și ce să faci cu ele

⌛ Reading Time: 5 minutes

Ca și în cazul tuturor software-urilor, setările implicite din Chrome nu vor mulțumi pe toată lumea. Majoritatea oamenilor vor trebui doar să schimbe setările accesibile în mod normal prin meniu. Alții știu despre o pagină ascunsă, accesibilă tastând chrome://flags/ în bara de adrese.

Dar aveți o a treia opțiune pentru a schimba comportamentul Chrome.

Ce sunt comutatoarele din linia de comandă Chrome?

Acestea sunt pur și simplu parametri trecuți către un fișier executabil. Le puteți testa acum. Deschideți o linie de comandă: apăsați tasta logo Windows, tastați „cmd” și deschideți linia de comandă.

chrome-switches-start-menu-command-prompt

Schimbați directorul activ în calea de instalare a Chrome.

Acum lansați browserul în modul incognito.

chrome-switches-command-prompt

În acest caz, --incognito este comutatorul din linia de comandă. Puteți testa restul comenzilor în promptul de comandă. Când decideți setul de comutatoare pe care doriți să le utilizați, le puteți adăuga la comanda rapidă Chrome. Una dintre următoarele secțiuni va explica acest pas.

Comutatoare utile din linia de comandă Chrome explicate

Important: pentru ca unele comutatoare să aibă efect, trebuie să închideți toate ferestrele Chrome înainte de a lansa executabilul cu parametrii trecuți. De asemenea, unele dintre aceste comutatoare de linie de comandă vor funcționa și în Mac și Linux.

--show-fps-counter

Aceasta arată un contor cadre pe secundă, la fel ca cele pe care le puteți vedea în jocurile video 3D. Numără doar cadrele când ecranul este actualizat (mișcare, modificări grafice).

comutatoare-crom-arată-fps

--incognito

Aceasta lansează Chrome în modul incognito, care nu lasă urme din istoricul dvs. de navigare. De asemenea, puteți lansa în acest mod făcând clic dreapta pe comanda rapidă Chrome din bara de activități.

--no-referrers

Faceți clic pe acest link: https://www.google.ro/search?q=test+refferrer+url. Din pagina respectivă, faceți clic pe rezultatul care duce la https://www.whatismyreferer.com/. Veți vedea că site-ul web știe de unde ați venit, linkul de referință. Cu comutatorul de aici, puteți opri acest comportament.

chrome-switches-referrer-hidden

De asemenea, puteți comuta întrerupătoarele. Aceasta înseamnă că puteți utiliza mai mult de un parametru pentru a trece la executabil. De exemplu, puteți utiliza chrome --incognito --no-referrers.

--restore-last-session

Aceasta va restabili toate filele pe care le-ați avut în Chrome la ultima închidere. Este adevărat că puteți seta o opțiune și în setările Chrome pentru a obține acest comportament. Nu uitați, puteți crea două comenzi rapide pe desktop, cu scopuri diferite. De exemplu, una în care deschideți o singură filă nouă și alta în care restaurați sesiunea anterioară.

--disable-extensions

După cum sugerează și numele, acest lucru dezactivează toate extensiile și este util pentru persoanele care nu le folosesc. Poate fi util și pentru persoanele mai puțin pricepuți în tehnologie. Unele site-uri profită de oameni și îi păcălesc să instaleze extensii nedorite și poate rău intenționate. Imaginați-vă că adăugați acest lucru la comanda rapidă Chrome a computerului bunicii dvs. Acum, niciun site nu va putea adăuga din nou aceste extensii și să-și redirecționeze traficul de căutare către un site obscur.

--disable-notifications

Dacă te-ai săturat de notificările care apar în partea din stânga sus a browserului, le poți dezactiva complet.

crom-comutatoare-dezactivare-notificări

Rețineți că nu ar trebui să utilizați acest lucru dacă ați activat de fapt notificările din browser pentru lucruri precum Facebook sau Gmail.

--start-maximized

Aceasta forțează browserul să-și deschidă fereastra în modul maximizat. Este util în versiunile de Windows în care, dintr-un anumit motiv, Chrome nu își va aminti setările ferestrei.

--disable-sync

Dezactivează, în sesiunea curentă, sincronizarea parolelor, marcajelor, istoricului și a celorlalte lucruri care sunt sincronizate în mod normal cu contul dvs. Google.

--no-experiments

Util dacă ați greșit cu un flag greșit în „chrome: // flags” și acum browserul dvs. nu va mai porni. Lansați Chrome cu acest comutator, accesați pagina Steaguri, resetați setările la valorile implicite și apoi porniți normal (fără comutator).

--mute-audio

Dezactivează complet sunetul în Chrome.

Cum se adaugă un comutator de linie de comandă la comanda rapidă Chrome

Faceți clic dreapta pe desktop și accesați „Nou” și apoi „Comandă rapidă”.

chrome-switch-new-shortcut

Aceasta presupune că Windows este instalat pe unitatea C. Navigați la „Acest PC -> C -> Fișiere de program (x86) -> Google -> Chrome -> Aplicație”. Selectați executabilul Chrome, faceți clic pe „OK”, apoi pe „Următorul”.

chrome-switch-brows-to-chrome

Accesați comanda rapidă creată pe desktop. Faceți clic dreapta și selectați „Proprietăți”. În câmpul „Țintă” introduceți comutatoarele de linie de comandă dorite. Este important să le adăugați după ghilimele! Dacă adăugați în ghilimele, veți primi o eroare.

chrome-switches-shortcut-properties

Concluzie

Puteți consulta acest site web pentru o listă cuprinzătoare de comutatoare de linie de comandă Chrome. Rețineți, însă, că nu toate sunt compatibile cu versiunea Windows. Unele sunt pentru mobil, altele pentru Linux, altele specifice pentru Chromium. De asemenea, software-ul este dezvoltat rapid, iar unele comutatoare sunt pur și simplu eliminate în versiunile mai noi. Dar puteți testa în promptul de comandă și puteți vedea dacă aveți nevoie.