Construirea de aparate foto complexe în Blender 3D

Construirea de aparate foto complexe în Blender 3D
⏱️ 5 min read

Executarea unei mișcări a camerei în timpul unei animații pare ușoară, dar a face mișcări cinematografice foarte bune înseamnă a trebui să simulăm aparatele de fotografiat utilizate în filmele din viața reală.

În acest articol vă învățăm cum să puneți împreună platforme de camere virtuale pentru lucrări interesante ale camerei în lumea dvs. virtuală 3D.

A face mișcări

Miscări destul de exotice ale camerei pot fi realizate în Blender 3D cu ceea ce sunt numite obiecte nule (sau așa-numitele „obiecte goale” în Blender). Dacă le fixați împreună într-o platformă, puteți crea un cameraman virtual care vă poate încadra perfect fotografia și poate face mișcări complicate ale camerei în lumea dvs. virtuală.

În lumea reală, camerele de filmare sunt montate pe macarale, păpuși și brațe, care le permit să se miște, ținând evidența subiectului împușcat. Trebuie să realizăm versiuni articulate și controlabile ale acestor lucruri în lumea noastră 3D dacă vrem să facem fotografii grozave.

Cea mai simplă instalație pe care o puteți face este aceea de a parenta o cameră cu un obiect nul / gol, astfel încât să puteți muta camera, dar și să o rotiți, să o înclinați și să o înregistrați independent de calea de mișcare a camerei. Obiectele „părinte” sunt legate de obiectele „copil” care își moștenesc poziția și orientarea de la părinți. Obiectele copilului se pot mișca și pot fi încadrate independent de părinți, dar atunci când părinții se mișcă, copilul se deplasează indiferent de orice cadre cheie are copilul.

Camera simpla pentru trepied

Pentru a începe, asigurați-vă că cursorul 3D (micul salvator de viață cu o cruce în el) este exact aliniat cu camera. Puteți face acest lucru cu ușurință selectând camera cu butonul din dreapta al mouse-ului și apăsând „Shift + S” și apoi selectând „Cursor la selectat”.

Acum adăugați un obiect gol. Apăsați „Shift + A” și alegeți „Gol -> Axe simple”. Aceasta aruncă noul obiect chiar pe cursorul 3D.

blender-camera-rigs-add-goal

Înainte de a merge mai departe, asigurați-vă că redenumiți obiectul. În vizualizarea conturului din partea dreaptă sus a ecranului, localizați obiectul gol și faceți dublu clic pe numele acestuia, redenumindu-l trepied.

blender-camera-rigs-rename-goal

Părința în Blender funcționează în ordine de selecție, astfel încât ultimul obiect selectat devine părinte. În vizualizarea conturului, faceți clic pe cameră și apoi țineți apăsat „Shift” și apăsați „Trepied”. Apăsați „Control + P” și setați la obiect.

blender-camera-rigs-set-parent-to-object

Veți observa în vizualizarea schiței că camera este acum parentală cu obiectul Tripod.

blender-camera-rigs-camera-parented-to-object

Notă: dacă nu puteți vedea camera, faceți clic pe simbolul plus de lângă obiectul trepied și intrarea conturului se va desfășura. Veți vedea că camera este într-adevăr parentală cu trepiedul.

Deplasarea camerei și încadrarea fotografiilor devine o sarcină mult mai bună și mai ușoară. Puteți muta trepiedul în jurul său, iar camera se va mișca odată cu acesta.

Arătând camera

Totul este foarte bine, dar încadrarea fotografiilor poate fi un pic supărătoare, mai ales dacă urmăriți obiecte în mișcare în timp ce deplasați și camera. Pentru a vă încadra fotografiile în mișcare, trebuie să adăugați o constrângere Track To.

Întâi în fața camerei în jos pe axa Y. Asigurați-vă că setările de rotație din Tooldrawer sunt X = 90º, Y = 0º și Z = 0º.

blender-camera-rig-align-camera-y-axis

Acum puteți adăuga o constrângere Track To. Selectați trepiedul. Faceți clic pe fila Constraints din meniul Properties. Apoi adăugați „Constrângere obiect” și selectați elementul Urmărire către.

blender-camera-rigs-add-object-constraint

Căsuța va fi roșie pentru a indica faptul că trebuie să alegeți un obiect pe care să îl urmăriți.

blender-camera-rig-track-to-red-square

Faceți clic și alegeți Cubul.

blender-camera-rig-track-to-cub

Acum, oriunde mutați obiectul trepied, camera va urmări spre Cub.

blender-camera-platforme-trepied-track-cub

Brațul brațului

Un braț de braț este un alt tip de platformă pe care l-ați folosi în film. Capul cu camera este pe un braț care este conectat la o priză pentru cot, permițând camerei să se balanseze în arcuri largi, în timp ce urmăriți încă subiectul.

Este ușor să creați un braț cu braț: pur și simplu faceți pașii de mai sus, dar creați un alt obiect gol, la o distanță mică de camera și de trepied și redenumiți obiectul Boom.

blender-camera-rig-add-boom-object

Acum, când rotiți obiectul braț, camera și obiectul trepied se mișcă ca și cum ar fi conectate la un braț. Dacă există o restricție Track To pe trepied ca mai sus, atunci când brațul se mișcă, trepiedul se leagănă, dar camera își schimbă orientarea pentru a urmări spre cub.

blender-camera-platforme-braț-rotire

Puteți extinde brațul mutând trepiedul departe de obiectul brațului. Pentru a roti camera, trebuie doar să rotiți trepiedul care obține orientarea sa de bază din obiectul Boom. Cameramanul automat de la capătul brațului încadrează cubul, indiferent de ciudățelile pe care le face obiectul brațului, la fel ca un braț real.

Concluzie

Realizarea aparatelor de fotografiat este ușoară după ce știi cum. Există o modalitate de a crea un obiect de macara mai complex care menține camera la nivel atunci când macaraua se ridică și cade, dar asta nu intră în sfera acestui articol. Vom reveni la asta într-un articol viitor.

Dacă v-a plăcut acest articol sau aveți întrebări despre realizarea aparatelor de fotografiat în Blender, vă rugăm să vă alăturați-ne în comentariile de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...