Credeți că este încă important pentru copii să învețe codarea?

Credeți că este încă important pentru copii să învețe codarea?
⏱️ 3 min read

La un moment dat, dacă doriți să faceți ceva pe un computer, trebuia să cunoașteți o cantitate semnificativă de codare. Dar cu cât tehnologia a progresat din ce în ce mai mult cu aplicațiile, dispozitivele mobile etc., se pare că este nevoie de codare din ce în ce mai puțin. Am întrebat scriitorii noștri: „Credeți că este încă important pentru copii să învețe codarea?”

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Opinia noastră

Alex consideră că este încă absolut important. „Educarea copiilor despre tehnologie și modul în care funcționează este o parte crucială a sistemului educațional de astăzi.” El consideră că este un mod minunat de a-i interesa pe copii să fie interesați de întregul proces, observând că există multe instrumente de programare și limbaje create special pentru copii, precum Scratch, care îl păstrează interesant pentru ei.

„Și când vezi cât de entuziasmați devin copiii când au construit ceva care funcționează, este clar că codul este un vehicul excelent pentru a inspira interes pentru tehnologie”.

Lui Phil vedere este că „Codificarea nu este o căutare opțională în zilele noastre, ci mai degrabă o abilitate esențială pentru viață.” El consideră că copiii de astăzi sunt obișnuiți să consume media și aplicațiile prefabricate, așa că este important pentru ei să facă ceva ce pot folosi pentru o schimbare, mai degrabă decât doar să o consume.

Se gândește și el „Codificarea este foarte bună pentru creier, conectează noi căi și conectează zone ale creierului care se ocupă de rezolvarea problemelor, limbaj și creativitate.” El vede Raspberry Pi ca o introducere excelentă din punct de vedere al costurilor și crede că sunt aplicații precum software-ul Sonic Pi pentru codificare live „Aplicații convingătoare și ușor de înțeles, care sunt distractive și plăcute instantaneu”.

Ada crede că copiii trebuie să învețe codificarea doar dacă doresc, ca și cum nu ar face asta, „Este inutil să-i împingi în ceva care nu le place doar pentru ai face să-l urască”. Așa s-a întâmplat atunci când învăța computerele când era la liceu. Este în regulă ca copiii să învețe codul „Dacă se simt înclinați, dar pot supraviețui fără asta cu siguranță”.

scriitori-opinie-copii-carte-codificare

Miguel este de acord cu Ada, observând dacă vor să învețe codarea, vor găsi adesea resursele pe cont propriu. Dar „Dacă inițial nu sunt de tip computerizat, este probabil o pierdere de timp să-i înveți această abilitate în primul rând.” El observă că majoritatea celor mai buni programatori cu care a lucrat au învățat abilitățile pe cont propriu. „Există o valoare în a fi un autodidact responsabil.”

Sunt cam de acord cu ambele părți ale acestei probleme. Nu cred că este poate la fel de important ca odinioară, deoarece există atât de multe cursuri de programare care spun „Nu este necesară codificarea!” Cu toate acestea, prescriu și ideii că puteți înțelege mai mult un concept dacă știți cum funcționează. Nu trebuie să faci niciodată un program de programare în viața ta, dar dacă știi cum funcționează, te va ajuta să înțelegi mult mai mult conceptele de tehnologie.

Opinia ta

Ce părere aveți despre această problemă? Credeți că copiii ar trebui întotdeauna încurajați să învețe codarea sau credeți că este o idee al cărei timp a trecut? Credeți că este încă important pentru copii să învețe codarea? Sunați mai jos în zona de comentarii și spuneți-ne ce părere aveți!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x