Crezi că jocurile video violente pot face rău?

Crezi că jocurile video violente pot face rău?
⏱️ 6 min read

Acesta este cu siguranță un subiect în care mergem cu frică. Este o problemă hot-button, dar este una asupra căreia toată lumea are o opinie clară, indiferent dacă o privesc politic sau nu. Pentru acest subiect, am decis să încercăm să evităm politica și să rămânem la această problemă, dar ne-a fost foarte dificil să mergem în vârful picioarelor în jurul elefantului din cameră.

Cu toate acestea, această întrebare a fost ridicată de multe ori înainte, dar acum există mult mai multe lucruri pe care nu le-am făcut înainte. Cu împușcăturile în masă cu o astfel de problemă în Statele Unite, se sugerează că jocurile video sunt de vină. Așa că am pus această întrebare scriitorilor noștri: „Crezi că jocurile video violente pot face rău?” S-a dovedit a fi o discuție foarte interesantă, iluminatoare.

Finalizarea lucrărilor la structur...
Finalizarea lucrărilor la structura casei

Discuția noastră

Alex a vorbit imediat. El găsește că este „Teribil de greșit” a sugera jocuri video poate face oamenii violenți, observând că „Niciun studiu științific nu a stabilit o legătură reală și credibilă între jocurile video și acțiunile violente”. Alex crede că oamenii sunt capabili să facă distincția între fantezie și realitate și chiar au dezgropat o statistică interesantă care Optzeci la sută dintre cei care trăgeau în masă nu și-au arătat interesul pentru jocurile video violente. ”

Simon preia același gând că nu există nicio legătură dovedită între jocurile video și comiterea violenței în lumea reală. Dimpotrivă, a auzit de la prieteni că jocurile mai violente de fapt „Ajută-i să se calmeze și să disperseze orice furie care s-a acumulat pe parcursul zilei”. El crede că actele violente „Provin din ceva mult mai profund decât media violentă” precum probleme personale.

Ada adaugă că violența a existat cu secole înainte de jocurile video, deci este greu să le găsești în culpă. Ea sugerează dacă nu îți place violența, atunci nu te uita la genul de filme. De asemenea, are prieteni cărora li se pare relaxant și reconfortant să joace jocuri și note mai violente, în timp ce se vede mai agresivă decât prietenii ei, cărora le plac aceste jocuri video, nu joacă jocuri video și nu se uită la filme violente.

Am sărit aici cu propriile mele gânduri. Am experiența unui membru al familiei implicat într-o împușcare care a văzut doi morți și șaisprezece răniți. Sora mea a fost împușcată și din fericire a supraviețuit. Cu toate acestea, nu poate fi considerat o împușcare în masă, deoarece doar două persoane au murit. Dar ucigașul a urmărit de fapt un film violent înainte de a comite crimele. A urmărit filmul „Natural Born Killers” și apoi s-a dus la bar cu trei arme și aproape 300 de runde de muniție, strigând: „Sunt un ucigaș natural!” Așa că pot vedea tendința de a conecta violența la filme sau jocuri video, dar nu cred că a făcut-o din cauza filmului. Cred că a făcut-o pentru că era deja violent.

Robert petrece timp și ca jurnalist de jocuri video și este „Frustrat de argumentele circulare din jurul violenței în jocurile video, când există în mod clar o problemă socială mult mai mare care se întâmplă în mod specific în America”. Știe că și el ar putea adăuga statistici la mix, dar nu simte că va opri „Încercări simple de a apuca titlul din secțiunile reacționare ale mass-media”.

scriitori-opinie-jocuri-video-controler

El crede că persoanele cu predispoziții psihopatice folosesc armele ca „Mod convenabil, impersonal” pentru a le interpreta fanteziile. În timp ce jocurile, filmele, cărțile etc., pot fi o mică parte din „Țesătură vastă, răsucită” a lor „Psihicul deformat” el crede că au probleme serioase pentru a combina aceste lucruri cu realitatea.

Damien are un gând clar de gândit, întrebându-se ce procent de jucători devin de fapt un shooter sau altfel violent. Bănuiește că numărul este atât de mic încât este neglijabil.

Robert este de acord, observând că nu avem oameni care să acționeze împotriva violenței GTA V pe stradă. Și observă că oamenii joacă jocuri video violente în întreaga lume, dar împușcăturile în masă par a fi foarte mari „Specific țării”. El indică, de asemenea, un nivel de competitivitate, întrucât un studiu despre care a citit a concluzionat că, chiar și după ce a jucat șah, oamenii devin temporar agresivi din cauza competitivității.

Phil discută despre violența care a avut loc acum treizeci de ani în Marea Britanie și că politicienii și mass-media au făcut același lucru: „Urmărește și umflă” ideea jocurilor video care provoacă violență „Pentru că îi face să pară responsabili din punct de vedere moral în timp ce colectează în mod cinic voturi / globi oculari.”

scriitori-opinie-jocuri-video-gta

Se uită la nenumăratele cercetări, anchete și studii care au fost făcute în ultimii treizeci de ani, care au concluzionat cu același lucru: „Multă corelație și nicio legătură cu cauzalitatea”. De asemenea, el sugerează că, dacă interziceți sau restricționați jocurile video violente, atunci cei care ar putea avea violența în interiorul lor ar putea avea o nevoie mai puternică de a face acest lucru cu adevărat. El crede că politicienii și mass-media folosesc evenimentele oribile pentru a scăpa de lucrurile care nu le plac.

Ada a soluționat problema, afirmând că „Blamarea jocurilor video și a filmelor este o modalitate convenabilă de a distrage atenția de la adevăratul motiv – arme ușor accesibile de distrugere în masă.”

Adăugați la discuție!

Interesant este că această conversație dintre scriitorii noștri de aici s-a întâmplat într-o zi în care studenții din Statele Unite au organizat mai mult de 2.000 de ieșiri pentru a protesta că nu se face suficient despre controlul armelor și împușcături în masă. Aceasta este aceeași grupă de vârstă care este chemată să joace jocuri video violente. Dar nu i-a făcut să devină violenți. În ele s-a întărit faptul că este greșit să acționezi atât de violent. Sunt capabili să separe fantezia de realitate.

Vrem gândurile tale despre asta. Crezi că jocurile video violente pot face rău? Alăturați-vă discuției noastre în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x