Conectați laptopul Windows 10 la televizor sau proiector prin cabluri HDMI

⏱️ 2 min read

Conectarea laptopului Windows 10 la televizor sau proiector nu este o știință de rachetă. Cu toate acestea, dacă este prima dvs. încercare în acest sens, ar trebui să consultați articolul de mai jos, unde împărtășim metoda de conectare a laptopului Windows 10 la televizor sau proiector prin HDMI.

Conectați laptopul Windows 10 la televizor sau proiector prin HDMI

Înainte de a intra în procedură, permiteți-mi să vă spun, există o serie de tipuri de cabluri HDMI. În cazul în care conectați Windows la proiector sau televizor numai pentru proiecție, atunci orice cablu HDMI va fi mai bun. Dar dacă faceți acest lucru pentru streaming de conținut 4K sau HDR, vă recomandăm să utilizați cablul HDMI de mare viteză. Alegeți cablul cu înțelepciune care va fi potrivit pentru televizorul sau laptopul dvs.

În general, există 4 tipuri majore de cabluri HDMI ca mai jos –

 1. HDMI standard – 720p / 1080i @ 30Hz
 2. HDMI de mare viteză – rezoluție până la 4K @ 30Hz
 3. HDMI de mare viteză premium – 4K @ 60Hz aka HDR
 4. HDMI de mare viteză Rezoluție de până la 10K @ 120-240Hz

Derulați în jos pentru a afla cum puteți conecta Windows la televizor sau proiector folosind metoda de mai jos –

 • Ca o condiție prealabilă, asigurați-vă că cablurile pe care le utilizați sunt conforme cu porturile de pe televizor și HDMI. Acum conectați un capăt la televizor și celălalt la laptop. Veți găsi porturile de pe televizor mai ales pe lateral sau pe spate.
 • Acum Pe televizor și selectați sursa ca HDMI. În cazul în care televizorul are mai mult de 1 porturi, atunci alegeți portul activ.
 • Apoi apăsați Câștigă + P tastele pentru a deschide Proiect Windows opțiune. Va apărea la fel ca introducerea acțiunii Windows.
 • Conform comodității dvs., alegeți opțiunea corespunzătoare, cum ar fi din – Numai pentru PC, numai pentru al doilea ecran, duplicat, extindere etc.
 • Aceasta va căuta o nouă destinație, iar transmiterea de conținut va începe automat pe televizor sau proiector.
 • De cele mai multe ori, opțiunea Ecran secundar este alegerea generală, deoarece fie că veți utiliza Windows pe un ecran mare, fie să transmiteți conținut.
 • Va fi dificil să folosiți acest lucru ca ecran extins. Puteți accesa secțiunea Afișare și puteți personaliza rezoluția și alte caracteristici.

Sper că articolul a fost util.

Vă mulțumim că ați vizitat ????

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x