Cortina de ecran pe iPhone și Apple Watch: Ghid complet pentru utilizare

Ce este cortina de ecran și cum să o folosești pe iPhone și Apple Watch?
⏱️ 5 min read

Cortina de ecran este o caracteristică de accesibilitate introdusă de Apple, care îți permite să restricționezi vizualizarea ecranului dispozitivului tău iPhone sau Apple Watch pentru a păstra intimitatea și protejarea informațiilor personale. Astfel, poți evita ca alte persoane să vadă mesaje, apeluri sau alte notificări primite pe dispozitivul tău.

Pentru a înțelege cum să folosești această caracteristică, poți accesa setările dispozitivului, apoi accesa categoria de Accesibilitate, unde vei găsi opțiunea pentru Cortina de ecran. Este important să activezi această funcție și să setezi o parolă pentru a preveni accesul neautorizat.

Atunci când activezi Cortina de ecran, poți utiliza dispozitivul în mod normal, dar informațiile de pe ecranul tău vor fi acoperite de un fundal uniform. În plus, poți utiliza tehnologia Touch ID sau Face ID pentru a accesa ecranul, care va dezactiva temporar Cortina de ecran.

În concluzie, Cortina de ecran este o caracteristică utilă pentru protejarea intimității și securității informațiilor personale de pe dispozitivul tău iPhone sau Apple Watch. Este important să o utilizezi împreună cu alte caracteristici de securitate, cum ar fi parolele și Touch ID-ul, pentru a preveni accesul neautorizat și pentru a-ți proteja informațiile personale.

Proiectat în principal pentru persoanele cu deficiențe de vedere, VoiceOver este o caracteristică notabilă de accesibilitate. Cu cititorul de ecran bazat pe gesturi activat, obțineți descrieri sonore ale ceea ce este pe ecran. De la cine sună la nivelul bateriei, vă menține sincronizat cu ceea ce se întâmplă pe ecran. Astfel, puteți folosi dispozitivul chiar dacă nu vedeți ecranul. Pentru a oferi confidențialitate suplimentară a ecranului atunci când cititorul de ecran este activ, Apple oferă o funcție numită „Cortina de ecran”. Dacă vă întrebați ce este Screen Curtain și cum să o utilizați pe iPhone și Apple Watch, sunteți în postul potrivit pentru a începe.

Cum să activați și să utilizați cortina de ecran pe iPhone, iPad și Apple Watch

În cazul în care sunteți deja familiarizat cu elementele de bază, vă puteți scufunda direct în pașii rapidi pentru a utiliza această funcție de accesibilitate pe iDevice.

Ce este cortina de ecran?

După cum sugerează și numele, Screen Curtain este conceput pentru a proteja confidențialitatea ecranului împotriva privirilor indiscrete. Opriți ecranul, astfel încât nimeni să nu poată vedea ce face cititorul dvs. de ecran bazat pe gesturi.

Asigurându-vă că nimic nu este vizibil pe ecran, Screen Curtain vă permite să utilizați dispozitivul pur și simplu ascultând VoiceOver. Când vă aflați în locuri publice, cum ar fi un aeroport sau o stație de autobuz, această funcție de confidențialitate poate juca un rol clar.

Utilizați perdeaua ecranului pe iPhone și iPad

După ce ați activat VoiceOver pe iOS/iPadOS, puteți activa cu ușurință perdeaua ecranului printr-un gest rapid. Rețineți că gestul se schimbă ușor când Zoom este activat.

Când Accesibilitate -> Zoom este activat: Pur și simplu atingeți ecranul de patru ori cu trei degete pentru a activa cortina de ecran pe iPhone sau iPad. Puteți folosi același gest (atingeți ecranul de patru ori cu trei degete) pentru a-l opri.

Când Accesibilitate > Zoom este dezactivat: Pur și simplu atingeți ecranul de trei ori cu trei degete pentru a opri cortina de ecran pe dispozitivul iOS sau iPadOS. Utilizați același gest pentru a-l opri.

Notă:

  • Când utilizați o tastatură Bluetooth, trebuie să utilizați comanda rapidă Control + Opțiune + Shift + S pentru a activa/dezactiva cortina ecranului.

Activați cortina de ecran pe Apple Watch

Din păcate, watchOS nu oferă un gest rapid pentru a activa/dezactiva cortina de ecran pe Apple Watch. Deci, va trebui să accesați Setări pentru a-l activa.

  1. Lansa aplicația de setări pe Apple Watch.

2. Acum atingeți Accesibilitate.

Atingeți Accesibilitate pe Apple Watch

3. Apoi atingeți Naraţiune.

Apăsați VoiceOver

4. Apoi, porniți comutatorul chiar lângă Cortina de paravan.

Activați cortina de ecran pe Apple Watch

Activați cortina de ecran folosind aplicația Watch pe iPhone

De asemenea, puteți activa cortina de ecran folosind aplicația Watch de pe iPhone.

  1. Deschide vezi aplicatia pe iPhone-ul tău.

Deschideți aplicația Watch pe iPhone

2. Acum asigurați-vă că fila Ceasul meu este selectat, apoi atingeți Accesibilitate.

Atinge fila Ceasul meu din partea de jos

3. Apoi atingeți Naraţiune.

Atingeți VoiceOver

4. În cele din urmă, porniți comutatorul chiar lângă Cortina de paravan.

Activați cortina de ecran pe Apple Watch

Utilizați perdeaua ecranului pentru a vă proteja confidențialitatea pe iPhone, iPad și Apple Watch

Asta e tot! Acum că știți cum funcționează această funcție de confidențialitate, profitați din plin de ea pentru a vă proteja confidențialitatea. Mai ales când vă aflați în locuri înconjurate de oameni, asigurați-vă că îl utilizați pentru a ascunde ceea ce face cititorul pe ecran. Accesibilitatea se mândrește cu o gamă largă de funcții utile, cum ar fi lupa, filtrele de culoare și noua atingere din spate. Care este preferatul tău și de ce? Ar fi grozav să aveți feedback-ul dumneavoastră în comentariile de mai jos.

Cortina de ecran este o funcție de accesibilitate oferită de Apple, proiectată în principal pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acesta are rolul de a proteja confidențialitatea ecranului împotriva privirilor indiscrete și de a oferi descrieri sonore ale ceea ce se întâmplă pe ecran prin intermediul cititorului de ecran bazat pe gesturi. Funcția poate fi activată și dezactivată rapid pe dispozitivele iPad și iPhone printr-un gest ușor. Pe Apple Watch, utilizatorii trebuie să acceseze setările pentru a activa sau dezactiva funcția. Cortina de ecran este o opțiune excelentă pentru a vă proteja confidențialitatea în locurile publice sau atunci când aveți nevoie să utilizați dispozitivul fără a-l vedea.
Ne despărțim aici, dar suntem nerăbdători să ne reîntâlnim pe blogul nostru de tehnologie din România. În timp ce tehnologia continuă să se schimbe și să ne surprindă, noi vom fi mereu aici pentru a vă aduce cele mai noi și mai interesante informații din lumea digitală. Mulțumim pentru urmărire și ne vedem curând!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x