Controlați-vă desktopul Windows cu controlerul dvs. Xbox 360

Controlați-vă desktopul Windows cu controlerul dvs. Xbox 360
⏱️ 4 min read

Controlerul Xbox 360 are o istorie destul de istorică. Pe lângă faptul că este controlerul folosit pe una dintre cele mai populare și revoluționare console de jocuri din toate timpurile, a popularizat și XInput în jocurile pe PC, ceea ce a contribuit la scoaterea la lumină a mai multor titluri axate pe gamepad pe platforma PC.

Dacă dețineți un PC și un pad 360, probabil vă veți bucura de o parte echitabilă a jocurilor pe PC. Ceea ce s-ar putea să nu vă bucurați este faptul că nu vă puteți controla PC-ul doar cu controlerul dvs. Xbox 360, chiar dacă funcționează bine în majoritatea jocurilor dvs.

În acest articol vom discuta despre cum să utilizați controlerul 360 pe Windows. Cu ajutorul Gopher360, o aplicație open-source excelentă, vă puteți bucura de controlul complet al gamepad-ului pe platforma PC. Dacă sunteți utilizator Linux, ar trebui să consultați articolul nostru similar despre cum să faceți acest lucru cu Ubuntu.

Comment créer votre premier MMORPG...
Comment créer votre premier MMORPG ? Les bases.

Instalarea Gopher360

În primul rând, mergeți la Gopher360’s Lansări pagină pe GitHub. Aici puteți instala cea mai recentă versiune a Gopher360, care ar trebui să fie prima intrare de pe pagină.

Pur și simplu faceți clic pe „Gopher.exe” sub Descărcări. Odată ce programul a terminat descărcarea, va trebui să deschideți folderul din Windows care îl conține.

360controllerwithwindows-gopher2

De aici trebuie să faceți clic dreapta pe .exe și să selectați „Executare ca administrator” pentru ca acesta să funcționeze corect. Rețineți că va trebui să utilizați același executabil de fiecare dată când doriți să rulați programul.

360controllerwithwindows-gopher3

Tot ce trebuie să faceți este să introduceți controlerul 360 și sunteți bine să plecați! Totuși, veți parcurge automat acest ecran dacă îl aveți deja inserat.

Cum se folosește Gopher360

Pentru un ghid detaliat despre funcțiile lui Gopher, puteți consulta întotdeauna pagină pe Github. Cu toate acestea, vă voi oferi câteva dintre sfaturile mele de control pe baza utilizării proprii a programului.

Stick-ul analogic stâng funcționează ca mouse-ul, în timp ce dreapta funcționează ca o roată de derulare. În mod implicit, sensibilitatea este maximă – folosind „LB” puteți comuta prin trei sensibilități diferite. Prefer cel mai mic, așa că pot folosi cu ușurință Netflix de pe pat, deoarece precizia cu stick-uri analogice de înaltă sensibilitate este extrem de dificilă.

„A” și „X” sunt butoanele dvs. principale, alcătuind clicul stânga și respectiv clic dreapta. „B” este obligat să intre din anumite motive și, din păcate, nu există niciun buton pentru Înapoi care să mă dezamăgească. Sper că pe viitor butonul „Y” va fi folosit ca buton Înapoi, ceea ce ar face revenirea în browser mult mai ușoară.

De fapt, ar fi foarte minunat dacă „Y” și „B” ar acționa ca butoane ale mouse-ului înapoi și înainte, respectiv … dar să nu intrăm în situații ipotetice.

În cele din urmă, butonul Înapoi de pe controler în sine (adică cel din stânga butonului Xbox) este utilizat pentru a comuta această funcționalitate. Aceasta înseamnă că, într-un moment, poți folosi controlerul ca mouse, pe care îl poți folosi pentru a lansa un joc, apoi îl poți comuta înapoi în modul regulat obișnuit în jocul tău.

Această funcționalitate de comutare, în special, este ceea ce diferențiază Gopher de alte soluții pe care le-am văzut online.

Alte considerente

360controllerwithwindows-steamcontroller

Desigur, există soluții mai bune. Controler Steam este un gamepad dedicat în mod special să acționeze ca o alternativă la tastatură și mouse și, din câte am auzit, face o treabă destul de bună.

Cu toate acestea, dacă aveți deja un pad 360 și îl preferați pentru a juca jocuri, nu există niciun motiv real pentru a cheltui 40 USD pe un controler Steam.

360controllerwithwindows-riimini

Dacă soluția acoperită în acest articol vi se pare dificilă, dacă preferați cu adevărat să vă păstrați controlerele și șoarecii separați, atunci vă recomand să utilizați un dispozitiv precum Rii Mini care funcționează ca o combinație fără fir de mouse și tastatură. Acest lucru vă permite controlul complet al computerului fără a sta chiar la birou / în fața televizorului.

Ce crezi, totuși? Există soluții mai bune decât Gopher? Este ceva ce simți că am lăsat deoparte? Simțiți-vă liber să comentați mai jos și să ne anunțați!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x