Se întâmplă celor mai buni dintre noi: lucrăm la un proiect important, iar computerul nostru de încredere se blochează. Sau mai bine zis, un program în care ne aflăm nu mai răspunde. Deci ce faci?

Dacă aveți o mașină Windows, puteți utiliza secvența familiară CTRL + ALT + DEL pentru a forța ieșirea oricărui program care se comportă greșit. Dar asta nu funcționează pe un Mac.

Nu vă faceți griji, totuși – există un mod foarte simplu de a renunța forțat pe un Mac (și alte câteva metode pe care le puteți păstra și în buzunarul din spate). Să învățăm ce este asta.

Cum să forțați renunțarea la un Mac

Cel mai simplu mod de a forța un program să renunțe pe Mac este o secvență de taste simplă similară cu ctrl + alt + ștergere. Doar atingeți COMANDĂ + OPȚIUNE + ESC, în această ordine. Aici se află acele taste pe o tastatură tipică pentru Mac:

Control Alt Delete pe un Mac Cum se deschide

Aceasta va afișa o fereastră de tip manager de sarcini care arată astfel:

1611752885 319 Control Alt Delete pe un Mac Cum se deschide
Comandă + Opțiune + ESC vă aduce aici

Apoi, selectați programul care nu răspunde și apăsați pe „Forțare ieșire”, care va opri executarea programului respectiv.

Notă: deoarece veți forța acel program să renunțe în mijlocul a ceea ce făceați, orice date nesalvate ar putea fi pierdute. Asigurați-vă că activați salvarea automată, faceți copii de rezervă des proiectelor dvs. și păstrați computerul curat și actualizat.

O metodă alternativă

De ce să înveți doar o modalitate de a renunța forțat atunci când poți învăța două? Faceți clic pe sigla Apple din partea stângă sus a ecranului din bara de meniu. Derulați în jos până la „Forțare ieșire” și va afișa același manager de sarcini.

1611752886 751 Control Alt Delete pe un Mac Cum se deschide
Vă va sugera orice program utilizați în prezent

Simplu!

Acum că v-ați ocupat de aplicația dvs. care se blochează, puteți reveni la muncă. 🙂