Conturile Impostor Social Media continuă din cauza aplicării slabe a regulilor

Conturile Impostor Social Media continuă din cauza aplicării slabe a regulilor
⏱️ 4 min read

Nu există nimeni pe rețelele de socializare care să nu fi fost contactat de un cont de socializare care să ne fie prieten și, odată ce ne uităm cine este persoana respectivă, aflăm că nu este o persoană reală. Au imagini false, doar una sau două postări pentru a încerca să apară prieteni reali, falsi etc.

Și uneori este un cont care promovează un produs sau serviciu sau promovează o anumită platformă politică. Și pot fi doar o altă formă de știri false. Încă răspândesc dezinformare și confuzie.

Entitatea care intră sub incidența existenței acestor conturi este însăși rețelele sociale, care nu își aplică propriile reguli și lasă doar aceste conturi să se agațe. Dar ce putem face pentru a nu fi deranjați de aceste conturi de social media impostor?

Problema

S-a realizat că conturile impostorului din rețelele sociale au constituit o problemă după alegerile prezidențiale din 2016 din Statele Unite. Un rechizitoriu al marelui juriu a constatat că Rusia se afla în spatele acestor știri false publicate, încercând să organizeze alegerile în favoarea lui Donald Trump.

Facebook a căzut în foc în mod repetat pentru că nu a făcut suficient pentru a opri aceste conturi false în timpul anului electoral. Și se crede că companiile de socializare în ansamblu nu fac suficient pentru a opri apariția conturilor false. Și asta a creat piața pentru astfel de conturi, știind că acestea nu vor fi închise. Se vând adepți falși.

Aproape pare invers că Facebook și Twitter necesită în special dovada identității pentru a închide un cont impostor, dar nu au nevoie de aceeași dovadă pentru a începe un cont. Ei și-au creat propriile reguli și guvernul nu se obosește să o supravegheze sau să intervină.

„Aceste companii s-au atribuit, în multe feluri, să fie validatori ai identității dvs.” spuse Jillian York, un oficial al Electronic Frontier Foundation, o organizație care pledează pentru protecția digitală a confidențialității.

„Dar marea majoritate a utilizatorilor nu au acces la niciun proces corespunzător, nu au acces la niciun fel de servicii pentru clienți – și nu au mijloace de a contesta niciun fel de decizie.”

Senatorul Mark Warner, din Virginia, crede că rețelele sociale nu fac suficient pentru a opri aceste conturi de impostor. “Cred că companiile în sine au întârziat să recunoască această amenințare”, a spus el. „Cred că mai au de lucru.”

Facebook a luat multă căldură pentru asta și Mark Zuckerberg, șeful executivului, a spus că aproape dublează angajații care revizuiesc conținutul de pe platforma lor căutând știri false, abuzuri și uzurparea identității, dar chiar și ei au nevoie de conturi pentru a-și folosi nume reale.

știri-impostor-social-media-telefon

Twitter nu urmează exemplul. Conturile Impostor nu sunt permise decât dacă reprezintă un alt utilizator „într-o manieră înșelătoare sau înșelătoare” și nu fac nimic pentru a examina conturile pentru a căuta acest lucru. Cu toate acestea, ei caută și pedepsesc cumva companiile care implementează „roboți” pentru a copia conturi reale care sunt vândute pentru cei care caută mai mulți adepți.

Ce trebuie făcut

Unii utilizatori găsesc mai multe conturi duplicate ale propriului cont pe Twitter, conturi care își folosesc imaginea, numele și biografia. Și nu au nicio protecție reală pentru asta. Ar trebui văzut ca furt de identitate, dar pur și simplu nu este controlat în acest fel.

În „lumea reală”, dacă numele și istoria noastră sunt furate fie de o persoană, fie de o afacere, este o infracțiune. De ce nu este așa în lumea cibernetică? De ce se poate întâmpla atât de ușor pe social media? Ambele sunt afaceri profitabile.

Și, deși există atât de multă furie în legătură cu publicarea știrilor false în mass-media, nu există același zbucium împotriva conturilor de rețele sociale ale impostorului care fac același lucru, care oferă știri false.

Ce părere aveți despre aceste conturi de rețea socială impostor? Te deranjează să citești informații pe social media despre care știi că au fost cultivate și nu sunt reale? Conturile false încearcă să te împrietenească? Ți s-a furat vreodată identitatea pe rețelele de socializare?

Treceți în comentariile noastre de mai jos și spuneți-ne gândurile și experiențele dvs. despre acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x