Concepții greșite frecvente despre jocuri pe PC de care ar trebui să fiți conștienți

Concepții greșite frecvente despre jocuri pe PC de care ar trebui să fiți conștienți

⌛ Reading Time: 6 minutes

Ca parte a războaielor consolelor, în special în ultima vreme, jucătorii de consolă și alte surse au început să răspândească unele concepții greșite în jurul jocurilor pe PC. Dacă nu sunteți familiarizați cu platforma, probabil credeți că jocurile pe PC sunt mai scumpe sau că sunt doar pentru persoanele care folosesc șoareci și tastaturi. Din fericire pentru comunitatea de jocuri pe computer, te înșeli. Și, din fericire pentru dvs., acest articol este aici pentru a vă informa despre adevărul care stă la baza unor concepții greșite obișnuite despre jocuri pe PC.

1. Jocurile pe PC nu au exclusivități

Acum, când te gândești la „exclusivități”, probabil că te gândești la Mario, nu? Este adevărat că jocurile pe PC o fac nu au cele mai recente titluri de primă parte ale producătorilor de console, dar asta nu înseamnă că nu are propriile sale exclusivități. Să numim câteva dintre ele:

  • Dota 2, unul dintre cele mai populare MOBA din lume. Este, de asemenea, un record imens în eSports, cu un premiu de 11,4 milioane de dolari pentru The International în 2015. Liga Legendelor, rivalul său apropiat, este, de asemenea, un PC exclusiv și, în timp ce al treilea dintre cele trei mari MOBA, Lovi, vede un port către console, acest port vine cu trei ani prea târziu.
  • Star Citizen poate fi încă în alfa, dar priceperea grafică și mărimea jocului sunt ceva ce se spune că este fără precedent. Este un joc care profită cu adevărat de platforma PC și de tot ce are de oferit.

concepții greșite despre jocuri pe PC - starcitizen

  • ARMA 2 și 3 sunt semnele distinctive ale jocurilor de sim militare datorită acurateței lumii reale a luptei moderne și a motorului lor avansat. Adevăratul motiv pentru care aceste jocuri sunt în centrul atenției este totuși pentru titluri de genul ZiuaZ, moduri făcute de fani care au apărut din ele și au revoluționat genul de supraviețuire.
  • Titluri indie de aur, cum ar fi Undertale, Pilda Stanley, O pălărie în timp, si multe altele!

O mulțime de titluri majore pe mai multe platforme și-au făcut numele pe PC sau sunt mai bune pe PC. Vrajitorul seria a început pe PC, trecând doar pe console cu al doilea și al treilea joc, care pot fi împinse mai departe pe PC decât pe console. Două titluri multiplayer majore, Counter-Strike: Global Offensive și Echipa Fortress 2, sunt de fapt și multi-platformă. Cu toate acestea, ambele jocuri primesc în mod regulat actualizări majore de conținut de la Valve … actualizări de conținut pe care omologii lor de pe consolă nu le primesc.

Chiar și pentru mai multe platforme, PC-ul este, în general, cea mai bună platformă pentru a juca jocurile, pentru mai multă performanță, grafică mai frumoasă și mai multe caracteristici. Cele mai tari titluri noi, în special în eSports, tind să înceapă pe PC, iar PC-ul nu are lipsă de disponibilitate de jocuri clasice, precum originalul Jumătate de viață, jocuri care au schimbat definitiv industria.

2. Jocurile pe PC sunt doar pentru mouse și tastatură

concepții greșite despre jocuri pe computer - controlere

O altă concepție greșită populară este că jocurile pe PC sunt bune numai pentru utilizarea mouse-ului și a tastaturii. Deși este adevărat că mouse-ul și tastatura sunt cele mai dominante metode de intrare pe jocurile pe PC, în special pentru titlurile de strategie și shooter-urile la prima persoană, jocurile care beneficiază mult de schema de control, mouse-ul și tastatura sunt departe de singura metodă de control acceptată pe PC platformă.

De fapt, s-ar putea să vă surprindă, dar aproape fiecare gamepad la care vă puteți gândi este acceptat pe PC. Controlerele Xbox 360 și One sunt acceptate chiar de la început, majoritatea titlurilor PC-urilor lansate în ultimul deceniu le susțin. Alte gamepad-uri, cum ar fi un pad PlayStation 3 sau un controler GameCube, pot fi făcute să funcționeze și cu un PC, atâta timp cât sunteți dispus să instalați driverele necesare și să cumpărați adaptoarele USB necesare pentru tampoane. Am două controlere conectate la PC – un pad 360 pentru majoritatea jocurilor cu controller și un pad GameCube pentru emularea jocurilor Gamecube și Wii.

3. Jocurile pe PC nu pot fi jucate pe canapea

concepții greșite despre jocuri pe computer - jocuri pe canapea

De fapt, se poate. Puteți folosi un dispozitiv precum Steam Link sau un HTPC modest pentru a transmite conținut de pe un PC mare în sufragerie sau pur și simplu aduceți acel PC într-un living și conectați-l la televizor cu un cablu HDMI. Există diverse soluții disponibile pentru a naviga într-un mediu desktop din confortul canapelei, dacă doriți. Dacă nu, puteți folosi ceva de genul Steam Big Picture pentru a ocoli interfața desktop în întregime, interacționând cu computerul dvs. numai printr-o metodă compatibilă cu controlerul!

Acum, recunosc că acest lucru necesită câteva bucle suplimentare pe care altfel nu le-ați sari cu o consolă. Dar să recunoaștem: aduceți putere și personalizare la nivel de computer în televizorul și canapeaua din sufragerie. Nu-i așa? bolnav?

4. Jocurile pe PC sunt mai scumpe decât jocurile pe console

concepții greșite despre jocuri pe computer - consolă ucigașă

Vedeți imaginea de mai sus? Ar putea fi mai ieftin dacă aș alege să întrerup sistemul de operare (sunteți mai mult decât binevenit să rulați o distribuție Linux), dar iată. Această versiune are componente care au performanțe mai bune decât PS4 și Xbox One chiar în același interval de preț. Iată un legătură.

Bine atunci. Acesta este hardware-ul și sistemul de operare. Ce ziceti jocurile?

Există o mulțime de concurență în vitrinele online de pe computer. Alegerile proeminente includ Steam, GOG, Origin și multe altele. Aceste magazine care concurează între ele pe aceeași platformă înseamnă că vânzările pe PC sunt foarte regulate și foarte importante, oferind reduceri uriașe de prețuri chiar și pe cele mai noi software.

concepții greșite despre jocuri pe PC - vrăjitoare

Apropo, este doar o vânzare aleatorie. Vânzările de iarnă și de vară sunt legendare pe platforma PC pentru reducerea jocurilor de 50 la 95%. Nici ele nu sunt doar titluri independente la întâmplare! Cu câțiva ani în urmă, am cumpărat „Batman: Arkham Asylum” și „Arkham City”, la momentul respectiv 60 $ fiecare, pentru mai puțin de 10 $, cu tot DLC-ul pentru ambele jocuri.

Da.

Concluzie

Deși nu sunt corecte acum, în trecut, multe dintre aceste argumente păreau adevărate. Înainte de lansarea Xbox 360, jocurile pe PC nu aveau o forță precum controlerul 360 pentru a consolida cu adevărat locul gamepad-ului pe PC, motiv pentru care unele titluri anterioare necesită ajustări pentru a fi jucate cu ele. Când PS3 a fost lansat, avea un hardware mult mai puternic decât ceea ce era disponibil chiar și în cele mai bune PC-uri de la acea vreme – prețul său de lansare faimos a făcut ca Sony să preia pierderi din fiecare unitate vândută. Hardware-ul pentru PC era mult mai scump pe atunci, iar vitrinele online care sunt atât de răspândite astăzi nu erau în jur pentru a menține prețul jocurilor pe PC semnificativ mai mic decât frații lor de pe consolă. Cu timpul, însă, aceste lucruri s-au schimbat.

Exclusivele sunt abundente pe platforma PC, deși au fost întotdeauna. În ultimul deceniu, slăbiciunea PC-ului în ceea ce privește suportul controlerului și prețurile hardware au fost ameliorate și, odată cu creșterea soluțiilor de streaming în casă și a computerelor home theater, jocurile pe PC fac în sfârșit pași semnificativi către canapea, un domeniu dominat anterior de consolă. Concepțiile greșite de mai sus există încă din cauza noilor dezbateri cu privire la framerate și rezoluție (datorită puterii relativ reduse a noii console în comparație cu PC-urile din gama medie), iar aceste concepții greșite nu sunt deloc ajutate de marketingul înșelător din jurul jocului de pre-lansare imagini și calculatoare pre-construite.

Acestea fiind spuse, totul ar trebui să fie clar acum. Este ceva ce simți că mi-a scăpat sau pe care ar trebui să-l acoperi în viitor?

Ca întotdeauna, lăsați un comentariu și spuneți-mi ce tu gândi.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.