Conexiune găsită între personalități și mișcări ale ochilor folosind AI

Conexiune găsită între personalități și mișcări ale ochilor folosind AI
⏱️ 3 min read

Știm că ochii unei persoane pot fi expresivi, dar nu numai că arată cum ne simțim, ci și personalitatea noastră generală, conform cercetărilor de învățare automată. S-a descoperit că această nouă tehnologie poate detecta patru dintre „cele cinci mari” trăsături de personalitate de bază atunci când privește în ochii cuiva.

Cercetarea

Inteligența artificială a fost utilizată pentru a urmări și analiza mișcările ochilor a 42 de studenți. A fost capabil să detecteze trăsăturile de personalitate ale agreabilității, conștiinței, extroversiunii și nevrotismului. Ceea ce nu poate ridica este deschiderea.

Se crede că acest lucru ar putea îmbunătăți modul în care oamenii și mașinile interacționează. Dacă mașinile pot afla despre trăsăturile noastre de personalitate, poate fi capabil să învețe cum am reacționa la ceva și apoi să facem ceea ce avem nevoie pentru a face pe baza acestui lucru.

„Oamenii caută întotdeauna servicii îmbunătățite și personalizate”, a declarat Tobias Loetscher, lector senior al Universității din Australia de Sud. A fost cercetătorul principal al echipei globale care a inclus universitatea sa, Universitatea din Stuttgart, Universitatea Flinders, Institutul Max Planck de informatică din Germania.

„Cu toate acestea, roboții și computerele de astăzi nu sunt conștienți din punct de vedere social, deci nu se pot adapta la indicii non-verbale. Cercetarea oferă oportunități de a dezvolta roboți și computere, astfel încât acestea să poată deveni mai naturale și mai bune la interpretarea semnalelor sociale umane. ”

Dezavantajul înseamnă că această tehnologie ar putea fi implementată atunci când oamenii nu sunt conștienți, cauzând probleme de confidențialitate.

Uite ce se întâmplă acum cu recunoașterea facială și cum este folosit acum de poliție pentru a ne depista. Imaginați-vă ce s-ar putea face dacă ar începe să ne urmărească ochii pentru a afla cum vom reacționa.

Ce spun ochii tăi despre tine

Trăsăturile de personalitate au fost legate de următoarele mișcări:

  • Uită-te mai mult în jur – curios
  • Uită-te la imagini abstracte pentru perioade mai lungi de timp – cu minte deschisă
  • Clipește mai repede – nevrotic
  • Mișcarea ochilor dintr-o parte în alta – deschisă la noi experiențe
  • Schimbări mai mari ale dimensiunii elevilor – mai conștiincioase
  • Petreceți mai puțin timp uitându-vă la lucruri care sunt emoțional negativ – optimism

știri-ai-ochi-om

Acestea, desigur, nu sunt reguli dure și rapide. Dacă vă observați clipiți rapid acum, nu vă îngrijorați gândindu-vă că trebuie să însemne că sunteți nevrotici. Acestea sunt doar tendințe pe care le-au găsit.

Fiind precaut

După cum sa menționat mai sus, există un dezavantaj. Oricât de grozavă este toată această tehnologie atunci când vine vorba de a ne ajuta personal, există întotdeauna șansa ca aceasta să fie folosită împotriva noastră.

Nu trebuie să fie din motive nefaste. Ar putea fi foarte bine intenționat, dar nu toată lumea dorește intruziunea așa cum am găsit aici.

Din nou, este foarte interesant că pot determina astfel de lucruri, dar ne dorim cu adevărat să folosească inteligența artificială asupra noastră pentru a ne determina personalitatea și cum vom reacționa la o anumită situație?

Spuneți-ne ce părere aveți despre această cercetare într-un comentariu de mai jos. Te-am văzut uitându-te la capturile de ecran de aici. Trebuie să fii deschis la minte; pur și simplu nu începe să clipească prea repede.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x