Configurați setările implicite de redare automată în Windows 10

Configurați setările implicite de redare automată în Windows 10
⏱️ 3 min read

Redarea automată în Windows este una dintre acele caracteristici utile care vă permit să configurați cum se comportă un dispozitiv extern sau o unitate atunci când îl conectați la computer. De exemplu, atunci când conectați unitatea amovibilă, puteți face ca Windows să redea automat conținut media, să deschideți unitatea cu File Explorer, să faceți backup sistemului etc. Cât de utilă este, funcția de redare automată din Windows poate fi uneori iritantă.

Iată cum puteți seta setările implicite de redare automată în Windows 10.

Configurați implicit redarea automată din panoul de setări

Configurarea implicită a redării automate în Windows 10 este ușoară și simplă. Pentru a începe, căutați aplicația Setări în meniul Start și deschideți-o.

Odată ce panoul de setări a fost deschis, selectați opțiunea „Dispozitive”.

win10-redare-automată-setări-selectați-dispozitive

Aici, în panoul de setări pentru dispozitive, selectați opțiunea „Redare automată” care apare în bara laterală stângă.

win10-setare-redare-automată-selectare-redare automată

Această acțiune va afișa setările curente de redare automată pe panoul din dreapta. În funcție de unitatea pe care o aveți, veți vedea opțiunile corespunzătoare. De exemplu, deoarece computerul meu nu are o unitate CD / DVD, nu am avut opțiunea de a seta valorile implicite.

Pentru a seta o acțiune implicită, pur și simplu faceți clic pe meniul derulant sub un tip de dispozitiv și selectați opțiunea corespunzătoare. În cazul meu, setez redarea automată pentru a deschide unitatea în File Explorer.

win10-setări-de-redare-automată-alege-opțiuni-de-redare-automată

Notă: dacă doriți ca Redarea automată să întrebe de fiecare dată ce trebuie să faceți atunci când conectați dispozitivul, selectați opțiunea „Întrebați-mă de fiecare dată”.

Dacă nu doriți ca redarea automată să ruleze pentru un anumit tip de dispozitive, selectați opțiunea „Nu faceți nicio acțiune”.

win10-setare-redare-automată-nu-ia-nicio acțiune

Dacă doriți să dezactivați complet funcția de redare automată, comutați butonul de sub „Utilizați redarea automată pentru toate mediile și dispozitivele”.

win10-redare automată-setări-setări-dezactivare-redare automată

Setați setările implicite de redare automată din panoul de control

Dacă doriți mai mult control asupra modului în care se comportă redarea automată pe Windows, atunci utilizarea panoului de control este cea mai bună cale de urmat. Pentru aceasta, căutați „Panoul de control” în meniul Start și deschideți-l.

win10-autoplay-settings-search-cp

După deschiderea panoului de control, găsiți și selectați opțiunea „Redare automată”.

win10-autoplay-settings-cp-select-autoplay

De aici puteți seta setările implicite pentru Redare automată pentru fiecare tip de dispozitiv și tip de suport.

win10-autoplay-settings-cp-auto-play-options

Setați setările implicite de redare automată din politica de grup

Alternativ, puteți activa sau dezactiva redarea automată utilizând Editorul de politici de grup Windows. Pentru aceasta, apăsați „Win + R”, tastați gpedit.msc și apăsați butonul Enter.

win10-autoplay-settings-gpedit-run-command

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de politici de grup. Aici, navigați la următoarea politică: „Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Politici de redare automată”.

win10-autoplay-settings-gpedit-policy

Găsiți și faceți dublu clic pe politica „Dezactivează redarea automată” care apare în panoul din dreapta.

win10-autoplay-settings-gpedit-select-turn-off-autoplay

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări a politicii de redare automată. Selectați butonul radio „Enabled” pentru a dezactiva redarea automată Windows. Dacă doriți, puteți selecta și tipul dispozitivului în panoul „Opțiuni”.

win10-setări de redare automată-gpedit-setări de redare automată

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre caracteristica Redare automată din Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x