Mi se pare uimitor câte semnificații diferite putem obține de la mai puțin de 30 de caractere. Vorbesc despre alfabet cu o punctuație bine plasată, desigur. De la o poveste de dragoste la un program de calculator, scrierea ne-a permis să creăm lumi extraordinar de diferite. Și limbajul, în general, oferă un cadru în care putem atârna un flux de idei.

Majoritatea limbajelor de programare par să aibă standarde foarte stricte – anumiți termeni trebuie folosiți în anumite locuri. Dar un domeniu în care există o cantitate enormă de libertate este modul în care numim acești termeni.

Luați acest program simplu care creează o propoziție dintr-o serie de cuvinte, adaugă un semn de punctuație și o înregistrează pe consolă:

Conventii de denumire JavaScript de facut si de facut

Nimic prea special, nu? Dar ceea ce poate nu ați luat în considerare este câți termeni ai fost responsabil să numești.

Există 23 de cuvinte (fără a include valorile codificate în hard) în programul de mai sus. Am controlat numele a 14 dintre aceste cuvinte. Aceasta este mai mult de 60% din ceea ce a fost tastat, a fost responsabilitatea noastră să o numim!

1611680164 77 Conventii de denumire JavaScript de facut si de facut
Sunteți responsabil pentru majoritatea numelor din programul dvs.

Indiferent dacă creați o aplicație de întreprindere sau o aplicație simplă Salut Lume, doriți ca programul dvs. să fie citit ca cel mai bine vândut Times, nu ca un registru de lucru Mad Libs.

ad-banner

Aceasta este nu un manifest despre cum să structurați o aplicație JavaScript întreagă, ci mai degrabă un capitol despre cum să alegeți nume pentru acele lucruri în care aveți libertatea de a face acest lucru. Am inclus diverse referințe în partea de jos, dacă doriți să aflați mai multe. Un ultim lucru, cheia pentru toate convențiile și standardele noastre este următoarea:

Cele mai multe dintre aceste convenții nu sunt pentru tine astăzi, ci pentru tine și oamenii care îți citesc codul mâine.

1611680165 678 Conventii de denumire JavaScript de facut si de facut

Referințe și învățare continuă

  1. „Clean Code” de Robert C. MartinO lectură excelentă pentru toate limbile. Trece dincolo de convențiile de numire și propune întreaga structură a programului dvs. Exemplele sunt în Java, dar principiile se aplică JavaScript.
  2. „Clean Code JavaScript” de Ryan McdermottCartea de mai sus, dar refăcută pentru JavaScript. Este disponibil online și este gratuit.
  3. Airbnb JavaScript Style GuidePosibil cel mai cuprinzător ghid de stil pentru JavaScript. Conține nu numai ce, ci și de ce. (Dacă sunteți pe un dispozitiv mic, poate fi necesar să faceți clic pe „Afișați toate readme” pentru a vedea întregul document).
  4. W3 JavaScript Style Guide – La fel dehort și ghid concis.
  5. Ghidul de stil ES6 de la GoogleGhidul de stil Google pentru JavaScript.

Mulțumesc pentru lectură!

woz

Urmează-mă pe mine Stare de nervozitate.